Keskustelut Metsänomistus Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota

  • Tämä aihe sisältää 629 vastausta, 49 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 vuotta, sitten Mosku toimesta.
Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 629)
  • Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota

    Tuolla ”kaikki mulle” viestiketjussa on virinnyt keskustelua korruptiosta. Aihe on tärkeä ja korruptio metsäalalla niin laajalle levinnyttä, että siitä kannattaa avata oma viestiketju.

    Kehittyneissä maissa myös korruptio on kehittynyttä.”Kehittyneiden maiden korruptio on suunnitelmallista, yhteiskunnallisia valtainstituutioita hyödyntävää piilorikollisuutta. Korruptiosta tulee osa virallista totuutta”. Tämän määritelmän korruptiosta on esittänyt Tranparency Suomen puheenjohtaja.

    Puun pystykauppa on todettu täydelliseksi korruptiota aiheuttavaksi järjestelmäksi metsätalouden englanninkielisessä oppikirjassa, joka on metsänhoitajaopiskelijoiden kurssikirja Suomessakin.

    Pystykauppoja ei ole muissa Euroopan maissa. Puun korjaavat ja kuljettavat käyttöpaikoille yksityiset yrittäjät. Puunjalostusyhtiöillä ei ole omia puunhankinnan organisaatioita. Keski-Euroopassa kauhistellaan suomalaista puukauppaa ja puunkorjuuta.

    Pystykaupan korruption ydin on puunkorjuun kustannusten piilottaminen maksajalta. Sillä suojellaan hevoskaudelta periytyvää metsäyhtiön puunhankinnan organisaatiota ja sen käyttämiä massiivisia metsäkoneita.

    Kustannusten piilottamisesta on tullut virallinen totuus. Puunmyyjät eivät tiedä, että pystykaupassa he maksavat kaikki puunkorjuun kustannukset ja ja vielä naapurille tehdyn ilmaisen metsän viljelynkin kustannukset.

    Pystykauppa on korruptoinut myös kilpailu- ja kuluttajaviraston. Viraston mukaan metsänomistaja ei ole asianosainen puun pystykaupassa, sillä puunkorjuu on puunjalostusta.

    Lauri Vaara

  • Timppa

    Hyvinhän sinulla Puuntakunen kävi, kun et kotitalousvähennyksen vuoksi hävinnyt. Kun Kela alkoi maksaa korvausta hammaslääkäripalkkioista, niin minusta ne nousivat kaksi kertaa sen korvauksen verran. Miten tämä liittyy otsikkoon? Tietenkin niin, että siinäkin epäilemättä oli kysymys kehittyneestä korruptiosta. Kela ja hammaslääkärit olivat tehneet diilin ja maksumieheksi jäi se hammassärkyinen potilas.

    A.Jalkanen

    ”Hakkuuoikeuden omistajalla ei silloin ole käytännössä mitään vastuuta yksikköhinnan muodostumisesta.” Sen jälkeen kun pystykaupassa on ensin sovittu kantohinnat, se puoli kaupasta on lyöty kiinni. Tämän jälkeen korjuu kannattaa tehdä mahdollisimman halvalla, niin että eikös vastuuta ole hakkuuttajallakin?

    Toistelen tässä itseäni (no niin muutkin) mutta senkin uhalla: koko pystykauppakuviossa mielestäni suurin rakenteellinen ongelma piilee katkonnassa, tarkemmin sanoen sen valvonnan tarpeessa.

    Apli

    Metsäteollisuus vastaa suomen viennistä nyt muistaakseni 23% rupeaa olemaan kohta ainut teollisuuden ala joka investoi maahan nimeltä suomi, ja metsäteollisuuden tulevaisuus näyttää tässä maassa tällä hetkellä suht hyvältä, sellu, kartonki ja vaneri varsinkin vetää hyvin… Jotenka unohtakaa kaikki lakimuutokset jotka ärsyttää tai vahingoittaa metsäteollisuutta, ette semmoisia poliittikkoja löydä tästä maasta jotka semmoisia lakeja ajaisi, se on karu totuus, vaikka siitä olisikin meille metsäomistajille hyötyä. Varsinkin kun isoja investointeja on tapetilla, kemi, kuopio yms yms…

    Jätkä

    Puuki:
    Ongelmana on, että yhtiö maksaa yrittäjälle mo:n rahalla
    korjuun kaikki kulut jälkikäteen. Hakkuuoikeuden omistajalla
    ei silloin ole käytännössä mitään vastuuta yksikköhinnan
    muodostumisesta.

    Tuo Puukin kertomus paljastaa, että hän ei ainakaan ole tajunnut pystykaupasta sitä, kuka maksaa, mitä ja kelle.

    Jovain

    Olen epäillyt, että läheskään kaikki eivät ole perillä pystykaupan korjuun kustannusten perinnästä ja kustannusten muodostumisesta, sen verran ristiriitaista tarinaa täällä on viljelty. Puuki on tässä oikeassa, korjuun kustannukset, aina tehtaan portille asti, peritään etukäteen metsäomistajalle maksettavasta puun hinnasta. Hakkuoikeuden omistajalla ei myöskään ole mitään vastuuta perittävän yksikköhinnan muodostumisesta.

    Jätkä

    RE: Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota
    Olen epäillyt, että läheskään kaikki eivät ole perillä pystykaupan korjuun kustannusten perinnästä ja kustannusten muodostumisesta, sen verran ristiriitaista tarinaa täällä on viljelty. Puuki on tässä oikeassa, korjuun kustannukset, aina tehtaan portille asti, peritään etukäteen metsäomistajalle maksettavasta puun hinnasta. Hakkuoikeuden omistajalla ei myöskään ole mitään vastuuta perittävän yksikköhinnan muodostumisesta.
    Lähetetty: 24 min sitten
    Lähettäjä: Jovain

    Onpas mielipuolinen väite.
    Kuitenkin on niin, että korkeintaan promille metsänomistajista uskoo tuohon, joten ei sen väliä, mitä tuosta tuutista tulee.

    Jovain

    Metsänomistajan rahalla Suomessa puu kulkee ja komiasti kulkeekin. Ja se raha peritään pimeästi puun hinnasta, ilman, että sitä metsänomistaja tietää. Mikä sitten on korruptiota? Korruptio voi olla myös etuuksien menettämistä, niin kuin se pystykaupassa on.

    Jätkä

    Täyttä sontaa koko korruptioväitteet.

    Visakallo

    Jos pystykaupoista luovuttaisiin, niin silloinhan puun hinta aina määräytyisi myyjäle samaan tapaan kuin S-E:n hakkuissa.
    Kenen asialla oikein olette LV ja Jovain?
    Toimitteko tietoisesti, vaiko ajattelemattomuuttanne metsäteollisuuden asiamiehinä?

    MaalaisSeppo

    SE:n kauppatapa, jossa puun hinta määräytyy korjuukulujen mukaan on myös pystykauppaa. Korjuukulujen riski on tällöin myyjällä. Mitenkähän luotettavasti myyjä saa tiedon toteutuneista kuluista?

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 629)