Keskustelut Metsänomistus Pyhäpäivät

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Pyhäpäivät

    Keväällä on parhaat kelit raivaussahaukseen. Kuitenin toukokuussakin on pyhäpäiviä, jolloin ei jokapaikassa kehtaa sahaa käynnistää, esim. äitienpäivä ja helluntai. Talvella joulupäivä on sellainen, että tuntuisi synniltä pistää saha käyntiin. Itselläkin huomenna tulee suunnittelupäivä, ei tällä perällä taideta sahata helluntaina. Onko vastaavia kokemuksia? Nythän kaupatkin ovat jo auki joka pyhä ja muutosta on tapahtunut tuossakin suhteessa, mutta syrjäkylillä voi olla eri meininki.

  • vänkäri

    Pitäähän sitä levyäkin pinnoittaa pyhänä ja arkena, iltapäivällä kun nykäisee sahan käyntiin niin miksei. Itsellä on nykyisin vain työ- ja vapaapäiviä, viikonpäivistä tai pyhistä ei ole mitään tietoa.

    Korpituvan Taneli

    Jos ollaan metsässä eikä missään omakotialueella niin mikäs estää sahaamasta???? Kysymys on kai lähinnä siitä ettei melu häiritse. Se että sahan ääni kuuluu jostain metsästä vähintään puolen kilometrin päästä, ei pitäisi kuulua kenellekkään.
    Jos nyt kuitenkin sen Joulupäivän ja aattoillan jättää väliin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Kyllä nyt ainakin tulee helluntaina saha käynnistettyä kylän lähellä. Kun ojalinjan pätkä pitää avata eikä tiedä vaikka kaivuri tulisi heti maanantaina. Pieni homma mutta aivan kaivurin edestä ei sentään viitsi ruveta huhkimaan.

    Ammatti Raivooja

    Taidan kiusata ihmisiä ainakin tuhannella *klonks* -äänellä helluntaina.

    pikkutukki

    Osta akkuraivuri jotta saat pääästellä pyhinä

    Petkeles

    Ite oon tykännä tehä vappuna kovimmat rykäsyt. Ee voe parempoo kunnijjoo antoo kotmaeselle työlle.

    pihkatappi

    No kyllähän vappuna on perinteisesti metsätyöpäivä vietetty. Ja jos ei metsään kerkiä, niin sitten pihassa paiskitaan kiireisiä keväisiä töitä.

    suorittava porras

    #” Kun ojalinjan pätkä pitää avata eikä tiedä vaikka kaivuri tulisi heti maanantaina. Pieni homma mutta aivan kaivurin edestä ei sentään viitsi ruveta huhkimaan.”#

    … opiksi on otettu edellisestä kerrasta . Silloin oli hirveä helle ja kaivurin puomi heilui muistaakseni kosketusetäisyydellä . Nuttu kastuu varmasti huomennakin , kun on luvassa kohtuullisen runsasta sadetta .

    En minäkään sunnuntaita työpäivänä vierasta varsinkin , kun työskentelyolosuhteet ovat kunnossa . Töissä käy vaimonikin vuorolistan mukaan oli pyhä tai arki , joulu tai juhannus .

    pihkatappi

    Joo, monessa paikassa joutuu tekemään jopa jouupäivänä töitä, mutta kun ei ole pakko käynnistää sitä sahaa jolekkin merkittävänä pyhäpäivänä, niin minä jätän käynnistämättä. Huomiseksi katselin tuossa toiselle tilalle tulevien hakkuiden suunnittelua, relaskooppi, kaulain ja ikäkaira matkaan ja tietysti eväät ja kun pari päivää on sadellut niin tuletkin uskaltaa taas tehdä.

    harrastelija

    Synnyin Lars Levi Laestadiuksen oppien mukaisesti elävään perheeseen. Vielä työikään tullessa oli lauantai vähän lyhennetty työpäivä, mutta sunnuntaina tehtiin vain välttämätön maatalon työ ja jututtiin naapureita sekä saatettiinpa veisata usein seuroissakin.

    Se idea, että pidetään viikossa yksi lepopäivä, on hyvä, olipa sitten uskovainen vai ei! Varsinkin ryskätöissä ollessa.

    Myöhemmin fyysisesti keveissä töissä taas viikonloppuina oli todellista mielenrauhaa ottaa metsätöistä kunnon hiki. Myöhemmin nuo Lars Levin opitkin on tahtoneet häipyä.

    Käytännössä Vappu ja jopa Juhannuspäiväkin on sujunut kovin usein työn merkeissä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)