Keskustelut Puukauppa Puunhinta 2024

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 717)
  • Puunhinta 2024

    <p>Mainoksia yhtiöiltä tuplabonuksista harvennuksille kun teet kaupan vuoden loppuun mennessä ja muita kylkiäisiä. <br />Tiedä tässä , tekiskö kaupan enska ja toka harvennuksista vai odottasko ens vuoden puolelle..?</p><p>Mitä ajatuksia tulee muille palstalaisille?</p>

  • Visakallo

    Näinhän se on, kuten Metsäkuopsa kirjoitti. Hehtaarin havuista ja kannoista tuli ”pystyhintana” yhteensä liki 5400 euroa, ja koivuntaimet tulee bonuksilla. Eihän näitä asioita tunnu jk-hessut täällä ymmärtävän.

    Timppa

    Tuollaisesta risusavotasta tulee lisäksi hyvä mieli.  Tehdään ilmastoteko, kun risut käytetään energiaksi.  Eivät jää luontoon lahoamaan ja tuottamaan hiilidioksidia.

    Panu

    Täytyy kuitenkin muistaa, että jos havujen ostaja on sama kuin puiden ostaja niin havuista maksetaan ylimääräistä vain ja ainoastaan sen takia, että saadaan puun tilastohinta alemmaksi. Sen näkee jo siitä, että havuista maksetaan ainespuukertymän eikä havukertymän mukaan.

    Nostokoukku

    Mihinkä se risuista energiaa tehtäessä vapautuva hiilidioksidi varastoidaan, että polttamisesta tulee ilmastoteko?

    Petkeles

    ”Täytyy kuitenkin muistaa, että jos havujen ostaja on sama kuin puiden ostaja niin havuista maksetaan ylimääräistä vain ja ainoastaan sen takia, että saadaan puun tilastohinta alemmaksi.”

    Ei suinkaan näin. Puista saa keskiarvoa 30 prosenttia paremman hinnan ja havuista 3000 prosenttia keskiarvoa paremman hinnan. Puheissa siis. Vai olikohan ne naapurin puheita. Ei muista.

    Visakallo

    Panu on toki aivan oikeassa, että havut ja kannot voidaan joissain tapauksissa hinnoitella yläkanttiin, jottei ainespuun ”liian korkea” hinta tilastoituisi.

    Petkeles se kirjoittelee jälleen kerran omiaan. Suoritus sinällään sekin, että ei ole kaikkina näinä vuosina kertaakaan poikennut linjastaan.

    Timppa

    Kyllä latvusmassasta maksetaan muutakin kuin keräyskustannus, joten se todellakin nostaa leimikon arvoa.   Eri yrityksillä näyttää olevan erilaisia hinnoittelutapoja muutenkin.  Esimerkiksi eräs konserni hinnoittelee tukin  kalliiksi, mutta kuidun taas halvaksi.  Saha taas toisin päin.  Näin  yritetään vaikuttaa tilastohintoihin.  Sama pätee latvusmassaan.  Sahat hinnoittelevat kalliimmaksi kuin konsernit.  Mikä on latvusmassan oikea markkina-arvo, on firman ja energialaitoksen välinen liikesalaisuus.

    Panu

    Oikean markkina-arvon näkee tienvarsihinnasta, joka on mainittu edellisellä sivulla. Tai niinkuin itse tein viimeksi 2021 kun saha ei ostanut risuja ja myin ne aukolta, jolloin tienvarteen ajo jäi ostajan huoleksi. MHY tarjosi 2€/m3 ja yrittäjä, jolle myin 4€/m3.

    Visakallo

    Asian on juuri niin kuin Timppa tuolla edellä kirjoitti. Jos ostajalla on kova puuntarve, ja myyjällä on siihen sopiva leimikko, niin kilpailutilanteessa isännän metsään saattaa ilmestyä jopa aivan uusi metsätie, tai vanha tie kokee uudistumisen. Kyllähän sellaisessa tapauksessa puulle voi saada käytännössä jo aivan asiallisen hinnan.

    Apli

    <p>Paljonkohan kuitua viedään suomesta ruotsiin nykyään? Törmäsin yhteen puunautokuskin youtube videoon jossa ajeli kuitua ruotsiin suomesta.. </p>

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 717)