Keskustelut Luonto Puuntuottajan vinkit monimuotoisuuden lisäämiseksi

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 87)
  • Puuntuottajan vinkit monimuotoisuuden lisäämiseksi

    Taustaa eimerkiksi:

    Mitä voitaisiin puuntuottajina tehdä enemmän että sataisiin parannusta tuohon (tai mihin muuhun vaan) monimuotoisuutta, ympäristön tilaa tms. liittyvään aiheeseen?

    Voisi olla hyödyllistä tulevaisuutta ajatellen että, vaikka vain imagosyistä, voitaisiin paukutella henkseleitä että kotipesä on kunnossa tai ainakin tulossa parempaan kuntoon. Siivet poikki helposti leviävän väärän tiedon lennolta ja tietenkin perimmäisenä metsäluonto piirun verran monipuolisemmaksi ts. paremmaksi.

    Aloitan velvoitettuna itse, tässä kohtaa pientä mittakaavaa korostaen.

    Raivasin juuri pari hehtaaria, oikeastaan jo NMH:n puolelle meni. Rankasavottaa polttopuuksi. Melkein jokaiselle aarille jäi miehenmittainen koivupökkelö (siis tekemällä tehty, jos ei luomua sattunut olemaan) pystyyn lahoamista odottamaan. Jokaiselle hehtaarille jäi 5 kuusiturkkimaista -tiheikköpuskaa, kooltaan 2-10 m², olevinaan riistatiheiköksi.

    Mielestäni maisema, puun tuotanto, metsätalouteni tai oikein mikään muukaan ei kärsinyt lainkaan tästä pienimuotoisesta piiperryksestäni.

    yt Gunnar
    pipertävä puuntuottaja, realisti

  • rööri roope

    172 cm

    lintumies

    Läpimitaltaan 10-senttinen on  hyvä .  Hartioiden tasolta poikki vaan. Molemmilta puolin tunnustellen viiltoa sisään, kunnes selviää,  kumpaan puoleen  alkaa kaatumaan. Tarkkana pitää olla, ettei jää saha nalkkiin. Ei  voi suositella kokemattomalle.   Perämetsämme on näitä koivukantoja ”täynnä”. Maassakin on luokona kuitukokoista koivua  paljon. Metsänhoidon vuoksi pitää koivuja kaataa hyvälaatuisten mäntyjen läheltä, mutta ei niitä  kannata vaikeista paikoista kallioitten väleistä  ja suo-ojien  takaa  lähteä hakemaan,  ehkä kolme, neljä kiintoa koivukuitua on maassa meillä jokaisella hehtaarilla.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Lintumiehellä taitaa olla faktaa, eikä pelkkää luuloa.

    Se vielä unohtui halaajalle kirjoittaa, että ei se ole noissa tuulenkaadoissa ja konkeloissa merkityksetöntä, että edes joskus muistaisi kypärää käyttää. Se kun on usein oranssi väriltään sen takia että perikunta saattaa nähda kauempaa kun se lentää ilmaan kannon losahtaessa sahaajan alanaamaan.

    Se on piiperryksen hinta, jos näin käy. Hyvällä asialla kuitenkin oltiin.

    ystävällisesti Gunnar

    tulevaisuutta haisteleva, vaaleanvihreä puuntuootaja, dosentti (ei väit.)

    Mardy

    Paljon tuli jo hyviä ehdotuksia edellä, mutta yksi omaan silmään harmillisen usein pistävä seikka on varttuneet mäntymetsät, joiden kenttäkerros on raivattu kaikesta alle n. 5 metrisestä puustosta. Tällainen mäntypelto ei juuri suojaa ja ravintoa eläimille tarjoa. Monen olen tämmöistä metsää kuullut kauniiksi kehuvan ja onhan tuolla helppo kävellä, mutta omaan silmään sattuu kovasti moinen perkaus.

    Rane2

    Seppo on kalamiehiä.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Noita mardyn havaintoja on mullakin. Joissain kohtaa esim. kuivalla kankaalla noin voi käydä vahingossakin. Varsinkin nihilisteille. Onhan ne sliipatut pylväiköt kuvissa päätyneet jopa mainoksiin esimerkkeinä ”hyvin hoidetuista”.

    Onneksi aika muuttuu ajan muuttuessa (heh) ja uuden sukupolven myötä nämäkin asiat pääsee ansaitsemaansa arvoon.

    Vittu, että oli hyvä tämäkin ketju aloittaa. Oikein mieli rauhoittuu, kun näkee muitakin kuin alkoholisoituneiden kolmen sanan örvellyksiä.

    // Gunnar

    puupeltojen vastustusrintaman pj

    puunhalaaja

    Se vielä unohtui halaajalle kirjoittaa, että ei se ole noissa tuulenkaadoissa ja konkeloissa merkityksetöntä, että edes joskus muistaisi kypärää käyttää.

    Kypärä on aina päässä. Tänään posti toi kotiin metsäkustannuksen kaupasta Mikko Riikilän Sahaamaan -teoksen. Tuon opuksen kun tavaan ajatuksen kanssa läpi niin, niin rupeaa homma ehkä humanistiltakin sujumaan uskottavammin.

    Lintumies, riittääkö tuo 10 senttiä esim. hömötiaisen kolopesää silmälläpitäen?

    Visakallo Visakallo

    Näyttää siltä, että Revakin on jo alkanut ottaa luonnon monimuotoisuuden huomioon omassa metsänhoidossaan. Meilläpäin se alkoi vuonna 1992 Rion ympäristökokouksen sopimuksen mukaisesti, jatkuen aina näihin päiviin.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Kuten mm. profiilikuva (ja muut sekavat linkkienkopiointihorinat) selvääkin selvemmin osoittaa. Sori taas, juna meni jo. Anna jo raueta, kun et pysty.

    Vissiin sulla lannoiteita menee 5000 kg esikuviesi tavoin. ha/v. No sehän se onkin ekologista.

    Ja vielä  rion ympäristostä selostat, pussihousu. Et edes tiedä mikä se oli. Maalaisliittolainen luonnon ystävä, heh heh mikä sanapari.

    Gunnar

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Ennen lintumiestä. Tietämättä mittoja. Olipa 10 cm tai yli/alle, niin noita pitää tehdä. Ekana niihin iskee tikat, jos jonkinlaiset. Myöhemmin tulee tintit ja sienet ja muut oleelliset.

    Linnunpönttöjen kanssa olen miettinyt, että ei se niin tarkkaa voi olla. Kun ne on luonon eläimiä. Kunhan valikoimaa riittää.

    Gunnar

    älyyllisestä keskustelusta kiinnostuneena

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 87)