Keskustelut Metsänomistus Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota

  • Tämä aihe sisältää 629 vastausta, 49 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, sitten Mosku toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 629)
  • Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota

    Tuolla ”kaikki mulle” viestiketjussa on virinnyt keskustelua korruptiosta. Aihe on tärkeä ja korruptio metsäalalla niin laajalle levinnyttä, että siitä kannattaa avata oma viestiketju.

    Kehittyneissä maissa myös korruptio on kehittynyttä.”Kehittyneiden maiden korruptio on suunnitelmallista, yhteiskunnallisia valtainstituutioita hyödyntävää piilorikollisuutta. Korruptiosta tulee osa virallista totuutta”. Tämän määritelmän korruptiosta on esittänyt Tranparency Suomen puheenjohtaja.

    Puun pystykauppa on todettu täydelliseksi korruptiota aiheuttavaksi järjestelmäksi metsätalouden englanninkielisessä oppikirjassa, joka on metsänhoitajaopiskelijoiden kurssikirja Suomessakin.

    Pystykauppoja ei ole muissa Euroopan maissa. Puun korjaavat ja kuljettavat käyttöpaikoille yksityiset yrittäjät. Puunjalostusyhtiöillä ei ole omia puunhankinnan organisaatioita. Keski-Euroopassa kauhistellaan suomalaista puukauppaa ja puunkorjuuta.

    Pystykaupan korruption ydin on puunkorjuun kustannusten piilottaminen maksajalta. Sillä suojellaan hevoskaudelta periytyvää metsäyhtiön puunhankinnan organisaatiota ja sen käyttämiä massiivisia metsäkoneita.

    Kustannusten piilottamisesta on tullut virallinen totuus. Puunmyyjät eivät tiedä, että pystykaupassa he maksavat kaikki puunkorjuun kustannukset ja ja vielä naapurille tehdyn ilmaisen metsän viljelynkin kustannukset.

    Pystykauppa on korruptoinut myös kilpailu- ja kuluttajaviraston. Viraston mukaan metsänomistaja ei ole asianosainen puun pystykaupassa, sillä puunkorjuu on puunjalostusta.

    Lauri Vaara

  • Visakallo

    Minua edelleenkin kiinnostaa kenelle tämän kilpailun tuoma mahdollinen hyöty menee?
    Puusta maksavat ostajat ovat tässä pelissä vahvoilla.
    Tuskin he alkavat rahojaan puunnyyjille lahjoittamaan.
    Tähän yhteen ainoaan kysymykseen kaipaan edelleen vastausta.
    Olen näiden vuosien ja vuosikymmenten aikana myynyt aika paljon puuta toimitussopimuksilla, eikä se sen auvoisempaa ole ollut.

    pitkät neulaset

    Urakoitsijoille tulisi varmasti luottotappiota jos entisen metsän omistajalla ei metsää enää olisi.
    Kerjuukirjeitä lähetellessä mieli ei lepäisi.

    hemputtaja

    Olen yrittänyt tajuta mitä aloittaja korjuukustannustulkinnallaan oikein tarkoittaa. Nöyränä tunnustan, että ei ole sytyttänyt.

    Johtuu tietysti älyn puutteesta. En tajua tuota kvanttifysiikkaakaan, säieteoriat ymv. ovat myös täyttä hebreaa.

    Olisiko kyseessä metsätalouden hienompi laji eli kvanttimetsätalous.

    Timppa

    Ei meille ole tullut korjuusta ja kuljetuksista laskuja, vaikka Lauri Vaaran ja Jovainin mielestä pitäisi tulla. Heidän mukaansahan puunmyyjä vastaa korjuun ja kuljetusten kustannuksista. Huolestuttaa, että koskahan niitä laskuja alkaa sadella. Älkää vain kertoko noille motoyrittäjille, että olisivat oikeutettuja saamaan työstään tuplapalkan.

    savo’ttamies

    Puulle yksihinta….siis tehdashinta…siitä se jätkän vaatima toiminta lähtee.
    Siitä hinnasta vähennetään todelliset puunkorjuukustannukset tehtaan vaa’alle asti…loppu on kantohintaa.

    Visakallo

    Sitten niiden kaikkien kulujen jälkeen pitäisi siltä ostajalta vielä tulla enemmän rahaa kuin tähän asti niistä puistakin!

    Vierailija

    Olen toiminut puunhankinnan tehtavissa kolmessa Euroopan maassa Suomen lisaksi. Kaikissa on yhtena kauppatapana pystykauppa, ei kuitenkaan niin yleisena kuin Suomessa. Mutta eipa niin pirstoutunutta metsanomistustakaan ole missaan muualla kuin Suomessa. Yksi muualla yleinen kauppatapa on huutokauppa, netissa tai paikan paalla. Valmiiksi hakatusta tai viela pystyssa olevasta puusta. Pitaisiko kokeilla meillakin etteivat niin kauhistelisi meidan puukauppojamme?

    jees h-valta

    Hyvää infoa vierailijalta mutta eipä tuo kyllä kauppatapana tuo huutokauppakaan kovin morernilta tavalta vaikuta. Tarjouskäytäntöhän jo on lähellä tuota kun tuonne puukauppanettiin voi tavaraa ladata tarjolle.

    Jätkä

    Olimme Etelä-Saksassa erään suomalaisen urakoitsija-yrittäjän ”vieraana.”
    Hän oli tehnyt pitkäaikaiset sopimukset metsähallituksen mailta hakata puuta ja hoitaa ne pois.
    Hinta oli läpitte sama, oli puulaji mikä tahansa ja järeys mikä tahansa. kaikki hakkuu oli kasvatushakkuuta.
    Urakoitsija hakkasi kaiken tavaran max 4,5 metriseksi, joka oli kuljetuksen kannalta sopiva.
    Hänellä oli kaksi puoliperävaunullista rekka-autoa, joilla hän vei puut tehtaalle, jossa vastaanotto punnitsi kuormat.
    Ketju oli kuuma, eli suurin osa puista oli tehtaalla viimeistään kahden päivän sisällä, syykin oli tietysti se, että puu olisi keventynyt varastoinnissa nopeasti, kun MOTO aisasi kesällä puut ja piikkirullat rikkoivat kuoret.
    Suomalaiset tavat vallalla, eli : -Kun jokaisesta kuormasta mitattiin aina puun kosteus samasta kohtaa, oli yhden pinkan karikoita vasten olevat pöllit pystyynkuollutta kuusta, loppu kuorma oli tuoretta tammea tai pyökkiä.
    Suomalaiset loistivat muutenkin: Tuli ”Pätevä motokuski suomesta”. Kännissä kuin käki, ryyppäsi vielä kaksi päivää ja kolmantena ”hoiteli krapulaansa” häipyen muutaman satasen työkalujen kanssa tuntemattomaan osoitteeseen.
    Virolaiset kuskit olivat ahkeria ja pysyivät työssä.
    Kyllä meidän kannattaisi täällä pysytellä erossa sellaisesta ”puukaupasta”.

    Jätkä

    Kaikkeen muutokseen täytyy olla rohkeita aloitteentekijöitä, jotka omalla esimerkillään avaavat mallin uuteen toimintaan.
    Tämäkin todella hyvä? ja kekseliäs malli edellyttää sen, että joku aloittaa toiminnan sen mukaan.
    Siksi suorastaan vaadin, että nimimerkki Jovain ja Lauri-Vaari tekevät reippaan aloituksen, jossa pistävät muutamat hehtaarit sileäksi ja hoitavat puut säälliseen aikaan tehtaalle vastaten itse kaikista kuluista.
    Kuittien perusteella he toki saavat vähentää kulut verotuksessa kuten muutkin rehelliset ihmiset.
    Me muut toki jännityksellä seuraamme, millaiset ovat tulokset.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 629)