Keskustelut Puukauppa Puun hinta Ruotsissa

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 184)
  • Puun hinta Ruotsissa

    Tuli mieleen kun olin viime kesänä 2 viikkoa Keski-Ruotsissa metsäpaloalueella komennuksella jälkisammutuksessa/vartioinnissa että mikä on puunhintataso Ruotsissa. Netistä en löytänyt kuin jotain tienvarsihintoja eikä tullut kysyttyä paikallisilta Bervig Skogin joka on StoraEnson osakkuusyhtiö henkilöiltä tuota asiaa. Niin ja eikös Suomesta länsirannikolta viedä kuitupuuta Ruotsiin…näin luin jostakin.

  • Jovain Jovain

    Joku ylitarjontatilanne tässä kohtaa tai Puukin ”verovähennysoikeus”, jolla ei tunnu olevan vaikutusta, ovat asioita, joilla kuseksitaan omille kintuilleen. Kuitupuusta on ylitarjontaa ja tukista maksetaan, koska siitä on puutetta. Tukki myös lajitellaan tarkkaan.  Eivät kuitenkaan ratkaise kuitupuun ongelmaa, sillä monopolilla on vaikutuksensa kuitupuun tarjontaan ja hintaan.

    Metsänomistajat pystyvät kyllä vastaamaan kuitupuun hintaan, pystyisivät myös säätämään metsien hoitoa, mutta sehän ei sossuille passaa. Mieluummin tuodaan ulkomailta ja saadaan työtä ja toimeliaisuutta myös maan rajojen ulkopuolelle. On sinänsä tuottoisaa, sillä kantohintaan saadaan lisättyä kaikki mahdolliset kustannukset ja lisät. Näinhän toimitaan myös kotimaassa. Virallista ja julkista on vain tullitilastot rajalla.

    Minkälaiseksi mahtaa kotimainen metsienhoito ja hoitorästit muodostua, nehän ovat kaatumassa metsänomistajien syliin. Sitä tuskin metsänomistajien toiminnan rajoittaminen helpottaa. Miten mahtaa osuuskunta-aatteen olla?

     

    Tolopainen Tolopainen

    Paljonkos sillä Jätkällä niitä ML:n osuuksia onkaan. Ja mitäs vahinkoa tuosta on omistajille, jos yhtiö saa puuta halvalla ja maksaa ennätyskorkoja jäsenille. Sehän on sama tuleeko rahaa puista vai A osuuksista Mehän voidaan kasvattaa sitten noita hiilinieluja tai myydä puuta paremmalla hinnalla, vaikka jollekin sahalle, kun yhtiö rahtaa koivurankaa Venäjältä.

    mehtäukko

    Jos kuka metsiä omistaa, metsien hoito tai hoitorästit ovat omistajansa kunnia tai häpeä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mutta onko Venäjän tuontipuu kestävästi tuotettua, vaik’ on sertifioitua?

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/artikkeli-1.381730

    Jätkä

    Tollo. Jos Venäjäkin on Metsäliitto-Osuuskunnan omistajajäsen, niin kaikki on tietenkin joinkuin järjestyksessä, mutta Metsäliiton pitäisi minusta maksaa samaa hintaa myös suomalaisille puunmyyjille, kuin Putingillekin.

    jees h-valta

    Niin, kyllä kait tuo olisi ympäristöjärjestöjen syytä käydä paikanpäällä arvioimassa kuinka sertit toteutuu. <mutta kun maksaja on hölläkätistä laatua ei ole kiire tutkia tilannetta-seuraushan olisi rahahanan kiinniveto.

    pihkatappi pihkatappi

    Venäjältä tuodaan vain Fsc-sertifioitua puuta. Se leima kun on sellupaalissa ja sen jatkojalosteissa, vihreä kuluttaja ostaa vaikkei tarvitsisikaan. Kiinalaiset ei taida fsc sertistä piitata, mutta näillä lähimarkkinoilla on hieman yksinkertaisempia kuluttajia.

    mehtäukko

    Onhan sauna-asiantuntija klaaneineen käytettävissä…Vai onko KGB-sertifioitu sauna jo lahonnut?

    Apli

    Kaikkensa yrittävät että kuitupuun hinta pysyy kotimaassa alhaisena… Noh kun saavat ekat 300 vaunua täyteen niin sit Putin sanoo et Stop ja puun tuonti seis, siinä sitä sitten ihmetellään.. Nythän Venäjällä on taas puheita ollu puun viennin pysäyttämisestä eli hintojen nostamisesta.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos noita hiilinieluja pitää kasvattaa ja metsäteollisuus halutaan pitää Suomessa tuonti Venäjältä on erittäin tärkeää. Minä voin pitää puunmyynnissä vuosien tauon, mutta yhtiöiden tehtaat käyvät kokoajan.

    Jos täällä hakkuut puolitetaan tuntipuun määrä pitäisi voida nostaa 40 milj kuutioon, onko Venäläisillä tähän valmiuksia. Onko asiasta neuvoteltu.

    Kuten UPM:n osingonkehityksestä näkee yhtiö selkeäati haluaa panostaa enemmän omistajiin eikä puuntuotanto ole niin tärkeä, se voidaan ilmeisesti vaikka lopettaa. Puuntuottajat ovat Suomessa ja omistajat pääosin ulkomailla veroparatiiseissa. Kainuun metsätkin saivat siirrettyä suomalaisten mummojen rahoilla pelaavaan rahastoon.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 184)