Keskustelut Puukauppa Puutavaran varastointi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
  • Puutavaran varastointi

    Tein puukaupan syksyllä 2017 ja asvalttitien varressa oleva leimikko hakattiin marraskuussa. Kaikki puut oli kuljetettu pois ennen vuodenvaihdetta 2018. Talven kuluessa, helmi-maaliskuussa aukolle tien varteen alkoi ilmestyä puupinoja jostain aivan muusta hakkuusta, pöllien päissä olevien lappujen mukaan ostaja oli sama kuin omassa kaupassani. Hakkuusopimuksessani lukee sanatarkasti: ”Ostaja saa varastoida sopimukseen kuuluvaa puutavaraa myyjän omistamalla maalla.” Kyseistä puutavaraa ei kuitenkaan ole hakattu maaltani eivätkä ne näinollen kuulu sopimukseen, lapuissa olevat numerotkaan eivät täsmää. Nyt on alkamassa maanmuokkaus ja uudistus, hyvän kokoisia tukkipuupinoja on seitsemän kappaletta ja niiden alle jää maata useita aareja. Olin yhteydessä ostajaan, hän lupasi hoitaa asiaa eteenpäin, aikataulu kuitenkin on avoin.

    Onko kellään kokemuksia vastaavasta? Voisinkohan laittaa ostajalle laskun maa-alani käytöstä varastointiin? Entä jos puita ei viedä pois ennen kuin maanmuokkaaja lähtee aukolta, kuka muokkaa ja uudistaa pinojen alle jäävän maa-alan?

  • Nimetön

    Vois olettaa että tukit ajetaan päällystetyn tien varresta kelirikon aikana pois ja kummiskin reilusti ennen kesälomia.

    Mitä mun malle on naapureitten puita varastoitu niin aina on lupa kysytty, mutta tiedän kyllä tapauksia ettei lupaa ole kysytty  varastointiin ja esim. tien levitykseen puita kaatamalla ja varsinkin tapauksissa jossa arvellaan ettei maanomistajaa asia kiinnosta.

    Apli

    UPM varastoin mun maalle naapurin kantoja, annoin luvan, olivat siinä paikassa noin vuoden ennen kuin ajoivat pois, laskun laitoin ja maksoivat…

    Jätkä

    Onhan siitä lasku laitettava, jos pinon alle on jäänyt muutam aari maata – lyhyeksi aikaa. Jalanjäljistä olen ajatellut laitta laskun euron kappale!

    Minulla on parasta aikaa energiapuuta läjättynä koivikon alle. Kuski ei tiennyt, että se on minu puolellani, pomo poikkesi sanomaan, että he siirtävät sen pois, sanoin kyllä, että ihan sama minulle.

    metsä-masa metsä-masa

    Onkohan tässä tullut tiedon katkos ?

    Ilmeisesti varasto on väliaikainen, joskus hätätilanteessa voi näin tapahtua. Voisin kuvitella auton olleen sama joka ajoi tienvarsi leimikon puut, ja nyt kelirikon aikaan talvitiellä on tullut ongelmia joka on vaatinut pikaisia toimia.

    Kun autot liikkuu läpi vuorokauden ja ilta- ja yöaikaan luvan saanti ei aina  onnistu, kun puutuu yhdystiedot, kuljettajat on tehnyt ratkaisun tuomalla puut ( saman ostajan puita ) jo aiemmin tyhjennettyyn varastoon.

    Varastointi vieraalle maa-alueelle vaatii sopimisen ja vahinkojen korvaamisen aina. Uskon, että kaikki puunostajat hoitaa varastoasiat mallikkaasti jo maineensakin säilyttämiseksi, kun yksityismetsistä ne on puut ostettava jatkossakin.

    Jätkäpätkä

    Metsäyhtiöillä tuppaa olemaan omat sääntönsä niin puun varastoinnin kuin kelirikon suhteen metsäautotiellä. Kerran olen joutunut lapiohommin kun oli puuauto käynyt päivän aikana kääntymässä metsäautotiellä ja painunut 30cm, ei päässyt henkilöautolla yli. Tien alussa oli selvästi merkki kelirikko ja painorajoitus 3t. Peltoakin on kerran lanattu lumesta käännöspaikaksi ilman minkäänlaista lupaa, olikin lanattu heti puolihehtaaria, ainakin neljä rekkaa olisi samaan aikaan siinä kääntynyt, no olihan siellä melkein rekkakuorman hankintaerä. Komeat jääpoltteet tuli. Varastointiin ei ole koskaan kysytty lupaa, ei nyt siitä haittaakaan ole ollut kun ojan päälle varastoitu.

    Panu Panu

    Ulottuuko palstasi siis asfalttitielle asti? Oman asfalttitien varressa olevan palstani raja on 5m ennen tietä ja tuo 5m kuuluu tiealueeseen/tienpitäjälle.

    eteläsavolainen

    Kiitos asiallisista kommenteista, joihin en välttämättä lue ”jalanjälkien laskuttamista”.

    Puunostaja ei todella ole sopinut eikä ilmoittanut vieraiden puiden varastoinnista. Kelirikosta ei ole ollut kyse ainakaan koko ajan, sillä ensimmäiset puut ilmestyivät aukolle jo helmikuun alussa. Palstani ulottuu sen 4-5 metriä asvaltin reunasta. Asvaltin jälkeen on oja ja pinot ovat ojan takana eli kokonaan maallani.

    Metsuri motokuski

    Meillä ely keskus paalutti tuon paikallistien ja merkitsi tienpaikan karttoihinsa. Ilmeisesti tiepohjaa ei ollut virallistettu koskaan vaan se oli aikojen saatossa siihen muodostunut. Minullakin tilan virallinen pyykki on nykyisen tien keskellä mutta tie on siirtynyt aikojen saatossa melkoisesti minun puolelle mutkasta johtuen. Meiltä ne lunastivat myös maapohjaa tiealueeseen ja heillä tiealueen rajaus menee niin että ojan pohjalta kolme metriä kuuluu tiealueeseen. Meillä on hiekkatie ja uskon että jos on isompi tie niin riittääköhän tuo kolme metriä siihen.  Tuo virallinen tiealue saattaa olla aika leveäkin joillain kohdilla kun kyseessä on vaikka penger.

    Ei kiirettä.

    Kysyjälle.Voi iso mahoton ja pieni olematon.

    Svedu Petteri

    Soita firmaan, jonka nimi lapussa. Kiitä puista ja kysy, että saatko ihan oikeasti nuo kaikki?

    Jos on pieni alue ja kuivaa, niin ei auta muuta kuin istuttaa itse kuokalla myöhemmin ilman mätästystä. Sitten kun routa sulaa puukasojen alta heinäkuussa.

    Firmassa varmaan ajatellevat, että olet joku etäomistaja, jolle on ihan sama, mitä tien reunassa maalla on.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)