Keskustelut Tekniikka R-sahan tuplahammas?

  • Tämä aihe sisältää 50 vastausta, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta sitten Nimetön toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)
  • R-sahan tuplahammas?

    Tämän viikon viikkovisa voisi olla seuraavanlainen: Mitä hyötyä ja miksi Strandin RS:n tuplahammas leikkaa /leikkaisi paremmin tai nopeammin kuin tavallinen hammas?

    Milestäni haritus tekee sen, ettei sisemmällä ’hampaalla’ ole mitään leikattavaa.

    Sen ymmärrän, että metallisorvissa 33 mm kovapalaterällä ( tietty malli) saa porattua kertalastulla 39 mm reijän.

  • Jätkä

    Ohjuri ei ole lainkaan välttämätön. Kaiken lisäksi minulla on poranterä (ja voi siihen käyttää viilaakin) – Nimittäin siihen aarporaamiseen.

    Kun niitä ohjureita on kahta mallia: on suoralla latalla varustettu ja on keskeltä pokattu malli, niin sillä suoralla saa säädettyä hampaan haukan-nokkaa haluamansa muotoiseksi.

    Jos kukaan ei ole vielä sanonut, että teroitus on taitolaji, niin sanotaan se nyt: Teroitus on taitolaji, jota jotkut eivät hallitse koskaan.

    Nimetön

    Ohjurrii kallistamalla rintakulma.10-15 astetta.

    Metsänmies

    Omistan itsekin pari viilaohjuria. Ovat olleet vuosia varastossa, jossain rojulaatikossa..Amatöörit viilaavat ohjurilla, ammattilaiset pitävät terän terävänä viilalla, ilman mitään apulaitteita, vaikka silmät ummessa.

    Jätkä

    Metsänmies. Tuo pitää ehdottomasti paikkansa. Täällä tuo runsaslukuinen amatöörijoukko on koko ajan väittänyt kakkapuheeksi sitä, kun olen selittänyt teroittavani terät paremmiksi ilman ohjuria kuin he ohjurien kanssa.

    Toisaalta: Jos ja kun ei näen, millainen hampaan pitää olla, ei ohjuristakaan ole paljoa hyötyä, ellei osaa sitäkään käyttää.

    Moni sahata jyryyttää niin tylsällä terällä (tankillinen raivurissa kestää vain tunnin paikkeilla), että vaikka sitä viilalla sohii jotenkin, niin ainakin hetken se tuntuu paremmalta (ennenkuin se käy maihin kunnolla). Terävällä terällä tankillinen kestää pari tuntia (ruotsalaissahoissa).

    Ohjuri on tarpeen silloin, kun joku amatööri on upottanut viilan liian syvälle ja se pitää korjausviilata. (Pahimmat ovat viilanneet vain sitä hammasta ja terän leikkuusärmä on jäänyt paitsi viilan hellää kosketusta)

    Kyllä heitä on joka junaan. Opetusta tarvitsee hyvin suuri joukko.
    <div id=”mailtoikkunamodalPopupTo” style=”z-index: 1102;”>
    <div id=”mailtoikkunapopupMailContentModal”>
    <div id=”mailtoikkunamailModalToClose”></div>
    <div id=”mailtoikkunapopupToQuestionModal”>What do you want to do ?</div>
    New mail<button id=”mailtoikkunabuttonEmail”>Copy</button><textarea id=”mailtoikkunatextCopyClipboardSelect”></textarea></div>
    </div>
    <div></div>

    Nimetön

    Kaikilla tuloo ohjurilla parempi.Siinä on myös haritus rauta.

    Nimetön

    Ja mittakolo

    Metsänmies

    Kyllä kokemus opettaa viilaamaan ilman ohjureita. Samoin moottorisahan teroituksessa. Tietysti, jos on aina käyttänyt noita ohjauslaitteita, voi olla ,että kannattaa pysyä niissä. Itsellä on vanha haritusrauta, jollainen tuli aikoinaan raivaussahan mukana. Toimii hyvin vieläkin… Mikähän tuo isänmaanparturin ”mittakolo” on?

    oksapuu

    Mittakolo on viilanohjaimen kahvassa, sillä voi tarkistaa harituksen…

    Nimetön

    Kahvassa millin kolo.Harituksen tarkistukseen.Vois olla toisella puolen 1.25mm. isommalle terälle.Niin ketjussa ei mitään ohjuria ole tarvinnu kuha on oikean kokoinen viila.

    Raivannu oon varmaan 3000 ha.Ja jos terä on ns. töksy eli haukkaa niin ohjurilla on helppo korjata pienentämällä rintakulmaa tai jos hylkii, suurentamalla rintakulmaa.

    Tolopainen

    Taas erehdyin ottamaan  alkylaatti bensiiniä metsään ja eihän sillä raivaussaha käy tyhjäkäyntiä, kun kevyet jakeet puuttuu, lisäksi kulutus nousee aivan järkyttävästi. Kaikenlaista litkua sitä myydään muka polttoaineena. Pitää laittaa kunnon 98 bensaa sekaan niin alkaa taas saha pelittää.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)