Keskustelut Puukauppa Puunhinta 2024

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 717)
  • Puunhinta 2024

    <p>Mainoksia yhtiöiltä tuplabonuksista harvennuksille kun teet kaupan vuoden loppuun mennessä ja muita kylkiäisiä. <br />Tiedä tässä , tekiskö kaupan enska ja toka harvennuksista vai odottasko ens vuoden puolelle..?</p><p>Mitä ajatuksia tulee muille palstalaisille?</p>

  • Tolopainen

    AJ käyttää runsaasti mielikuvitusta, en kuulu veronmaksajien keskusliittoon, enkä autoliittoon. Metsäasiat kuuluu kansalliseen lainsäädäntöön. Turha pokkuroida Brysseliä. Varsinainen edunvalvonta on metsänomistajilta kielletty. Mielelläni möin valtiolle suojelualueen verottomasti.

    suorittava porras

    Tuskin monikaan on vähätellyt energiapuun (ei risujen) merkitystä. Sitä kasvattamalla ei kuitenkaan kannata pilata hyvää taimikkoa ja aiheuttaa epätaloudellista toimintaa puunkorjuussa. Pahimmillaan metsän kiertoajan puukorjuutapahtumat lisääntyvät yhdellä ja tarvitaan muuhun hakkuuseen soveltumattomia erikoislaitteita työn toteuttamiseen.

    Poltettavaksi kelpaa paksumpikin puu. Isompia puita korjattaessa voidaan käyttää yleisesti hakkuuseen soveltuvia laitteita  ,joita on varmimmin saatavilla.

    Suuri osa koneellisesti korjattavaksi mielletyistä nmk-kohteista jää korjaamatta liian pienen kuviokoon ja puuttuvan kaluston vuoksi. Tämän vuoksi energiapuita ei kannata yrittää kasvattaa taimikossa taimikonhoidon kustannuksella.

    Jälkimmäisestä tinkiminen on käynyt monelle kalliiksi. Riukuuntuneen energiapuukohteen korjuun jälkeen seuraava hakkuu on ollut päätehakkuu ,kun kasvatettavaa materiaalia on löytynyt risukon seasta niukasti. Minäkin jouduin kääntymään joiltakin palstoilta takaisin ,kun ep-hakkuun jäljiltä ei olekaan löytynyt seuraavaan harvennukseen riittävästi poistettavia puita. Kuvio on  merkitty harvennettavaksi , mutta ei ole ollut mitä harventaa.

    Rästejä toki pitää yrittää hoitaa nyt ,kun on hyvät mahdollisuudet ,mutta uusia ei kannata kasvattaa taimikonhoidosta tinkimällä. Hetkellinen hyöty energiapuusta on laiha lohtu , jos metsä on ehtinyt mennä pilalle.

    Visakallo

    Tolopainen: ”olet maksanut myhistykselle myös välityspalkkiota puukaupoissa huomattavasti enemmän.”

    Eipä ole sellaisia laskuja näkynyt.

    Apli

    Nyt kun sellusuhdanne on kääntynyt parempaan suuntaan, kuidun kysyntä tulee lisääntymään kuten esim Stora-Enso tänään kertoi vaikka sen tulos oli huono. Koska energiapuun kysyntä kasvaa samalla johtuen turpeesta yms niin hinnat tulee nousemaan erittäin hyvän kysynnän myötä, niin luulisi energiapuun korjuuseen tulevan sille sopivampaa pientä konekalustoakin. Huhut kertoo että myös rahastot on heränneet metsien ostoon, eli meidän metsänomistajien tilanne näyttää varsin hyvältä, toki sumuakin on ilmassa esim sertifikaattien suunnalta.

    suorittava porras

    Kun olen työskennellyt neljä vuosikymmentä puunkorjuun parissa ,en usko huhuihin ja luulen vähemmän. Huhut ja usko eivät elätä . Tarvitaan kannattavaa liiketoimintaa. Pienet koneet ovat harrastelijoita varten.

    Tolopainen

    Millä markkinoilla sellun kysyntä muka kasvaa. Tuonti Kiinasta vähenee, kun Suezin kanavan kautta ei liikennöidä. Pahvilaatikoita tarvitaan vähemmän rihkaman pakkaamiseen. Ei ole näköpiirissäkään mitään kysynnän kasvua millään sektorilla. Ihmettelen tuota rahojen polttamista metsäteollisuuden osakkeisiin.

    Visakallo

    Metsäkupsa: ” MHY;n Yli-Talonen  on kova puhumaan, mutta tulokset eivät aivan aina vastaa kuultua.” 

    Onko Metsäkupsalla tästä jotain omakohtaisia kielteisiä kokemuksia? Itselläni ei sellaisia näiden vuosikymmenten aikana ole ollut. Puunkorjuut on hoidettu asiallisesti ja hinnat ovat olleet kuten on sovittu, ja rahat ovat tulleet ajallaan kuten muillakin yhteistyökumppaneilla.

    Metsuri motokuski

    Olin aikoinani viisi vuotta yhdistyksen palveluksessa enkä kyllä silloin havainnut mitään erityistä edunvalvontaa tapahtuvan. Jos edunvalvonnassa katsotaan puun välitystä niin sitä kyllä oli. Uskon että aikoinaan edunvalvontaa on varmaan ollutkin. Mutta kun metsänhoitomaksut poistuivat niin yhdistyskin alkoi toimia yhtenä palveluiden myyjänä muiden tapaan.

    Metsäkupsa

    Ei ole omia kokemuksia Yli-Talosesta, vaan menneeltä vuosikymmeniltä toisen yhdistyksen toiminnanjohtajan kautta. Kysymys on asioista, jotka enemmän liittyvät hallinnolliseen puoleen ja kuinka kukin saanut yhdistyslaivan hoidettua. Hän oli menneinä vuosina usein haastateltuna lehdissäkin, nyt jäänyt vähemmälle . Rakennekehityskin taitaa junnata, MTK taitaa odotella fuusioita silläkin kulmalla.

    Visakallo

    Energiapuulla kysyntää kyllä riittää jatkossakin. Energiayhtiö Leppäkoski perusti oman puunhankintaorganisaation.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 717)