Keskustelut Puukauppa Puukauppa yksinkertaisemmaksi

Esillä 3 vastausta, 51 - 53 (kaikkiaan 53)
  • Puukauppa yksinkertaisemmaksi

    Parissa viimeisimmässä Metsälehdessä on ollut varsin mielenkiintoisia kokeneiden metsämiesten esityksiä puukaupan
    yksinkeraistamiseksi . Toisessa tarjottiin mallia puun hinnoitteluun ja toisessa harvennushakkuiden aloittamsiajankohtaan .

    Hinnoittelussa tulisi pyrkiä suoraan kuutiohintaan ja luopua monimutkaisesta eri tavaralajeihin perustuvasta hinnoittelumallista .
    Tällöin puun ostajalla olisi mahdollisuus katkoa puutavara vapaasti omien asiakkaidensa toivomusten mukaan . Näin puusta saataisiin paras mahdollinen tulos , joka edesauttaisi maksamaan pidemmällä tähtäimellä raaka-aineesta enemmän .

    Harvennushakkuiden lähtötiheyteen professori Kärkkäinen esitti tavoitteen, jossa metsiä hoidettaisiin raivauksin tavoitteena noin
    1 000 rungon hehtaaritiheys ensiharvennuksen jälkeen.
    Näin toimien mm. korjuuvauriot jäisivät minimiin ja työn kannattavuus parantuisi merkittävästi . Tämä kaikki luonnollisesti metsän tuotosta tinkimättä .
    Kärkkäinen kiinnitti erityistä huomiota tiheisiin energiapuuleimikoihin , joissa korjuuvaurioiden määrä on kohtuuttoman suuri . Runkotiheyden alentaminen jo taimikonhoidon yhteydessä on esittäjän mielestä toimiva keino alentaa korjuuvaurioita harvennuksilla .

    (asiavirhe korjattu )

  • Korpituvan Taneli

    Tuo röntgenin käyttö laatulajitteluun, tehdäänkö sitä todella missä määrin?
    Minä ole ihmetellyt jo parikymmentä vuotta sitä ettei utraääntä ole ole alettu käyttää tukkilajittelussa. Onkohan tehty edes kunnon tutkimustyötä? Sovellukset lääketieteessä ja esim rakenteitten kunnon tarkailussa ovat se laatuisia, että luulisi olevan ihan helppo kehittää sovelluksia myös tukin tutkimiseen.

    Tietääkö joku asiasta enemmän?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Jätkä pätkät

    Sahojen lajittelimosta saattaa lähteä jotkut tukkierät kuorinnan ja lajittelun jälkeen toiselle sahalle ja sieltä paluukuormana omalle sahalle paremmin käypää tukkia.
    Joskus näkyy tulevan eräälle vientisahalle määrätyn kokoista tukkia rekkalasteittain. Eli laatu, paksuus ja pituus on kaikissa tukeissa sama. Tiedän, että saha tekee kauppaa UPM:n kanssa, vaikka sillä on myös oma organisaatio.
    Kun jostain määrätystä laadusta ja dimensiosta tulee suuri kauppa, niin sahalla sahataan vain sitä, aina kun se on mahdollista.
    Näin tehdään myös Pohjan sahalla sikäli kun kaupat vaatii, vaikka siellä tulee valmista sahatavaraa n. 1000 kuutiota joka päivä.

    Ammatti Raivooja

    Konenäkö lajittelee laudat laatuluokkiin ja lujuuslajittelu tapahtuu siten, että lankku menee koneen läpi missä rullat painaa ja testaa taipumat.

Esillä 3 vastausta, 51 - 53 (kaikkiaan 53)