Keskustelut Puukauppa Puunhinta 2024

Esillä 10 vastausta, 531 - 540 (kaikkiaan 648)
  • Puunhinta 2024

    <p>Mainoksia yhtiöiltä tuplabonuksista harvennuksille kun teet kaupan vuoden loppuun mennessä ja muita kylkiäisiä. <br />Tiedä tässä , tekiskö kaupan enska ja toka harvennuksista vai odottasko ens vuoden puolelle..?</p><p>Mitä ajatuksia tulee muille palstalaisille?</p>

  • Visakallo

    Nokian Renkaat ja metsäyhtiö UPM tekevät yhteistyötä lisätäkseen rengasteollisuuden vastuullisuutta. Yhtiöt esittelevät ensimmäisen konseptirenkaan, jonka valmistuksessa on käytetty uutta uusiutuvaa materiaalia, jolla on potentiaalia korvata merkittävä osa renkaiden valmistuksessa nykyisin käytettävästä noesta. UPM:n funktionaalinen täyteaine on täysin uusiutuva ligniinipohjainen vaihtoehto perinteiselle noelle, ja se vähentää fossiilisten materiaalien tarvetta ja hiilidioksidipäästöjä renkaiden valmistuksessa. Lisäaineiden osuus renkaasta on 30%.

    Kauppalehti

    Apli
    mettämiäs

    Kirjoitin toukokuun alussa tälle palstalle, että älkää missään tapauksessa myykö puitanne ilman hintatakuuta. Nyt on selvää, että alkuvuoden aikana ilman hintatakuuta puukaupan tehneistä valtaosa on ottanut ”nokkiinsa” oikein kunnolla, mutta tämä puoli ei kovinkaan usein näissä mhy-henkisissä puukauppajutuissa tule esille.

    Apli

    Olen monesti ihmetellyt miksei isommat sahat esim Keitele ja Verso ota käyttöön hintatakuuta, luulisi olevan heille melkoinen kilpailuetu puukaupoissa.

    Puuki

    Hintatakuu on ollut helpompi ottaa käyttöön pääasiassa kuitupuuta käyttävien. Se puu on niin halpaa ostajille lopputuotteen hintaan verrattuna.

    Panu

    Hintatakuu on yksi elementti, jolla ostaja voi kääntää kaupat edukseen tasaväkisessä tilanteessa mutta jos ilman hintatakuuta saa paremman hinnan niin yleensä valitsen parhaan tarjouksen. Näin tein viimeksi toukokuussa.

    Tolopainen

    Näyttää tukin hinta olevan Pölkky Oy:lle liian korkea, teki 180 milj € lv:llä 34milj € tappion. Sahatavaran hinnat on selkeästi laskeneet, kate on miinuksella.

    Visakallo

    Eikös sillä Pölkyllä ollut aika iso investointikin, joka näkyy nyt tuloksessa, eli kaikki ei johdu korkeasta puunhinnasta.

    Kuitupuunkasvattaja

    Puunjalostuksessa on hyvin tavallista, että ulkomaalaisomisteinen yhtiö pienentää tai lopettaa tuloksentekoa Suomessa.

     

    Tulosta ei vain haluta näyttää Suomeen ja on myös veronmaksun kannalta edullisempia maita, joihin tulos voidaan ohjata. Tässä tapauksessa ulkomainen konserniyhtiö voi veloittaa palveluista (kokoukset, hallinto, konsultointi yms).

    Lisäksi lankun ja laudan siirtohinta saattaa olla semmoinen, ettei tulosta synny Suomeen. Jatkojalostusta tapahtuu muualla ja siirtohinnoilla voidaan pelata, jolloin verotettava tulos siirtyy myös.

    Tolopainen

    Voi olla myös toisinkin, suomalaiset yhtiöt tekevät nykyisin voitot pääosin ulkomailla ja tulouttavat rahat Suomeen. Esim. UPM, Enska ja Kone. Noiden yhtiöiden kotimaan toimet ovat vähäisiä esim. Koneella vain 3% työntekijöistä on täällä. Suomi on niin mitätön markkina, että ilman vientimarkkinoita, täällä olisi hyvin vähän mitään yritystoimintaa.

Esillä 10 vastausta, 531 - 540 (kaikkiaan 648)