Keskustelut Metsänomistus Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 629)
  • Pystykaupan korruptio on kehittynyttä korruptiota

    Tuolla ”kaikki mulle” viestiketjussa on virinnyt keskustelua korruptiosta. Aihe on tärkeä ja korruptio metsäalalla niin laajalle levinnyttä, että siitä kannattaa avata oma viestiketju.

    Kehittyneissä maissa myös korruptio on kehittynyttä.”Kehittyneiden maiden korruptio on suunnitelmallista, yhteiskunnallisia valtainstituutioita hyödyntävää piilorikollisuutta. Korruptiosta tulee osa virallista totuutta”. Tämän määritelmän korruptiosta on esittänyt Tranparency Suomen puheenjohtaja.

    Puun pystykauppa on todettu täydelliseksi korruptiota aiheuttavaksi järjestelmäksi metsätalouden englanninkielisessä oppikirjassa, joka on metsänhoitajaopiskelijoiden kurssikirja Suomessakin.

    Pystykauppoja ei ole muissa Euroopan maissa. Puun korjaavat ja kuljettavat käyttöpaikoille yksityiset yrittäjät. Puunjalostusyhtiöillä ei ole omia puunhankinnan organisaatioita. Keski-Euroopassa kauhistellaan suomalaista puukauppaa ja puunkorjuuta.

    Pystykaupan korruption ydin on puunkorjuun kustannusten piilottaminen maksajalta. Sillä suojellaan hevoskaudelta periytyvää metsäyhtiön puunhankinnan organisaatiota ja sen käyttämiä massiivisia metsäkoneita.

    Kustannusten piilottamisesta on tullut virallinen totuus. Puunmyyjät eivät tiedä, että pystykaupassa he maksavat kaikki puunkorjuun kustannukset ja ja vielä naapurille tehdyn ilmaisen metsän viljelynkin kustannukset.

    Pystykauppa on korruptoinut myös kilpailu- ja kuluttajaviraston. Viraston mukaan metsänomistaja ei ole asianosainen puun pystykaupassa, sillä puunkorjuu on puunjalostusta.

    Lauri Vaara

  • Timppa

    Näitä useammalle firmalle toimittavia yrityksiä on nytkin Harvestia, Vai ovatko sen asiakkaat supistuneet yhteen? Huonosti sen asiakkaille on käynyt. Harvestiahan hankki puut mm Myllykoskelle, joka oli konkurssikypsä, kun UPM osti sen.

    Aikanaan oli Tehdaspuu, joka toimitti ainakin Ahlströmille ja Kymiyhtiölle ja kai jollekin kolmannelle. Meidänkin puut myytiin Tehdaspuulle vuosikausia. Jostain syystä moinen hanklntakäytäntö loppui ja yhtiö taidettiin fuusioida Kymiyhtiöön.

    Että on näitä hankintafirmoja ollut, mutta eipä ole todettu systeemin olevan toimiva. Epäilemättä kustannukset suuremmat kuin firmojen hankintaosastoilla. Tutustu Uudehko vähän historiaan.

    pikkutukki

    Hyvin onnistunut tehdastoimitus Kuhmo OY:lle . Kaikki mitat käytössä . Tosin kevättalvella oli puusta ruuhkaa , eivätkä tehneet uusia sopimuksia , onneksi sovin asian jo joulukuulla 2015 . Pölläreitä löytynyt hyvin jatkokuljetukseen ! Tämän päivän tilannetta en tiedä , metsähallitus paha ruuhkauttaja kovilla myynneillä , vaikka joutuvat päätehakkaamaan aukoksi kasvatusmetsiä .

    Visakallo Visakallo

    Rakennuspuolellahan toimintojen yhtiöittäminen ja ulkoistaminen on meillä viety ehkä kaikkein pisimmälle.
    Joidenkin hyvin tunnetuiden suurten rakennusliikkeiden omilla palkkalistoilla ei välttämättä ole kuin yhtiön ylin johto.
    Tulokset tästä ovat nyt hyvin nähtävillä.
    Uudetkin rakennukset ovat homeessa ja kustannukset karkaavat käsistä.
    Viimeisin karmea esimerkki on Länsimetron viivästyminen ja kustannusten ylittyminen, joiden loppusummaa ei oikeasti tiedetä.
    Nyt puhutaan 300-400 miljoonasta eurosta, mutta se tuskin riittää.

    Timppa

    Puuntakunen kiinnitti huomiota tähän yhtiöittämisvimmaan. Siitä on todella usein katastrofaalisia seurauksia. Siihen aikaan, kun pomotin rakennusliikkeessä, niin ei näitä nykysysteemejä tunnettu. Pari taitavaa mestaria ja vajaa 10 duunaria riitti toteuttamaan suuria asuinrakennuksia laadukkaasti. Eivät taatusti nykyiset monien aliurakoitsijoiden ketjut pääse lähellekään.

    Sama oli muuten metrorakentamisessa. Tunsin hyvin Helsingin metrotoimiston, kun sille urakoitiin muutama kohde. Kyllä tiesivät tarkkaan missä mennään. Ei tullut isompia yllätyksiä. Nykysysteemi, missä vastuuta ei ole kenelläkään, tuottaa juuri Länsimetron kaltaisia tuloksia.

    Unohdin muuten kirjoittaa, että Harvestia hankki puut myös Vapon sahoille. Mahtaakohan Uudehko tietää, miten puunhankintaan erikoistuneen firman tämän asiakkaan sahausliiketoiminnalle kävi??? Toivottavasti Savon sellu sentään pysyy pystyssä, vaikka Harvestia sille hankkii puut.

    Rane

    Lauri Vaara avasi tämän ketjun jotta keskusteltaisiin korruptiosta.Otsikossakin on sana korruptio kaksi kertaa.
    Jostain syystä on sitten keskusteltu kaikesta muusta kuin korruptiosta.
    Voisiko joku ystävällinen sielu kertoa lopultakin kuka lahjoo ja ketä?

    jees h-valta

    Sitähän tässä todella vartoillaan mutta kumman kiertelevää ja mutkaista tuntuu sepittely olevan. Mutta sinne vaan sitten käräjöimään. Saamme sieltä varmaan sitten kuulla ketää L.Vaara siellä syyttää. Lahtosesta varmaan saa konsultaatiota.

    Jovain Jovain

    Edellä Portimo ilmiteeraa monesta hyvästä asiasta, mutta että, ehkä osa vain on heitetty sytöksi keskusteluun. On paljon perää, korruptiosta pyritään eroon, mutta etuudet halutaan säilyttää.
    Sanoisin, että tässä kiistassa kysymys on iltalypsyn kaltaisesta vedätyksestä, ainakin saavutettujen etujen puolustamisesta ja kollektiivitaloudesta, jolla tarkoitetaan toisen omaisuuden itsemääräämisoikeutta.
    Onhan se huolestuttavaa, että toisen omaisuutta ja elinkeinoa voidaan kollektivoida yhteisomistukseen. Pystykauppa on oiva esimerkki tällaisesta itsemääräämisoikeuden menetytämisestä ja metsänomistajaan kohdistuvan etuuden ulosmittaamisesta. Menettäähän metsänomistaja jo oikeudestaan harjoittaa elinkeinoaan merkittävän osan tuloistaan.

    harrastelija harrastelija

    $ Onhan se huolestuttavaa, että toisen omaisuutta ja elinkeinoa voidaan kollektivoida yhteisomistukseen. Pystykauppa on oiva esimerkki tällaisesta itsemääräämisoikeuden menetytämisestä ja metsänomistajaan kohdistuvan etuuden ulosmittaamisesta. Menettäähän metsänomistaja jo oikeudestaan harjoittaa elinkeinoaan merkittävän osan tuloistaan.
    Lähetetty: 7 h, 8 min sitten
    Lähettäjä: Jovain $

    En oikein ymmärrä tuota ajatusta?
    Onko kysymys pakko-ostosta?
    Hankintahakkuuhan on mahdollista. Moottorisaha vain käyntiin ja menoksi.
    Ei kai kukaan metsänomistaja kuvittele, että joku tekee työt ilmaiseksi vain sen takoa, että omistaa metsää?

    Jovain Jovain

    Lähtökohtaisesti sosdem ja vasemmisto vastustavat etuuksiin puuttumista.
    Hankinnalla voit tehdä, mutta se toteutuu alennettuun hintaan. Hankintakauppa pitää sisällään hintakompensaatiota pystykaupan hyväksi.
    Pystykaupalla et voi tehdä, eli samoilla ehdoilla metsäosastojen kanssa, koska metsänomistajat on suljettu (torjuttu) pystykaupan ulkopuolelle. Menetät hintaedun, vähennysoikeuden, ansainta mahdollisuuden, itsemääräämisoikeuden jne.
    Puukauppa (pystykauppa) Suomessa pitää sisällään piilokorruptiota ja on ohjattu metsänomistajaan kohdistuvalla sääntelyllä kollektiivitaloudeksi.

    Rane

    Jovain täräytti keskusteluun uuden k-alkuisen sivistyssanan vaikka vanhatkin on selvittämättä.Mitä muitä k-linjan ongelmia metsäalalta voisi löytyä kuin jo mainitut korporatismi,korruptio ja kollektivointi?
    Äkkiä ajatellen metsäkoneita vaivaa suuruuden lisäksi korroosio,metsäalan viranomaisia klientilismi ja toimihenkilöitä tietysti kirroosi.Löytyykö muita?

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 629)