Keskustelut Puukauppa Puunhinta 2024

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 773)
  • Puunhinta 2024

    <p>Mainoksia yhtiöiltä tuplabonuksista harvennuksille kun teet kaupan vuoden loppuun mennessä ja muita kylkiäisiä. <br />Tiedä tässä , tekiskö kaupan enska ja toka harvennuksista vai odottasko ens vuoden puolelle..?</p><p>Mitä ajatuksia tulee muille palstalaisille?</p>

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsäuutiset uutisoi kampanjasta jonka mukaan puun poltto on paha ”synti”. Hyi hyi.

    Sulli

    <p><p>Heti ensimmäisellä sivulla anotaan että puunpoltto ”tuottaa jopa kolme kertaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin fossiiliset polttoaineet tuotettua energiayksikköä kohden”.  Lisäksi ”Biomassan poltto vastaa päästöiltään hiilen energiapolttoa”.</p><p>Eläköön kivihiilivoimalat, rakennetaan purettujen tilalle uusia ja otetaan jo suljetut/suljettavat uudelleen käyttöön!</p></p><p>Nyt on taas Luontoliitto, Luonnosuojeluliitto ja tietenkin tämä eräs tunnettu meppikolmikko lähtenyt mukaan ulkomailta johdettuun ideologiakampanjaan mukaan. Asiavirheistä ja Suomen todellisuudesta viis, kunhan saa öyhöttää.</p>

    Nostokoukku

    Saksalaiset huomasivat kivihiilen polton edut jo pari vuotta sitten. Puhumattakaan kiinalaisista. Suomessa Helen jatkaa ympäristöystävällisellä linjalla.

    torna0136 torna0136

    <p>Vastaus Puukille, hankintakaupassa 2€ hintaero kuitujen hyväksi verrattuna karsittuun rankaan. </p>

    Apli

    <p>Kampanja selvitti, kuinka paljon Suomi polttaa ikivanhaa puuta – tulos oli järkytys – Talous | HS.fi</p><p>Tukkia ja kuitua palaa aika paljon, on se puu halpaa… </p>

    Visakallo Visakallo

    Helppoahan se on arvostella puun energiakäyttöä, kun samaan aikaan ei osata kertoa yhtään toimivaa ratkaisua, millä puuenergia edes kohtuullisessa ajassa korvattaisiin. Ei tunnuta  ymmärtävän, mitä kaikkea Suomen kaltaisen maan lämpimänä pitäminen käytännössä vaatii.  Puuenergian ainoat realistiset vaihtoehdot ovat kivihiili ja öljy. – Sitäkö tässä haetaankin?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onko kilpailutuksesta hyötyä puun yksikköhinnoissa? Kuvan tilanteesta suoramyynti vs. kilpailutettu voisi saada vertaamalla mhy/MTK:n jäsensivustolla olevia hintoja oman alueensa keskihintatilastoon. Jotkut mhy:t myös julkaisevat hintoja sivustoilaan. Periaatteessa mhy:n kautta välitetyn tai kilpailutetun puun hinnan pitää olla vähintään välityspalkkion verran korkeampi, jotta homma kannattaa myyjälle. Luotettavaa tutkimusta aiheesta ei varmaan pystytä tekemään, vai onko tehty? Omaa leimikkoaan voi tarjota vain jompaa kumpaa kautta, joko suoramyyntinä tai kilpailutettuna ja lisäksi lopputulokseen vaikuttaa katkonta.

    Panu Panu

    Jos nyt oikein olen ymmärtänyt niin MHY:n kautta kilpailuttamalla menettää bonukset ja hintatakuun. Hintatakuu toimii toisinaan huonosti mutta on se kuitenkin tyhjää parempi.

    Olenko ymmärtänyt oikein?

     

     

    mehtäukko

    Olet

    Keskihintatilastot ovat vain suuntaa antavia lukuja, sillä leimikot ovat niin yksilöllisiä. Myhistysten välityspalvelu on sovittu aina sen klusterin jäsenen kanssa jonka kanssa on kulloinkin päästy sopimukseen. Ei kaikkien. Siten myös puun katkonta on rajautunut siihen sopimukseen. Hankintakaupassa ei ole samat mitat kuin pystykaupoissa.

    Visakallo Visakallo

    Puunhinnoissa on toki aina alueellisia eroja, mutta aina kannattaa puukaupat kilpailuttaa tavalla tai toisella, sillä se on ainoa keino saada selville kulloisestakin leimikosta saatava paras mahdollinen hinta. Täällä Päijät-Hämeessä erityisesti koitukin ja -kuidun hinnat kestävät vertailun.

    https://www.mhy.fi/paijat-hame/uutiset/puun-hinta-paijat-hameessa-joulukuussa-2023

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 773)