Keskustelut Metsänomistus Puurakentamisen vaikeus suomessa

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Puurakentamisen vaikeus suomessa

    Olis tarkoitus rakentaa suurehko tuotantorakennus ja mielelläni suosisin soveltuvilta osin puuta, mutta ongelmana on eri osien sovittaminen toisiinsa ja järkevien(kustannustehokkaiden) rakennekuvien saaminen.
    Rakennukseen menisi Mm n.70m3 liimapuu palkkeja katonkannatajiin.
    Ulkolaisen teräshallin saisi yhdellä allekirjoituksella tasatulta pohjalta rännit asennettuna ja hinta on tiedossa etukäteen.

  • Visakallo

    Koivunkaataja on aloituksessaan tarttunut hyvin olennaiseen asiaan.
    Euroopan metsäisimpien maiden joukkoon kuuluva Suomi ei vieläkään ole riittävästi panostanut aivan kaikkien puurakennusten tuotteistukseen.
    Omakoti- ja rivitalojen sekä puukerrostalojen osalta homma kyllä toimii, mutta maatalouden ja muun yritystoiminnan tuotantorakennusten suhteen ei ole vielä tehty kaikkea.
    Ymmärrän aikarajallista yrittäjää hyvin siinä, että rakennus pitää tarvittaessa saada tilattua ja pystytettyä yhdellä allekirjoituksella.

    Ammatti Raivooja

    Tuo on aika jännä juttu ku etelä-suomessa katot mitoitetaan 2metrin lumikuormalle jonka päälle laitetaan vielä 1,3 varmuuskerrointa, että katot kestää sen 2,6 metriä lunta ni miettii vaan tätä buumia joku vuosi takaperin ku ihmiset alko tiputtelemaan katoilta lumia ja kaupoissa myytiin erinäköisiä lumentiputustyökaluja. Ihan mutulla sanoisin, että enemmän on kuollut ihmisiä lumentiputuksessa ku romahtaneisiin kattoihin. Ja jos asuu sellasessa hökkelissä, että rakenteet tykkää kyttyrää jos sataa puol metriä lunta ni kannattaisi ehkä miettiä muita toimenpiteitä ku lumentiputus.

    Korpituvan Taneli

    Tuo varmuuskerroin on sen takia että se varmistaa etteivät pienet poikkeamat rakenteiden lujuudessa kaada laskelmaa. Ei siis voi laskea niin että kestää 2,6 m lumikuorman.
    Muuten kyllä AR:n kanssa samaa mieltä, jos rakennus on terve ja harjakattoinen, niin ei sieltä mitään lunta tarvitse pudottaa. Eri asia nämä pulpettikatot, joissa voimat on tarkoituksella ohjattu nurjauttamaan rakenne. Tasakatot ihan oma kertomuksensa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    No se ”tarkoituksella” oli vähän vahvasti sanottu, mutta tarkoitin sitä että rakenteen muoto jo on riski, jota pitää yrittää eliminoida sitten poikkeuksellisilla anevahvuuksilla. Jokainenhan ymmärtää kai miten harjakatto jakaa kuormia tasaisesti, jo pelkällä ristikkorakenteellaan.
    Timppa rakennumiehenä selittäköön tarkemmin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä pätkät

    Myös ”pulpettikatossa”, kuin myös ”tasakatoissa” on käytetty sangen usein ristikkorakennetta, ellei koko sydeemi ole tehty nykyisin niin suosittujen liimapalkkien varaan.
    On toki elvä, että yhden lappeen katto kuormittaa rakennusta eri tavalla kuin tasapainoitettu harjakatto, eikä esim kevytrakenteiset seinät ole riittävästi vinotuettuja.
    Joskus jopa tuulikuorma käy liian suureksi ja rakennelma kärsii.

    pitkät neulaset

    Poikittainen ristikko yläpaarteen yläpintaan 10 metrin välein – naulaus
    Kk 300mm. Kolkkalankku kattokaltevuuteen viistettynä kulmilla kiinni.
    Reikärautapannat ristiin kiinnitys ankkurinauloilla 2 kpl/ ristikko.
    Ristikot pystysuoraan niin että esim 60 cm korkea saa olla max. 6 mm
    Pois pystysuoruudesta.Alapaarteen päälle nurkista laudat vinoon.
    Poikittaissuunnassa laudat päästä päähän. Päätyristikot 3 viimeistä
    pukit ja revaus ristiin.
    Naulat kuumasinkittyjä kolmosia. Poikittaisristikot 90 kampa…
    Pitäs melko hyvin pysyä näin mututuntumalta.

    Ammatti Raivooja

    Kävin Tokmannilla ja huomasin, että sehän on rakennettu liimapalkkeista. Varmaan leveys oli 20m ja tolppien väli jotain 10m. Palkit oli ehkä noin miehen korkuisia. kannattajien päällä oli kertopuusta tehty ristikko, jonka päällä ilmeisesti oli pellit ja ehkä sinne joku koolauskin vielä on tehty.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)