Keskustelut Luonto Puun polttaminen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 132)
  • Puun polttaminen

    Metsälehden 28.2.2020 jutussa todetaan puun polttamisen olevan suuri ilman saastuttaja. Helsinki järjestää kilpailun lämmön tuottamiseksi muulla kuin biomassalla. Vuosaaren voimalaitoksen raaka-aineesta osa tuodaan Suomen ulkopuolelta. Helsinkiläiset eivät halua olla tuhoamassa Suomen hiilinieluja ja raiskaamassa metsiä.   Tämän palstan keskustelijoille, puun polttamisen ihailijoille taitaa tulla surkea tulevaisuus.

  • Visakallo

    Helsinki on niin pieni kylä, että se lämpiää pelkästään virkamiesten ja muun historian hämärään poistuvan joutoväen paskavesistä talteen otetulla lämmöllä. Laitoin tästä Vapaavuorelle ehdotuksen, ja hän tunnetusti rehtinä miehenä jo lupasikin sen miljoonapalkkion minulle!

    Puuki

    Pienpuun polton päästöjä voidaan vähentää huomattavasti esim. varaavaan takkaan laitettavalla ilmankierrätystä muuttavalla yksinkertaisella apuvälineellä.  Lisäksi pitää käyttää riittävän kuivia puita.  Tekniikka kehittyy ja lukemalla oppii aina jotain uuttakin.  Suosittelen virkamiehellekin.

    Miten se ulkomaantuonti vähentää niitä H:gin päästöjä, kun Suomella ei ole olemassa omaa ilmakehää edelleenkään ?

    Jätkä

    Takassa ja pystyuuneissa pitää olla Rosti. Palamisilman saanti alakautta valurautaisen rostin läpi tehostaa palamista. Myös ns toisioilman saanti palotilan yläosaan parantaa palamistulosta, eikä hormistoon mene niin paljon palamattomia kaasuja.

    Vanhoissa avotakkatyyppisissä tulipesissä tuo uusi lisälaite parantaa merkittävästi palamistulosta.

    arto ja muut — eivät varmaan tiedä, mikä on rosti, mutta sen ei ole niin väliä!

    mehtäukko

    Mehtäukko on lämmittänyt 21 vuotta hakelämmityksellä. Ei tule savua virkamiehenkään nokkaan. Teräspiipun sutina voisi toimia?

    suorittava porras

    Kuivat halot tulevat palamaan jatkossakin tulikiviuunissa ja hellassa. Pihasaunakin lämpenee aina ,kun on tarvetta.?

    Metsänmies

    Metsänmies on jo ajat sitten omalta osaltaan huomioinut tuon puiden polttamisesta aiheutuvan vaaran. Kun ostin aikoinaan omakotitalon, sen sauna lämpeni puita polttamalla. Ymmärsin heti tuon ympäristölle koituvan uhan ja vaihdoin sähkökiukaaseen. Nykyisin lämmittelen saunaa turvallisesti kivihiilellä tuotetun sähkön voimalla. Omatunto kuitenkin kolkuttelee vielä hiukan, koska mökillä kylven vielä tuo erittäin vaarallisen puilla lämpiävän kiukaan tuottamalla lämmöllä.

    Puuki

    Eipä se kivihiili varmaan niin haitallinen olekaan. Sehän tuodaan ulkomailta ja päästötkin menee melko pian käytön jälkeen pääosin ulkomaille.   Puun käytön jälkeen otetun puun tilalle kasvaa uusia puita ja hiiltä alkaa sitoutua niiden kasvuun (tai yl. tukkipuun kasvuun sen  puun vieressä) mutta ongelma on se , että joku saattaa saada jotain tuloa puun myynnistä,   ja vieläpä asua maaseudulla jossa ei kannateta punaviheriätä aatetta !

    A.Jalkanen

    Ite olen miettinyt infrapunasaunaa. Se ei kuluta puita eikä paljoa sähköäkään.

    Metsänmies

    Puuki:”…. joku saattaa saada jotain tuloa puun myynnistä,   ja vieläpä asua maaseudulla jossa ei kannateta punaviheriätä aatetta !” Kaikista pahimpia ongelmahenkilöitä ovat tietysi ne, jotka omistavat metsää, saavat niistä tuloja, itsekin asuvat maasudulla, hyväksyvät hiukan vihreitä ajatuksia ja kuuluvat työväkeen.

    Rane

    Kun uutisoidaan että Suomessa kuolee vuosittain 200 ihmistä puunpolton aiheuttamiin hiukkaspäästöihin niin se tarkoittaa ettei yhdenkään Suomessa kuolleen ihmisen kuolinsyy ole puun pienpoltto.Tutkijat vain arvioivat että jos esim.keuhkosyöpiin(hatusta vetäistynä) olisi kuollut 10 000 ihmistä vuodessa ja tupakoinnin aiheuttama saastekuormitus olisi esim.98% ja pienpuun polton 2% niin se laskennallisesti tarkoittaisi että 200 on kuollut puun polttamiseen.

    Eli jos puunpoltto lopetettaisiin niin se ei tarkoita että 200 ihmistä vähemmän kuolisi vuosittain vaan he todennäköisesti sairastuisivat kuitenkin syöpään koska muu kuorma kuten tupakointi riittäisi siihen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 132)