Keskustelut Puukauppa Puunkorjuun tehokkuuden Suuri huijaus

  • Tämä aihe sisältää 701 vastausta, 37 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta, sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 701)
  • Puunkorjuun tehokkuuden Suuri huijaus

    Kerroin tällä palstalla viime vuoden lopulla omia tuloksiani puunkorjuun kustannuksista puun pystykaupassa. On aihetta päivittää silloisia tuloksia.

    Tammikuussa esittelin puunkorjuun Lauri-laskurin, jolla on helppo päivittää aiempia laskelmia. Laskuri löytyy verkosta blogistani:  http://laurivaara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ tai linkillä (https://1drv.ms/x/s!AidL2g8PYhQ4gr9kcJLAz744UeIgjg)

    Laskurin antama päätulos on, että vuonna 2013 puun pystykaupoilla tuhlattiin puunmyyjien rahaa ainakin 500 miljoonaa euroa, noin kymmenen euroa kuutiometriä kohden. Siitä oli noin 400 milj. euroa korkeista korjuun ja kuljetuksen kustannuksista johtuvaa tuhlausta, mikä on noin puolet vuoden 2013 korjuun kustannuksista 787 milj. eurosta.

    Se siitä maailman tehokkaimmasta puunkorjuusta!

    Tulos on lähes käsittämätön ja on yllättänyt minutkin. Aiemmin olen arvioinut, että maataloustraktoreiden käyttö korjuun koneina alentaisi kustannuksia noin 20 prosenttia.

    Onkin aihetta kysyä, kuinka paljon vuoden 2013 kustannuksiin sisältyi muita kuin puunkorjuun kustannuksia eli korruption kustannuksia. Metsäyhtiöt maksavat puunmyyjiltä pidätetyillä rahoilla muun muassa metsäyhtiöiden omistaman tutkimuslaitoksen, Metsätehon kustannukset? Sisältyivätkö nämä yleiskustannusten summaan, joka oli 2,50 €/m<sup>3</sup>?

  • Rane2

    Jovain:

    ”Lisäksi menetetty alvin palautus tekee noin 100 milj. ja nettotulona noin 10 euroa kuutiota kohden.”

    Jätkä

    Joovaan:”-

    Kysymys on pystykaupassa puunkorjuun ALV:n palauttamisesta oikealle  veron maksajalle eli puunmyyjälle. Vero palautetaan yhtiölle, vaikka todellinen korjuun kustannusten maksaja on metsänomistaja. Toisaalta korjuusta metsänomistajalla ei ole tarjota verottajalle dokumenttia laskua tai muuta vastaavaa erittelyä, sillä korjuun kustannukset peritään puunhinnasta (kantohinta) PIMEÄSTI.

    Edes Venäjällä ei olla niin pimeitä, kuin Suomessa vielä ollaan. Kollektiivin aikakausi Venäjällä meni jo.”

    -On tuo merkillinen kapistu! ALV on valtiolle menevä vero, johon ei kenelläkään muulla ole asiaa. Sen todellinen maksaja on lopputuotteen kuluttaja, joka maksaa sitä Vessapaperin ostaessaan ja sen rahan kauppias tulouttaa valtiolle, joka maksaa Joovaanille peruspäivärahaa, toimeentulotukea, lapsilisää ja asumistukea, sekä KELAn kautta vielä mielialalääkitystä ja suljetun osaston hoitopäivämaksuja.

    Sitä kautta muutkin mielenvikaiset pääsevät ALV:sta hyötymään.

    mehtäukko

    Ei sen kummemmin juhlia kuin TYÖNÄYTÖS! Johan tuosta loistavasta ideastanne on niin paljon savua tupruttanut, että tuli on lopultakin nähtävä?!

    Vai alatko taas jo vain selitellä?

    Puuki

    Alv:t menee joka tapauksessa valtiolle. Sen 2,5-3 € / motti voi saada enemmän, jos hoitaa korjuun omatoimisesti. Aika selvää että sen kummempiin säästöihin ei päästä. Oma kone joka ukolla kun ei ole mahdollista.

    Jovain

    Rane2, aivan oikein, ei alvin palautuksesta, vaan korjuun kokonaiskustannuksista on tuo 10 euroa. Jätkä, oli yrittäjälle verotuksessa myönnettävän ostetun palvelun alvin palauttamisesta, ja tässä tapauksessa menetetystä palvelusta, sillä korjuun kustannukset peritään pimeästi puunhinnasta. Mehtäukko, ei tarvita mitään työnäytöstä, kysymys on vain asiapapereista, toinen puulle ja toinen korjuulle.

     

    mehtäukko

    No jos oli iso pala, aloitetaan 100 motilla?!

    Pitäisi sitä nyt laitella sielläkin itseään likoon? Vai muutko ovatkin koekaneja ja vatukosta vai huudellaan tarkentavia korjuu-ohjeita.!

    Jätkä

    Joovaan: –

    Rane2, aivan oikein, ei alvin palautuksesta, vaan korjuun kokonaiskustannuksista on tuo 10 euroa. Jätkä, oli yrittäjälle verotuksessa myönnettävän ostetun palvelun alvin palauttamisesta, ja tässä tapauksessa menetetystä palvelusta, sillä korjuun kustannukset peritään pimeästi puunhinnasta. Mehtäukko, ei tarvita mitään työnäytöstä, kysymys on vain asiapapereista, toinen puulle ja toinen korjuulle.”

    -Olet jo näyttänyt, että olet sekaisin kuin savutuvan käkikello. Älä viitsi yrittää sekoittaa muitakin samaan vyyhteen.

    Alvia et saa millään konstilla itsellesi, ellet ole sitä turhaan maksanut. Siinä tapauksessa se palautetaan. Etkö todellakaan ymmärrä, että kysymys on verosta, joka menee valtiolle – joka tapauksessa.

    Jos myyt puuta, joudut maksamaan ALV:n, mutta sen on täsmälleen samansuuruisena maksanut sinulle puiden ostaja. Koita nyt ymmärtää asia!

    Tolopainen

    Pystykaupassa omistaja vaihtuu mitattaessa eli tietenkin alv maksetaan myyntihinnasta ja ostaja maksaa sen myyjälle samoin vastaa myös tehdyn puutavaran laadusta. Olisi aika hankalaa värkkäillä niiden toimituspuiden myynnin kanssa, kun rakkeja saattaisi olla kymmeniä prosentteja ostajan asema olisi liian vahva. Lisäksi kauppaan liittyy aina epävarmuus kauppahinnan suorittamisesta, jos ostajana on jokin piensaha.

    mehtäukko

    Niin taitaa kuivua kokoon koko Huijaus- kötinä?!

    Voidaan todeta edelleen sekin, että mikäli ”huijauksella” olisi totuutta ja esityillä muutosehdotuksilla järkeä, olisi luullut laajemman ammattilaisrintaman lähtevän mukaan kelkkaan.

    Onko tuohon tieteellistä selitystä?

    Visakallo

    Voisiko Jovain jo vihdoinkin kertoa meille, mikä on tämä mystinen ”puunhinta” mistä peritään pimeitä korjuun kustannuksia? Jos vastausta ei tule, ei jutuillasi ole edes viihdearvoa. Miksi vedät mattoa jalkojesi alta, kun et ole vastannut selviin kysymyksiin?

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 701)