Keskustelut Puukauppa Puun hinta Ruotsissa

  • Tämä aihe sisältää 184 vastausta, 31 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten Nimetön toimesta.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 184)
  • Puun hinta Ruotsissa

    Tuli mieleen kun olin viime kesänä 2 viikkoa Keski-Ruotsissa metsäpaloalueella komennuksella jälkisammutuksessa/vartioinnissa että mikä on puunhintataso Ruotsissa. Netistä en löytänyt kuin jotain tienvarsihintoja eikä tullut kysyttyä paikallisilta Bervig Skogin joka on StoraEnson osakkuusyhtiö henkilöiltä tuota asiaa. Niin ja eikös Suomesta länsirannikolta viedä kuitupuuta Ruotsiin…näin luin jostakin.

  • mehtäukko

    Kyllä tutkimus on sisäistetty ja samassa ulkoistettu roskakoriin! Hyvästä tutkimuksesta puheen ollen…!! LV on tuonut ja ylistänyt rattorikorjuuta väittäen sen syrjäytymisen kehityksen kuluessa ”suurimmaksi onnettomuudeksi maaseudulle..” Tämän puolustusagitointiaan  Jovain sörköttää kaikkeen mahdolliseen keskustelu-aiheeseen. Jos /kun valta-osa mo:sta käyttää nykyisiä käytäntöjä , se ei ole käyttäjien syy tai heikkous. Tutkimuksesta ei ole apuja kenellekään.

    Jovain

    Tolopainen: Kyllä voi ostaa metsäkoneen ja korjata omat puunsa, mutta rajoitettua se on. Väität, että metsänomistajan on sitkuteltava hankinnan 10 % markkinaosuudella pystykaupan monopolia vastaan. Haloo! Eiköhän markkinoiden voimasuhteet jo kerro jotain tästä pelistä.

    Mehtäukko: Huonosti olet sisäistänyt LV tutkimuksen. Toteat: ”Jos/kun valtaosa mo:sta käyttää nykyisiä käytäntöjä, se ei ole käyttäjien syy tai heikkous”. Näin se on, ei ole. Tutkimuksessa peilataan kyllä menneeseen, mutta sillä ei tarkoiteta paluuta menneeseen, vaan suunnataan nimenomaan tulevaisuuteen. Esitetään mm. vaihtoehto puukaupan ja korjuun järjestämisestä. Tarkoittaa vaihtoehtoa siirtymisestä kollektiivitaloudesta vapaaseen markkinatalouteen. On eittämättä tutkimuksen vahvuuksia. Toki rattoreista voidaan sitten olla eri mieltä.

    arto

    Kävisikö Jovainille  hankintakauppa saisit itsellesi niitä vähennyksiä.              Puukauppamuoto, jossa myyjä vastaa puunkorjuusta. Puut luovutetaan ostajalle tienvarsivarastolla sovittuna ajankohtana ja sovitun laatuisena. Ostaja maksaa hankintahinnan eli tienvarsihinnan, joka sisältää kantohinnan lisäksi korvauksen puunkorjuun suorittamisesta.

    rööri roope

    Joko Jovain on rattoreista luopumassa vai muutenko höpäjät joutavia?

    Rane2

    Jovain on oppinut että maataloustraktorisavotalla pää tulee kipeäksi.

    Jovain

    Kollektiivitaloudella tarkoitetaan juuri päinvastaista. Kollektiivitalous ei ollut menneessä. Kyllä se on nykyisessä klusterissa ja pystykaupan korruptiossa. Tiedä miten on sairasta, jos rakenteellisilla uudistuksilla pyritään vapaaseen markkinatalouteen.

    jees h-valta

    Rane2:n video näyttikin tehot koko metsätalouden suhdanteeseen tuolla kalustolla.

    mehtäukko

    Sörkötysaiheeseen hyvä video: vain pakki puuttuu .. 🙂

    Jovain

    Ettei vaan sossut kuseksi omille kintuilleen, joka tarkemmin määriteltynä tarkoittaa. Sossut kuseksivat metsänomistajan kintuille, mutta ahneuksissaan kuseksivat myös omille kintuilleen.

    Metsänomistaja oli isäntä vielä 80-luvulla, mutta sossujen valtaantulon jälkeen viimeistään 90-luvulla isännyys vaihtui. Sen suhteen ei ole tapahtunut muutosta, isännyys jatkuu edelleen ja voi hyvin, eikä näytä olevan riippuvainen edes hallitusvastuusta.

    Mikäpä sen isännyyden vaihtaisi, kun kysymys on institutionaalisista päätöksistä ja sopimuksista. Osittaisen kansallistamisen toimet 90- luvulla ja integraatio, joilla maatalouden kuin myös metsätalouden tuotot puolitettiin ja luotiin maksuautomaatit kansalliselle hyvinvoinnille. Saivat aikaan raakan kuoliniskun maa- ja metsätalouden elinkeinoille, mutta myös suuren loikan kansalliselle hyvinvoinnille. Niin myös paikalleen jämähtäneen tilanteen, jossa maa- ja metsätalouden keskittäminen ja rahastaminen jatkuu edelleen. Siinä suhteessa muutosta ei ole tapahtunut. Sen sijaan yhteiskunta menee entistä ahtaammalle, vaikka jotain sen vastaista hallitus yrittääkin kehitellä. Sossut ja Ay-liike pitävät siitä huolen, että parhaatkaan esitykset eivät etene. Sossut ja Ay-liike on muuten suurin puolue Suomessa, ellei peräti instituutio.

    Hölmöläisten automaatille on ja olisi ollut vaihtoehtonsa. Olisi ollut mahdollista toteuttaa myös kivuttomasti. Ainakaan Ruottissa ei ole menty tähän ansaan, vaikka kansalaisyhteiskuntaa sielläkin kehiteltiin. Suomi tulee kaukana perässä, valitettavasti myös metsäasioissa.

     

    Tolopainen

    Jovain jos et voi muuttaa markkinoita, sopeudu niihin. Kemeraa kehiin ja taimikot kuntoon ja sitten pystykaupalla myyntiin. Kauppoja voi tehdä vaikka Espanjasta, sehän on nykyisin sähköistä. Enää ei tarvitse metsäkauppojen takia keskeyttää lomaa.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 184)