Keskustelut Puukauppa Puunhinta 2024

Esillä 10 vastausta, 521 - 530 (kaikkiaan 715)
  • Puunhinta 2024

    <p>Mainoksia yhtiöiltä tuplabonuksista harvennuksille kun teet kaupan vuoden loppuun mennessä ja muita kylkiäisiä. <br />Tiedä tässä , tekiskö kaupan enska ja toka harvennuksista vai odottasko ens vuoden puolelle..?</p><p>Mitä ajatuksia tulee muille palstalaisille?</p>

  • Visakallo

    Jotkut metsäkuviot jäävät paremmin mieleen, johtuen kulloisistakin suhdanteista. Nyt syksyllä 2. harvennukseen tuleva kylvömännikkö oli 90-luvun puolivälissä vielä kuusikkona, johon 1996 tehdyssä päätehakkuussa kuusitukit vietiin Japaniin, kun kotimaan hinnat olivat aivan käsittämättömän alhaisia. Tällä kertaa puumarkkinoilla on aika lailla toisenlainen tilanne. Monta käännettä ehtii kuitenkin vielä tulla ennen ko. alueen päätehakkuuta joskus 2060 tienoilla.

    Apli

    Pahaa pelkään että kirjapainajatuhot tulee suomessakin sotkemaan kuusikoiden hakkuut muutamaksi vuodeksi, nyt on siinäkin mielessä oikea aika myydä ennen niitä. Toki hinnatkin on erittäin hyvät ja ostohaluajakin tuntuu vielä olevan..

    Jalmari Kolu

    No ainakin tällä seudulla paikallisten sahojen maksukyky ja ennenkaikkea katkonta on ehdottomasti edullisempi myyjälle mitä esim. Osuuskunnan. Toki alueelliset erot löytää sopiva ostaja ovat isoja, eikä sahojen vuosittainen volyymi ole niin suuri mitä isoilla. Mutta esim. Osuuskunnan tukista maksama hinta on 4 euroa kiinnolle vähemmän ja latvaläpimitta sentin isompi ja silti menevät samalle sahalle ainakin tällä alueella. Miksi siis antaa Osuuskunnalle ilmaista rahaa? Ja luulisin että alle 100 k-m3 koivutukkierät 7,5 euroa kalliimmalla kuutiohinnalla   ovat mieluisia käyttää kuiduksi vaikka Sorsasalossa, verrattuna siihen että ne ajetaan Suolahteen tai Punkaharjulle, tehdashinta on kova, mutta myyjälle sillä ei ole mitään väliä. Kovin moni keskiverto mo. ei osaa hahmottaa sitä että firmojen välinen vaihtokauppa on ollut jo vuosikymmeniä olemassa. Ja ainakin tällä seudulla parin ostajan keskinäinen yhteistyö on mainiota. Molemmat saavat tarvitsemaansa puuta ja logistisesti lähin ketju hakkaa.

    markules

    Käy kyllä kateeksi tuo Visan kotiseudun puun kasvu. Täällä E-P:n Suomenselkään kuuluvalla alueella ei 28v kylvömännikön kohdalla edes enska ole vielä ajankohtainen.

    Visakallo

    Toki maantiede vaikuttaa puunkasvuun todella paljon, mutta iso merkitys on myös sillä, että taimikonhoidot ja ensiharvennus pyritään meillä tekemään mieluummin etuajassa, jotta latvukset eivät pääse missään vaiheessa supistumaan. Aika paljon on puusto nyt eri kokoista kuin 2017 kesäretkeläisten käydessä samalla alueella.

    Tolopainen

    Mistä tukkipuulle tulisi sellainen ylitarjonta, joka painaisi hinnat laskuun. Kun katsoo miten Putleri hehkuttaa yhteistyötä Pohjois-Korean kanssa ja tekee 5milj kappaleen kra naattikaupat, idänkauppa ei tule avautumaan lähivuosikymmeninä. Missään muualla ei ole ylimääräisiä puuvarantoja Euroopassa

    ihmettelijä

    Toukokuun puukauppa huippulukemissa. Tilastointi alkoi 1995.
    · Toukokuussa ei ole koskaan ostettu näin paljon puuta
    · Mänty- ja koivukuidun reaalihinnat nyt korkeammalla kuin koskaan
    · Myös tukkipuu ja kuusikuitu huippuhinnoissa, 2000- luvun alussa kuusikuitu oli korkeammalla , mutta kohta saavuttaa sen. Tukki korkeammalla 2007-8. Reaalisesti pitää mennä yli 100 euron että  ollaan sitä korkeammalla.

    Jalmari Kolu

    Tolopainen on osaltaan oikeassa. Suomen puuvaranto taitaa olla euroopan suurin.

    Mutta EU:n hämmentäminen, hiljakseen kiristyvät sertit ja suojelu- ja ennallistamistavoitteet voivat tuottaa monenlaista riesaa. Natura 2000 johti aavistushakkuisiin, samaten veromuutos myyntiveroon, Alv-etu ensiharvennuksilla vaikutti hintaan laskevasti jne. Kristallipalloa ei ole, mutta itse odotan a) Ukrainan sodan loppuminen lännen voittoon ja venäjän kovaan tappioon. b) joku iso ja äkillinenluonnonmullistus suurten merten rannoilla tai jotain muuta joka tempaiseen hinnat asianmukaiselle tasolle. Lisäksi kuusen kasvatuksen riskit ovat tällä hetkellä varsin kovat, itse asiassa tänään tuli postissa kirje jossa kehotus tarkastaa eräs kuusikuvio, koska lähella havaittu hyönteisten aiheuttamia metsätuhoja. No onneksi nimi on kauppakirjassa jo tuon osalta. Kävin iltasella katselemassa leimikon läpi ja merkkasin muutaman rauduksen siemenpuiksi.

    Pelkästään ruotsalaisten into sijoittaa Suomen metsäkiinteistöihin kertonee jotakin tulevaisuudesta. Samaten Ruotsin hinnan korotukset. Mutta silti munat kannattaa olla useammassa korissa.

    Apli

    Oma kuusikko meni hakkuuseen vähän samoista syistä kun Jalmarilla, eli hyönteistuhojen läheisyys, toinen syy oli tuulenkaatojen tuleminen johtuen naapureiden hakkuista ja kolmas syy oli kuusikon kuivuminen pikku hiljaa ja neljäs syy että perillisiä kun ei ole niin ei rahat ns omaan käyttöön.. Jos puun hinta nousee liian korkealle alkaa sahauksen väheneminen sitä on jo havaittavissa, Ruotsilla on valuutta etu ja sillä he pärjää markkinoilla sen takia en itse odota havutukin hinnan enää juurikaan nousevan., mutta toivottovasti olen väärässä että tulee jälkitilit(:

    Visakallo

    Kyllähän se valuuttakurssi vaikuttaa, kun juhannusjuomatkin haetaan nyt Ruotsin puolelta. Maksaako Lapin kulta siellä puoliakaan mitä Suomen puolella?

Esillä 10 vastausta, 521 - 530 (kaikkiaan 715)