Keskustelut Puukauppa Puun ostajan kauniit puheet

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 56)
  • Puun ostajan kauniit puheet

    Sattuipa eräässä pohjois-suomen kunnassa. Pyysin tarjousta kirjallisesti, liitteenä uuni tuore metsäsuunnitelma. Pääosin asfaltti tien varressa oleva, noin 1500 m3 pääte/kasvatus hakuu kohde. Pääosin kesä korjuu kohde. Tarjouspyynnöt lähetin Keiteleelle, Pölkylle, Storalle ja Metsä Groupille. Pyysin heidän tarjouspyynnön saatuaan, pikaisesti vastaamaan tarjoavatko. Keitele ja Stora ilmoitti tarjoavansa. Pölkky ja MG ei vastannut mitään. Tarjousajan puitteissa, joka oli kolme viikkoa, tarjouksen jätti ainoastaan Stora. Nyt tuntuu siltä, että en ole arvostettu puun myyjänä näille kolmelle. Omassa työssäni kysyn päivittäin tarjouksia sekä myös annan tarjouksia. En minä voi näin epä kunniottavasti kohdella asiakastani tai palveluntuottajaa joka minulle tarjouksen antaa.

     

     

  • Varsi

    No, aloituksen syynä oli tunnustella, onko vastaavia kokemuksia.

    Ei enää tämän asian tiimoilta lisää.

    Jätkä

    Metsäliitto on varmin ostaja omalta jäsenistöltään. Kun pyytää vain MG:n tarjouksen Metsälliton ostomieheltä, niin sehän on paras. Metsäliitto myy ostamansa puun ruotsiin ja muille kartellikumpopaneilleen kääräisten sievät voitot, jotka olisivat menneet suorassa ostossa puunmyyjän taskuun.

    Monet ostohenkilöt ovat sanoneet, että he eivät mielellään osta määrätyiltä tyypeiltä puuta, koska se on aina niin työläs projekti.

    Savujako on tietenkin ollut aina, mutta oikeus (Vapaamuurarit) ovat päättäneet, että siitä on ollut harmia vain ostajalle, ei myyjille.

    pihkanaama

    Oliko se ainut tarjous sitten huono? Itselläni oli keväällä leimikko, jossa kesällä hakattava päätehakkuu sekä muutama hehtaaari talviharvennuksia. Ei tullut kuin yksi tarjous, mutta se oli mielestäni sen verran hyvä, että päädyin kauppaan.

    Tolopainen

    Eikö yksi ostaja riitä, ei yhtiöiden tarvitse puista kilpailla, kun on ylitarjontatilanne. Onko tuo nyt niin vaikea ymmärtää, tuhansia muitakin tarjoajia on joka päivä. Ostavat puuta ympärivuoden, eli ostokiintiöt on lähes täynnä koko ajan. Tarjousten  tekeminen maksaa, eloa on paljon, mutta ostomiehiä vähän. Tämä ostokausi on jäämässä puukaupan välivuodeksi, uudet investoinnit eivät vielä vaikuta kysyntään, siirtäisin myyntiä vuodella, tarjontaa on puukaupan mainostamisen takia nyt liikaa.

    harrastelija

    Kiinan aktiivisuus näyttää vetävän tukkikaupassa. Kiinaan menee myös sellua. Ongelmana on EU:n (ja omien) aktivistien touhu, kun he yrittävät epätoivoisesti järkyttää Suomeän metsätaloutta.  Kiina ei investoi Suomeen biosellulaitoksia niin kauan kuin metsähakkuun jarrutus EU:ssa jatkuu.

    Kiina on alustavasti mukana Kaidin, Kemijärven ja Kaicellin hankkeissa , ehkä myös Kuopion hankkeessa? Jos näistä puoletkaan toteutuu, niin P-S:ssa riittää puun kysyjää.

    Kotimaiset metsäyhtiöt tahkoaa rahaa, mutta investointeja jarrutta hakkuun epäselvyys. UPM tekee maailman luokan biosellulaitoksen Uruguaihin – siellä ei vissiin metsän hakkuu lämmitä maapalloa päästöillään?

    Rane2

    Paras oli muutama vuosi sitten kun Stora enso mainosti tätä ”elämäsi helpoin puukauppa”.Soitin mielenkiinnosta vaikka aikaisemmin heiltä ei ole saanut kilpailukykyistä tarjousta(savujako?).

    No ilmeni että he eivät juuri sillä hetkellä ostaneet puuta pystykaupalla ja jos olisivat ostaneet niin hinta olisi ollut huono.

    Mainonnasta vastaava osasto ei ilmeisesti tiennyt firman tilannetta.

     

    Metsäkupsa

    Jesse antoi vastauksen edellä,mitä tarkoitin ns. huonoilla kokemuksilla.Puukauppa on monen tekijän yhteipeli ostajien ja myyjien kesken.Metsäliitto pitää jäsenet etusijalla ja muut pitkäaikaiset metsänomistaja asiakkaat.Nykyisin yhtiöiden toimihenkilöiden ajankäyttö on mitoitettu työntäyteisesti.Puukaupan lisäksi on kaupattava ja myös saatava myytyä palveluja metsänomistajille.Tavoitteiden saavuttaminen ei välttämättä ole aivan läpihuutojuttu,joten silloin pyrittävä keskittymään avainasiakkaisiin.

     

    mehtäukko

    Juurikin noin.

    Mo:kin on moneen junaan osan jäädessä asemille. Jos puuntuottajana aikoo pelata hyvinä ja huonoina aikoina, rehti ja yhteistyöhenkinen asenne on alusta alkaen pidettävä yllä.

    Tolopainen

    Puukauppa on pelkkää matematiikkaa, siinä ei tunteilla ole mitään tekemistä. Myyjä päättää aina millä hinnalla ja milloin myy, ja siihen on palkollisena toimivan ostomiehen tyytyminen. Suurimmalle osalle ostomiehista en viitsi edes soittaa enää, sen tietää mitä sieltä tulee, kun markkinat on jaettu. Tarjoukset ovat enimmäkseen aivan ala-arvoisia.

    A.Jalkanen

    UPM:n Timo Lehesvirta kirjoitti juuri tänään Hesarissa, että Uruguayn uusi tehdas nojautuu entisille laidunmaille perustettaviin eukalyptusviljelmiin. Puu kasvaa siellä niin nopeasti, että jos nyt perustaa ensimmäiset viljelmät, tehtaan valmistuessa niistä melkein pääsee jo korjaamaan satoa. Laatu on tasainen eikä tarvita ostomiehiä!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 56)