Keskustelut Puukauppa Puun hinta Ruotsissa

  • Tämä aihe sisältää 184 vastausta, 31 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten Nimetön toimesta.
Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 184)
  • Puun hinta Ruotsissa

    Tuli mieleen kun olin viime kesänä 2 viikkoa Keski-Ruotsissa metsäpaloalueella komennuksella jälkisammutuksessa/vartioinnissa että mikä on puunhintataso Ruotsissa. Netistä en löytänyt kuin jotain tienvarsihintoja eikä tullut kysyttyä paikallisilta Bervig Skogin joka on StoraEnson osakkuusyhtiö henkilöiltä tuota asiaa. Niin ja eikös Suomesta länsirannikolta viedä kuitupuuta Ruotsiin…näin luin jostakin.

  • MJO

    Ruotsissa ei ole metsien pienomistusta

    Ruotsissa on pienomistusta. Minäkin tunnen pari n. 50ha omistajaa. Tilat eivät ole niin ”pirstaloituneet”, kuin suomessa. Siellä on kuitenkin paljon alle 100ha tiloja.

    Jean S

    Menee nyt vähän off-topic, mutta minäkään en ole löytänyt metsästä koskaan löysää rahaa. Sen sijaan löysin kerran Hyvinkäältä metsästä noin 2×1 km kokoiselta alueelta ilmeisestikin jonkun yrityksen kirjanpidon ja kaikki tositteet. Niitä oli aina lappuja siellä ja lappuja täällä. Oliskohan ehkä pudotettu pienlentokoneesta mapit tai jotain.

    Niin että jospa sitä joskus sitä löysää rahaakin löytyisi ihan vaan tuolla samoilumenetelmällä.

    Tolopainen

    MJO:lle sanoisin, jotta Ruotsissa on niin suuria yksityistiloja, ett täällä ei ole edes yhtä suuria  yhteismetsiä.

    Jovainille, jotta en ala tekemään mitään toimituskauppaa enkä yhteismyyntiä, enkä mitään kauppaa MHY:n kautta, sehän maksaa omaisuuksia. Ja vaaraantaa koko metsätilan omistuksen.

    Jovain

    Korjuusta tässä on kysymys ja sen järjestämisestä. Tolopainen saisi hieman joustaa kannoistaan ja sallia metsänomistajalle korjuun. Toimittaa puuta teollisuudelle, niin kuin ovat saaneet toimittaa tähänkin asti, mutta myös hankkimalla motokaluston, niin halutessaan.

    Se ei vaan tässä vanhassa järjestelmässä ole ollut mahdollista. Hankinnasta ei ole kilpailijaksi pystykaupalle ja korjuun osalta pystykauppaan metsänomistajalla ei ole mitään asiaa. Niinhän tuossa itsekin toteat, maksaa omaisuuksia ja vaarantaa koko metsätilan omistuksen.

    Näin se on ja sen takia on mentävä samalle sopimukselle, että myös metsänomistajalla on mahdollisuus toimittaa puuta teollisuudelle, siinä kuin teollisuudella oman toimialansa kautta.

    mehtäukko

    Täälläkö taas rattori alkaa savuta toimituskaupan onnistuttua?!

    Muuten tuo Mhy:n korjuukin vaan rahottuu vain ja ainoastaan hankintahinnasta. Kun mo on pahasti töpeksinyt tai laistanut taimikoittensa hoidon, ruikulan viidakon korjuun hinta lisättynä tiettömään palstan talvikorjuuseen syö hankintahinnan. Teitten auraus, välityspalkkio ja liika raakki% ovatkin piste ii:n päälle.

    Jovain

    Periaatteellinen kysymys. Tuskin metsäukolle edes kelpaa pystyyn nolla leimikosta. Metsänomistajalle kyllä kelpaa ja on kelvattava. Kysymyshän on, täyttyvätkö puukaupan ja korjuun edellytykset. Vanhoilla sopimuksilla on huonot täyttymään.

    Kuvitteleeko metsäukko, että metsänomistajat rattoreilla tulisivat metsänhoidon puutteet hoitamaan ja puut ajamaan ja vielä näillä vanhoilla sopimuksilla. Hyvähän se on sieltä kirstun päältä huudella.

    MJO

    Tolopaiselle sanoisin. Kukaan ei ole kiistänyt Ruotsissa olevan hyvin suuria yksityistiloja.

    Itse kirjoitit Ruotsissa ei ole metsien pienomistusta. Se ei pidä paikkaansa.

    mehtäukko

    ”Tieteellinen tutkimus” rattoreiden ylivoimaisesta kustannus- ja työllisyystehokkuudesta lisättynä vain talvikorjuu. Tätä soopaahan Jovain on agitoinut. Vai onko tutkimus mitätöitynyt?

    Kysymys on vapaa-ehtoisista valinnoista joita mo:t tilanteissaan tekevät. Mehtäukon mielipiteet mo:na kun ovat olleet yhtä oikeutettuja ruotimaan utopistista silmänkääntötemppua.

    Jovain

    Olisi hyvä sisäistää mitä tutkimus tarkoittaa. Kyseinen tutkimus on traktorikorjuulle painottuva tutkimus. Eihän hyväkään tutkimus sitä tarkoita, että tutkimus olisi sellaisenaan käytäntöön otettava. Olen agitoinut, mutta tutkimuksen tiettyjä osia, jotka olen myös omassa toiminnassani samoin kokenut. Traktorikorjuuta en ole vaihtoehdoksi tuonut, se on kyllä omaa keksintöäsi. Puukaupan ja korjuun järjestämistä olen protestoinut.

    Tolopainen

    Suomessa jokainen  voi ostaa metsäkoneita ja korjata itse omat puunsa ja viedä ne ostajalle, mikä tuossa on ongelma. Ei ole myöskään pakko kasvattaa kuitupuuta, kun tekee pienpuun itse hakkeeksi ja kuljettaa ostajille. Kuitupuukauppaa ei paljon tarvitse käydä ja tukeille on useita ostajia, joille ne voi toimittaa.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 184)