Keskustelut Puukauppa Puun tehdastoimitus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Puun tehdastoimitus

    Puutahan voisi toimittaa suoraan tehtaalle, jäisi korjuun ja oston välikäsi rahat pois.

    Metsänvartija on kyseistä asiaa usein kysynyt, mutta vastaus teollisuuden puolelta on ollut aina ei.

    Metsäteollisuus haluaa pitää puunhinnan kurissa ja laadun firman mukaisena. Hankintahinnat on luokiteltu niin ettei suurimpia hankintahakkuita kannata edes tehdä.

    Talviaikaan voisi puun ostotoimintaa harjoittaa. Ostaa leimikon, korjaa/korjuuttaa sen ja hankkii kaukokuljetuksen. Jonnekihan esim sahat kuitupuun toimittavat.

    Jos puu tulisi esim. harvennusleimikosta voisi pieni firma raivata alueen sulan maan aikaan ja hoitaa korjuunkin hyvin.

    Energiapuu kohteet voisivat olla tulevaisuuden pienten firmojen alaa. Metsät tulisivat kuntoon ja työtä, toimintaa ja tulosta ympäri vuoden.

  • Timppa

    Kyllähän se ”välikäsi” tekee muutakin kuin rahastaa. Ei ne puut ilman rekkoja sinne tahtaalle ui.

    Jostain leimikosta on meiltä lähtenyt liki 10 eri paikkaan puuta. En kyllä haluaisi olla sellaista organisoimassa tehdastoimituksiin. Eivät tietysti enempää rekat kuin tehtaatkaan. Tuntuu kyllä, että nykyinen logistinen ketju on täysin ylivoimainen kustannustehokkuudessa.
    Se mikä nykymallissa on myös miellyttävää, että vastuu puusta siirtyy ostajalle niitä kaadettaessa. Ei tarvitse enää surra sitä, mitä puille tapahtuu jatkossa tai onko laatu juuri sopimusten mukainen.

    metsänvartija

    Metsäyhtiöt on pörssissä…antaa niiden palkkalistalla olevien tehdä sitten työt.

    Metsänvartija saa osingot, kiits.

    Metsäkupsa

    Puukauppa ja välitystoiminta taitolaji.Meillä päin toimijat ja jobbarit tupanneet köyhtyä ja osa konkurssinkin tehdä. Homma sopisi tyhjätaskulle,ei ainakaan omat rahat menisi.Pankkitakaus melkein tarpeen,jos uskaltaisi pienelle firmalle tai joppariksi luokiteltavalle myy.Korkeampi hinta ei paljon lämmitä,jos osasta ei rahoja tilille kuulu.

    metsänvartija

    50 % puukaupan ennakkoa heti, mitasta maksu heti. Aika hyvät kauppaehdot.

    Ostajalla pitää olla käyttöpääomaa jotta vastaava toiminta olisi mahdollista. Leimikko kerrallaan työn alla. Pieniä leimikoita siis talvikuukausien työksi.

    Energiapuuleimikot (polttopuu) olisi mieluisia, ennakkoraivaus sulan maan aikaan, hakkuut talvella.

    Rane

    On tuota tehty.Muutama vuosi sitten hankintatukkia ja pikkutukkia Kuhmoon.Kannattavuus riippuu suhdanteista,silloin siinä pärjäsi.Sitten taas toissa talvena UPM joka osti tukit ja pikkutukit maksoi niistä tienvarsihintaa paremmin kuin Kuhmo lupasi sahalle toimitettuna.Ja UPM siis toimitti ne pikkutukit juurikin Kuhmoon.

    Kantona

    Ei tuota uudelleenajateltua asiaa kannata niin vaikeana pitää. Ja totuus on, että tehtaan laanilla hinta on ihan eri kuin kannolla.

    Eikä metsänomistajalle todellakaan ole vaikea juttu myydä tukit vaikka kolmeen paikkaan ja ropsit energiafirmalle, klapikauppiaalle tai tehdä itse polttopuuksi.

    Nimittäin tiedän esim. tapauksen, jossa ostaja jätti maksamatta pylväspuut tilityksessä, muka vahingossa. Oli tuonut jälkeenpäin vähän soraa tielle korvaukseksi. Tyhjän saa pyytämättäkin eli tuossakin tapauksessa pylväät olisi kannattanut myydä itse suoraan tai rakentaa niistä kylän komein grillikota

    Itäsuomen Antti

    Minusta se sais olla kyllä kanssa yks olemassa oleva kauppatapa.

    Aika varmaan muutamat isännät pystyis kilpailemaan hinnassa kun saha ja sellutehdas onkin traktoriajomatkan päässä.

    Lisäksi siellä on valmiina hemmetin hyvät mittauslaitteet, mutta kun ei. Se ostomies joka hoitaisi nää pikkunökköset, on varmaan liian kallis ylläpitää.

    TTL

    Viron sahahintoja voi vilkaista esimerkiksi http://www.laesti.ee

    Kuusitukin kovimmat hinnat ovat 78 euroa/kuutio ja männyn 76.

    Huomiota kiinnittää myös männyn pikkutukin (pituus 3,0 m ja latva 13 cm) kova hinta: 57 euroa/kuutio.

    metsänvartija

    Virossa on markkinatalous, Suomessa ei.

    Savolainen Metsämies

    Tuota puun tehdastoimitusta kannattaa miettiä myös tehdaspään näkökulmasta. Esimerkiksi Joutsenon sellutehdas pystyy käyttämään puuta vuodessa n 3,5 milj m3 eli rekkalasteiksi laskettuna tehtaan pihaan pitäisi tulla vuodessa 70 000 rekkaa ja päivässä vajaat kaksisataa vuoden jokaisena päivänä.

    On helppo ymmärtää miksi tehdas haluaa asioida vain muutaman suuren toimijan kanssa eikä ostaa jokaista nökköstä erikseen tehtaan pihaan toimitettuna silloin kun se sattuu yksittäiselle myyjälle sopimaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)