Keskustelut Puukauppa Puunhinta 2024

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 773)
  • Puunhinta 2024

    <p>Mainoksia yhtiöiltä tuplabonuksista harvennuksille kun teet kaupan vuoden loppuun mennessä ja muita kylkiäisiä. <br />Tiedä tässä , tekiskö kaupan enska ja toka harvennuksista vai odottasko ens vuoden puolelle..?</p><p>Mitä ajatuksia tulee muille palstalaisille?</p>

  • Panu Panu

    MHY:n kautta kilpailutuksen valttikortiksi jää siis katkontatilastot.

    Asialliset hinnat Päijät-Hämeessä varsinkin ensiharvennuksella. Aiemmin mainitsemasi 30€ EH:ssa lienee mahdollisuuksien rajoissa.

    Itselläni on yksi EH+kasvatusharvennus-kilpailutus edessä tänä keväänä, vähän pohjoisempana.

    Metsuri motokuski

    Minusta ehdottamasi suurin merkitys puun hinnalle on myyntiajankohta. Leimikon hinta voi vaihdella paljonkin jopa viikkojen sisällä.  Varsinkin päätehakkuuleimikoiden osalta. Harvennuksessa en niinkään ole nähnyt suurta vaihtelua eri viikkojen välillä. Harvennuksien osalta vaikuttaa yleensä puun myynnin hinta trendi. Onko se nouseva vai laskeva. Jos trendi on laskeva niin hyvän hinnan saanti on haasteellisempaa. Päätehakkuiden osalta hintatilanteeseen vaikuttaa sahan tilauskanta. Jos saha saa hyvän kaupan ja sinulla on sopiva leimikko niin hintakin on reilusti parempi kuin keskiarvot. Sen kun vain tietäisi että mikä on sahan tilauskanta ja millaista puuta olisi tarvis.

    Sillä katkontatilastollakaan ei tee mitään jos et tiedä minkälaista puuta olet myymässä. Silloin katkontatilasto voi autaa jos leimikkosi vaati laadun vuoksi jotain erikoista tai vähemmän käytössä olevia mittoja.

    Visakallo Visakallo

    Panu: ”Aiemmin mainitsemasi 30€ EH:ssa lienee mahdollisuuksien rajoissa.”

    Nuo joulukuun hinnathan ovat aika paljon alle syksyn parhaiden hintojen. Kyllä silloin mentiin monissa kaupoissa yli kolmenkympin selvästi.

    mehtäukko

    Näimpä se on: ”…myyntiajankohta.. ja .. ei tee mitään jos et tiedä minkälaista puuta olet myymässä..” Tarkoituksenmukainen metsätieverkosto tulevaisuudessa vain korostuu. Tietämys leimikon rakenteesta ptl:n, laadun ja järeyden suhteen on extraa.

    Apli

    <p>Myyntiajankohta, teiden kantavuus, leimikon koko, vanhat asiakas-suhteet, palstan sijainti yms yms onhan näitä, puuston laatu.. Muistetaan silti kilpailuttaa kaikki leimikot. </p>

    Metsuri motokuski

    Hyviä lisäyksiä aplilla. Olen myös huomannut että saman yhtiön katkontapituudet ja kuutiohinnat voivat paljonkin muuttua ollaanko pitkäaikaisia asiakkaita.  Myös metsänomistajan metsätilan koolla ja myytävällä puumäärällä (puunmyynti kyky) on suuri merkitys.

    Se että puunmyyjä on jonkun yhtiön vakioasiakas ja kilpailuttaakin yllättäen leimikot niin antaa ostajalle aina hyvän säväyksen. Monesti jo se saattaa tuoda pari euroa motille ylimääräistä. Hyvä asiakas kuitenkin halutaan sitouttaa.

    Apli

    <p>Totta, ja metsätilan puun saatavuudella on kanssa merkitystä, jos tilalla on paljon tulevia hakkuita tiedossa se halutaan sitouttaa… Jatkon suhteen uskon että yhä enemmän merkitystä tulee olemaan metsäteiden kunnolla, puun tien varteen tulevalla ajomatkalla, sekä hakattavan puun määrällä. Kuten eräs koneyrittäjä sanoi sen suoraan, moto/ajokone kaikkine kustannuksineen on sellainen yhdistelmä että motteja pitäisi olla suht paljon ja saada ne suht halvalla ja nopeasti tien laitaan että hommassa olisi järkeä. Itse pyrin aina laittamaan kilpailutukseen mahdollisemman paljon alueita kerralla, vaikka sitten vähän myöhemmin esim harvennuksien suhteen, näin saadaan puumäärät järkeviksi, se kiinnostaa kaikkia ostajia nykyään erittäin paljon. </p>

    Panu Panu

    Usein ohjeistetaan, että päätehakkuuta ja harvennusta ei kannata niputtaa samaan kauppaan. Omat leimikkoni ovat toistaiseksi olleet sen verran pieniä, että niputan aina niin paljon kuin pystyn.

    Mikähän olisi sellainen mottimäärä, jonka jälkeen hinta ei enää nouse vai onko sellaista? Riittääkö 500m3 vai pitääkö olla 1000m3? Jouko Juurikkalan ohje (ja kirjan nimi) oli 500 mottia.

    Visakallo Visakallo

    Tokihan aina isompi mottimäärä on kiinnostavampi, mutta kyllähän hintaan kuitenkin eniten vaikuttaa kulloisenkin ostajan puun tarve ja ne leimikkotekijät. Eikö lähes kaikki puunostajat hinnoittele päätehakkuu- ja harvennuspuut eri hinnoilla vaikka ne kuuluisivatkin samaan kauppaan?

    Metsuri motokuski

    Olen huomannut kun noita kauppoja olen välittänyt niin 1500 motin jälkeen ei enää hinta nouse vaikka myisi kuinka paljon. Sillä on todellakin merkitystä että myyntireserviä metsistä löytyy. Sellaisia halutaan aina sitouttaa.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 773)