Keskustelut Puukauppa Puuta ei osteta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)
  • Puuta ei osteta

    Puun ostajat kehuvat ostavansa ja kaupan käyvän hyvin.

    Joo, Pohjoispohjanmaalla ja Lapissa tuntuu kelpaavan vain päätehakkuut kesä sensseiltä sekä hyvät harvennushakkuut.

    Pyritään noukkimaan rusinat pullasta ja samaan aikaan yritetään torpedoida energiatuet.

  • sammeli

    Nytpä yhteistyösopimus onkin arvossaan. Talvileimikko meni kaupaksi kun vain asiaa kysäisin ”sinulla kun on se sopimus niin ostetaan”

    pihkatappi

    Näin minäkin olen alkanut uskomaan, kun tilojen pinta-alat ovat pienet ja sitten pienet yksittäiset puukaupat, niin firman jäsenenä tuo puu sentään käy kaupaksi. Ja hankintakaupoissa jäsenellä ei haittaa vaikka aina ei puumäärät toteudukaan, otetaan kaupan ulkopuolisetkin erät jne. Ne on nuo suurten tilojen omistajat, jotka vievät vähintään 20 kuormaa puutavaralajiaan aina tehtaan portille toimitettuna, vähän eri sarjaa. Ei firman jäsenen edutkaan ole huonontuneet, vaikka välillä myy muualle.

    r.ritva

    Näin on.Syksyllä harvennushakkuuna talvella.Ei ainuttakaan vastausta.
    Edelleen näyttää sama linja.Kun katselee noita puunhintoja.Koivu sekä kuitupuu alameno jatkuu.
    Pitäisikö suosiolla unohtaa koko juttu.Kyrsii silti.Eihä harvennuksista paljon jää muutoikaan mutta jostan sitä leippä pitäs saada.

    oksapuu

    Mitäpä noita harvennuksia väkisin myymään, kokeillaan v.2017
    uudestaan.
    Antaa noiden uusien investointien valmistua…

    Pähkäilijä

    Mitä nyt on kauppoja hakattu niin ovat joko jatkoajalla tai ensimmäinen 2 vuoden jakso päättymässä. Ainakin täällä näitten talvikauppojen suhteen viime talvi sotki kuviot kunnolla kun 2 tai 3 vuotta sitten tehtyjä harvennuskauppoja nyt pistellään nurin.

    Rane

    Kemissä ilmeisesti sellutehtaalla ollut teknisiä vaikeuksia mutta nyt pitäisi toimia.Sellua kuulema olisi mennyt ja menee nyt maailmalle hyvin.MG ostaisi hankintakuitua sen mikä kerkiäisi tehdä,vaan ensiharvennuksen pystykaupat on heikkoa.

    r.ritva

    Melkoista tietämättömyyttä näyttää jossakin piireissä olevan kun buukataan joka väliin et metsille pitäisi saada kiinteistövero jotta puun myynti halukkuudet lisääntyisi.
    Kertokais ny viisaat millä myyt ellei ostaja osta.Tuskin se sitä lahjaksikaan haluaisi.
    Enkä ole ainoa.Kylillä näyttää monet muutkin olevan samaa mieltä.
    Pääte hakkuu olisi ehkä kesällä mieleen mutta talvesta on turha edes puhua ainakaan harvennuksilla.

    pihkatappi

    Ehkä niillä on niitä talviharvennuksia jo liikaa ja Etelän talvet kun ovat tämmöisiä, ettei ole routaa ollenkaan, niin ei niitä keritä tekemäänkään. Kyllä Suorittavan toteamus siitä että leimikot pitää laittaa hyvään kuntoon pitää hyvin paikkansa, en nyt väitä että teillä on huonot leimikot, mutta kun niiden huonojen talvileimikkojen teossa tärväytyy sitä aikaa paljon enempi.

    Aika paljon taidetaan nyt tehdä myös noita linjojen varsien hakkuita, se syö kalustoa ja sieltä tulee jonkinverran kuitupuuta myös.

    Korpituvan Taneli

    Suorittava porras:
    ”Palstan tuunaaminen (= lue kauppakunnostus) auttaa kummasti . Tilanne paranee vielä , jos parannetaan kuljetusolosuhteita niin , että puut saa kesälläkin ulos metsästä .”

    Tiestön kunntoonlaitosta olen jo muutamassa kaupassa päässyt nauttimaan. Se on se ensimmäinen edellytys kun metsätaoutta nykyaikana harjoitetaan.
    Kyllähän se firma ne puut sieltä metsästä ostaa hyvän suhdanteen aikana, ilman tietäkin, kunhan leimikko on tarpeeksi suuri, mutta millä hinnalla. Sitten kun aletaan uudistamaan ja hoitamaan taimikoita yms, niin sitten se tie pitää kuitenkin tehdä, niin miksei sitten silloin kun siitä on puun myynnissäkin hyötyä.
    Sitten kun erä on pienempi niin tie on edellytys kaupalle. Pieniäkin hankintaeriä ostetaan kunhan tiet on kunnossa.

    Tuo, suorittavan lempilapsi, raivaus ei ole tarpeen aina, ainakaan täälläpäin. Ei se toki haittaa kaupantekoa, mutta kauppahinnassa ja ostohalukkuudessa se ei välttämättä näy.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    uudehko metsänomistaja

    Mitenkähän teollisuuden puun hankintaan vaikuttaa Venäjän ruplan romahdus?

    Ruplan arvon putoaminen puoleen entisestä tarkoittaa, että venäläinen puun myyjä voi pudottaa myyntihintansa euroissa noin puoleen entisistä ja pitää silti oman kannattavuutensa ruplissa ennallaan.

    Uskoisin suomalaista teollisuutta kiinnostavan kovasti uusi puoliintunut hintataso. Mikähän lienee vaikutus Suomen puun hintatasoon?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)