Keskustelut Puukauppa Pystykaupalla polttopuuta

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Pystykaupalla polttopuuta

    Kertokaahan vinkkejä kun muutin Lohjalle ja nyt tarttis alkaa taloon kehittää polttopuuta itse tekemällä. Keneltä kannattaisi kysellä/ostaa pystykaupalla esim. rankaa tms? Itsellä ei siis ole metsää ja Mhy:kin taitaa välittää vain isompia kauppoja.

  • kisi

    Vanhan metsän päätehakkuussa syntynyttä rotevaa hakkuutähdettä on tullut lahjoitettua lähellä asuvalle tonttieläjälle, joka on itse käynyt polttopuunsa sieltä sitten hakemassa. Samanlaista käyttöä on löytynyt ensiharvennuksilta muuten maahan lahoamaan jääville koivuille. Aina sieltä pari kuormaa raatsii luvata, jos on tehty reipas harvennus.

    Näissä tietenkin pelataan suhteilla.

    Klapimetsuri

    Kiitoksia, hyvistä vastauksista. Vähän tuossa jo löytyi hakkuun tähteitä. Harmillisesti meni yksi tontin raivaus ohi suun. Mitäs luulette missä hinnoissa pyörii pystykaupalla ostettuna pienet määrät mäntykuitua tai koivua?

    Pähkäilijä

    http://www.metsalehti.fi/Metsalehti/Puunhinta/Koko-maa/

    tuosta kun puunhintaa katsot niin ensiharvennus pystyhinta kuidulla pyörii 14€ paikkeilla. Jos siellä on enemmän leppää jne niin tarjoa vaikka kymppiä.

    LMP

    Aika pessimistisiä kommentteja muutamilta.

    Kunnilla ja kaupungeilla varsinkin on riesanaan taajamien laidoilla ryteikköjä, joita näyttävät mielellään antavan raivattavaksi. Tosin ne ovat monesti sellaista käsivarren vahvuista haapa- ja leppävaltaista tiheikköä. Mutta jos sellainen kelpaa, niin pääsee sikäli helposti sopimukseen, että niiden kohdalla ei tarvitse liikuttaa rahaa mihinkään suuntaan. Sama pätee yksityisten tonttimaihin.

    Ymmärrettävästi hieman hankalammaksi menee, jos haluaa kunnon kuitupuukoivikkoa hakata. Silloin vaaditaan enemmän byrokratiaa ja myyjältä enemmän uskoa hakkaajaehdokkaan tietoihin ja taitoihin.

    T.Pihlaja

    Periaatteellisella tasolla näiden nuoren metsän ryteiköistä polttopuuta saa melkoisia määrä kerättyä, kun vaan jaksaa pakertaa…

    Myyjän/työnteettäjän kannattaa kuitenkin muistaa yksi seikka näistä… Jos työ teetetään esim. puupalkalla, niin verottaja katsoo syntyneen työsuhteen eli työnteettäjän tulisi maksaa työstä sivukulut, vakuuttaa työntekijä, hommata turvavarusteet jne… Jos näitä ei ole hoidettu ja työntekijä sahaa vaikka jalkaansa, niin lain silmissä ”työnantaja” on korvausvelvollinen…

    Nämä urakat kannattaa sopia maksettavaksi pystyyn eli kun puusta maksetaan ennakkoon sovittu hinta, ei työsuhdetta muodostu, kun kyseessä on asiakkaan itselleen ostaman puutavaran omatoiminen korjuu… Käytännössä hinnaksi kannattaa sopia esim. energiapuun hintatasoon perustuva hinta, jolloin verottajan kanssa pärjää…

    Käytännössä metsänomistajan tulisi ilmoittaa verottajalle nämä tulot, kuten muutkin puukauppatulot, 2C-lomakkeella… Lisäksi jos Kemera-ehdot täyttyvät, niin tukien hakeminen on mahdollista…

    Tuossa muutama näkökohta… Lisätkää jos jotain unohtui…

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)