Keskustelut Metsänomistus Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota

  • Tämä aihe sisältää 629 vastausta, 49 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, sitten Mosku toimesta.
Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 629)
  • Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota

    Tuolla ”kaikki mulle” viestiketjussa on virinnyt keskustelua korruptiosta. Aihe on tärkeä ja korruptio metsäalalla niin laajalle levinnyttä, että siitä kannattaa avata oma viestiketju.

    Kehittyneissä maissa myös korruptio on kehittynyttä.”Kehittyneiden maiden korruptio on suunnitelmallista, yhteiskunnallisia valtainstituutioita hyödyntävää piilorikollisuutta. Korruptiosta tulee osa virallista totuutta”. Tämän määritelmän korruptiosta on esittänyt Tranparency Suomen puheenjohtaja.

    Puun pystykauppa on todettu täydelliseksi korruptiota aiheuttavaksi järjestelmäksi metsätalouden englanninkielisessä oppikirjassa, joka on metsänhoitajaopiskelijoiden kurssikirja Suomessakin.

    Pystykauppoja ei ole muissa Euroopan maissa. Puun korjaavat ja kuljettavat käyttöpaikoille yksityiset yrittäjät. Puunjalostusyhtiöillä ei ole omia puunhankinnan organisaatioita. Keski-Euroopassa kauhistellaan suomalaista puukauppaa ja puunkorjuuta.

    Pystykaupan korruption ydin on puunkorjuun kustannusten piilottaminen maksajalta. Sillä suojellaan hevoskaudelta periytyvää metsäyhtiön puunhankinnan organisaatiota ja sen käyttämiä massiivisia metsäkoneita.

    Kustannusten piilottamisesta on tullut virallinen totuus. Puunmyyjät eivät tiedä, että pystykaupassa he maksavat kaikki puunkorjuun kustannukset ja ja vielä naapurille tehdyn ilmaisen metsän viljelynkin kustannukset.

    Pystykauppa on korruptoinut myös kilpailu- ja kuluttajaviraston. Viraston mukaan metsänomistaja ei ole asianosainen puun pystykaupassa, sillä puunkorjuu on puunjalostusta.

    Lauri Vaara

  • Jovain

    Anton! Jovain ei tunne myöskään Henttosta, emme ole yhteistoiminnassa keskenämme.
    Kokemukseni myyrien massaesiintymisistä ja niiden päättymisestä perustui aivan omiin kokemuksiin ja havaintoihin.

    Metät kunnossa! Olet aivan oikeassa, vaikeaa on edetä ainakaan tässä asiassa.

    Aihe on kuitenkin ajankohtainen monestakin syystä. Sossutkaan eivät enää jaksa hehkuttaa hyvinvointiyhteiskunnasta. Nyt keskitytään saavutettujen etujen puolustamiseen.
    Mutta metsäsampo se vaan jaksaa jauhaa ja se jauhaa sossujen omaan laariin. Se ei vaan riitä enää entisen laiseen hyvinvointiin, hädin tuskin velan maksuun. (Mistähän johtunee, tuliko pääomat syödyksi?)
    No, erehdys se vain oli, jaksaa se vielä jauhaa, potaskaa tarjoillaan ja ollaan sitä mieltä, että metsäomistajilta saa varastaa. Sellainen se on tämä sossujen lanseeraama ja puukauppaan kätkemä (piilotettu)metsäsampo.

    Jätkä

    Näyttää juttujen perusteella siltä, että Jovain ei tunne ketään, ei edes itseään, eikä hän tiedä mitään, joten hän ei voi edes ymmärtää mitään.

    Lauri-Vaarin sekoilun innoittamana hän on käynyt taistoon tuulimyllyjä vastaan, mutta kun ei ole välineitä, ei siitä tule mitään.

    Koko pitkä ketju on niin älyvapaa, että herää epäilys, olisikohan ne synnytetty jossain suljetulla osastolla.

    Jovain

    Niinhän sitä sanotaan: Siellä koira älähtää, missä kalikka kalahtaa!

    Visakallo

    Jovain kertoi aiemmin olevansa samanlainen puuntuottaja kuin minäkin.
    Nyt hän voisi vallan hyvin kertoa meille jotakin omasta metsätaloudestaan ja siitä, mitkä seikat omassa toiminnassa ovat saaneet ottamaan näin voimakkaasti kantaa pystykauppaa vastaan.
    Pitkäaikaiset kokemukseni muilta aloilta eivät tue väittämää, että metsäteollisuus olisi kauppatavoiltaan jotenkin erityinen.
    Aina kun kauppaa käydään, se tehdään kahdenvälisesti myyjän ja ostajan välillä.
    Siihen kuuluu aivan olennaisena osana se, että kaupan ehdot ja hinnat vaihtelevat asiakassuhteiden mukaisesti.
    Erot voivat olla hyvinkin suuria, mutta sehän on aivan luonnollista aina silloin kun kauppaa käydään.

    jees h-valta

    Näin lähes ikänsä kauppaa tehneenä voin täysin vahvistaa tuon puuntakusen viimmesen kommentin.

    Jovain

    Kieltämättä on nöyryyttävää taistella, ei tuulimyllyjä, vaan palstan värittynyttä raatia vastaan. Nyt kun on tullut selväksi, että kustannukset vähennetään puun hinnasta, ei jalostuksen lopputuotteesta, niin kuin raati tarjoilee. On metsänomistajien kannalta nöyryyttävää vähentää ”toiskertaan” ja uskoa satuja myös siitä, että sitä vähennysoikeutta ei ole myönnetty.
    Kieltämättä muutamia seikkoja on myönnettykin. Ainakin edellä mainittu vähennysoikeus pystykaupassa ja metsänomistajien oikeus motomittaan. On tässä kaksi isoa asiaa, jotka toteutuessaan muuttavat rakennetta oikeaan suuntaan. Vähennysoikeus siirtymistä tilitysmallista laskutusmalliin ja motomitta siirtymistä samoihin kaupan ehtoihin ja noudatettavaan logistiikkaan.
    Varsinaisesta ongelmasta korruptiosta vaietaan, sen myöntämiseen raati ei puutu sanallakaan, vaikka korruptio-ongelmaa on eritelty näillä palstoilla juuria myöten jo vuosien ajan.
    Väitän kysymyksessä olevan saman kokoluokan asian kuin puukartellissa. Ei sillä liene väliä, oliko kysymys jalostuksesta vai puun korjuusta, vai peräti puukauppaan sisältyvästä kartellista? Uskoisin, että lukijan kannatta hieman miettiä asioita, eikä tarjoilla ihan mitä sattuu.

    Rane

    Älä sitten vaikene jovain.Kerro missä se korroptio on.Onko korruptiota nämä korjuuketjun työpaikat kuten Lauri Vaara väittää?

    Apli

    Paljonko puunhinta nousee metsänomistajalle jos korruptio saadaan purettua? Lauri Vaara voisi vastata ja Jovain myös.. Rahasta tätä hommaa tehdään ainakin meillä.

    Visakallo

    Minä en kyllä mitenkään voi ymmärtää sitä, että puun hinnasta olisi vähennetty korjuukustannuksia.
    Puuhan on raaka-aine, jolla ei ole lainkaan hintaa, jos sitä ei kukaan jalostaisi.
    Sellainenkin aika on Suomessa aikoinaan ollut, ja toivotaan ettei se tule takaisin.

    Metsuri motokuski

    Tosiaankin pikkuhiljaa alkaa kiinnostmaan mikä se puun oikea hinta on LV:n ja jovainin ideaalitilanteessa ja kuinka siihen päästään. Toinen kiinnostava taho on työ maksaminen laskutuksella tilityksen sijaan. Mitkä ovat työn kustannukset laskutuksen jälkeen ja missä on sitä kuuluisaa ”ilmaa” hinnoissa ?

    Antakaa nyt vastauksia niin saadaan tämä keskustelu vähän eteenpäin.

Esillä 10 vastausta, 301 - 310 (kaikkiaan 629)