Keskustelut Puukauppa Puunhinta jatkaa nousuaan

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 290)
  • Puunhinta jatkaa nousuaan

    Merkitty: 

    Media ja Metsäteollisuus ry ovat menneet ”lakkoon” ajankohtaisten puunhintojen esittämisessä tai julkaisevat ilmeisesti täysin vääriä hintoja kuten Kauppalehti. Ainoastaan MHY:n tilastoinnista voi päätellä hintakehityksen olevan nousevaa.

    Heinäkuussa ei (jostain kumman syystä) tehdä puukauppaa samaan tahtiin kuin kesäkuussa, mutta eivät heinäkuunkaan kaupat täysin onnettomia ole. Lähes satamiljoonaa euroa vaihtaa omistajaa. Tilastoijat tai niiden julkistajat vetoavat vähäisiin kauppamääriin ja niin syntyviin epävarmuuksiin todellisissa hinnoissa.

    Puukaupan suhteen eletään mielenkiintoista markkinatilannetta: Selluteollisuudella menee erittäin hyvin, erittäin alhainen kuitupuun hinta on vuoden sisällä lähtenyt jopa kohtalaiseen nousuun, mutta reunamarkkinoiden hinnat ovat ihan jotain muuta kuin Suomessa. Joku voisi tulkita ajankohtaisen hintatiedon (tai väärien hintojen esittämisen, Kauppalehti) häviämisen jotenkin liittyvän tähän suhdanteeseen. Kesälomiin voi vedota aina asiassa kuin asiassa. Etenkin, kun on näin hienot kelit.

    Nokian osakkeelle on kuitenkin osto- ja myyntikurssi löytynyt jopa jokainen arkipäivä.

     

  • Jean S

    Jos nyt kuitenkin muistettaisiin, että Keski-Euroopassa on vuoristoalueita, joilla ilmasto- ja kosteusolosuhteet on hiukan eri tyyppiset kuin Suomessa. Se, että kuusi menestyy Alpeilla ei välttämättä tarkoita sitä, etteikö siitä olisi merkkejä ilmassa, että Etelä-Suomi voi alkaa muistuttaa nykyistä Etelä-Ruotsia eli siirtyä lähes kuusettomaksi lehtimetsävyöhykkeksi.

    Tänä kesänä on tullut nähtyä esimerkiksi Somerolla noin 50 % kuollut koivun istutustaimikko tasamaalla, Vihdissä pienimuotoista pikkukoivujen ja -mäntyjen kuoleskelua kallioalueilla ym. tilanne ei ole vielä dramaattinen, mutta ei kaukanakaan.

    Ketjun varsinaiseen aiheeseen eli puun hintaan palaan viikon-parin päästä, kun saan tarjouksia.

    Visakallo

    Luken:n mukaan kuusen kasvu hyötyy Suomessa eniten ilmaston lämpenemisestä. Samalla toki riskitkin kasvavat. Kasvulisäys toteuttu kiistattomasti, joten rikinsietäjien kannattaa viljellä kuusta. Jotka eivät halua ottaa riskiä, kasvattavat lehtipuita.

    Korpituvan Taneli

    Eiköhän lehtipuut myös hyödy ilmaston lämpenemisestä, jos sellaista nyt kovin pitkässä juoksussa edes tapahtuu.

    Kyllä ottaisin silti kuusen riskit, jos olisi yleensä kuusen maita, muuta kuin vanhat pellot.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Aimo Jortikka

    Jos maapallon keskilämpötila lämpenee 4 astetta, on pohjois- eurooppa, Venäjä ja Kanada ja osittain etelämanner 100 vuoden päästä ainoita alueita missä ihminen pystyy elämään, muut alueet on kuivunut ja muuttunut aavikoksi ja rannikot jäänyt veden alle kun merenpinta on noussut 2 metriä, voi olla Suomessakin silloin ahdasta kun miljardit ihmiset joutuu etsimään uuden asuinpaikan. Jollei sitten Elon Musk seuraajineen vie ne Marsiin. Eli kun nyt puita istutetaan, voipi olla maailma aika erinäköinen siinä vaiheessa kun niitä päätehakataan. Vai onko siinä vaiheessa niin arvokkaita ettei niitä hakata enään ollenkaan.

    Rane2
    Rane2

    Tulivuoren purkaus olisi parempi?

    Tolopainen

    Eiköhän tässä olla aika selkeällä tuhon tiellä muutamassa sadassa vuodessa. Ihmiskunta on maapallolle nykyisin aivan liian iso 7mrd syöpäläistä on liikaa. Populaatio, joka käyttäytyy täysin järjettömästi avaruusaluksella ja vielä kuvittelee elävänsä ikuisesti. Ihminen on käyttäytymisessään täysin hormooniensa ja uskontojensa orja. Onneksi näin vanhemiten alkaa helpottaa.

    anttik

    Jospa ruottiin alkas pukkaan kuitua..:)

     

    kitsas

    Pitäis vissiin saada laivalastillinen kasaan. Siellä vissiin on kuidulla jo kohtuullinen hinta.

    Visakallo

    Kuusitukin hinta kävi meilläpäin 2007-08 suhdannehuipussa lähellä 90 euroa. Nyt ollaan vasta 70 eurossa.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 290)