Keskustelut Puukauppa Puukauppa v. 2020

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 389)
  • Puukauppa v. 2020

    Puukaupan tilastot vuoden alussa näyttävät rielua miinusta. Lakko vähentää myös puun käyttöä teollisuudessa. Toivottavasti ammattia metsätaloudesta haaveilevat ymmärtävät tehdä tästä omat johtopäätökset ja hakeutuvat muille aloille.

    Metsä ja luonto kiittävät.

  • Puuki

    Kantoja ei kannata myydä  koska niiden lannoitusvaikutus kestää n. 40 vuotta.  Lisäksi kantojen nosto lisää taimikonhoitokuluja (~ 70% enemmän vesakkoa–> n. 50 % lisää kuluja/th-kerta)  ja kantojen kerääminen tiivistää maaperää heikentäen maan kasvuolosuhteita.  Ei sovi varsinkaan savikoille.     Risujen kerääminenkin lisää  maaperän tiivistymistä ja vähentää pitkäaikaista lannoitusvaikutusta. Jossain hyvin puustoisella kuusikkokohteella voi tosin olla aiheellista jotta viljely helpottuu.  Hakkuutähteiden CO2:n haihtuminen korvautuu paremmalla puun kasvulla.

    Visakallo Visakallo

    Kovin ankeaa näyttää tuolla Tolopaisen laulumailla elämä olevan. Kyllä täälläpäin risuista ja kannoista niin paljon maksetaan, että sillä rahalla saa taimet, istutustyön, ja mätästetyn istutuspohjan, – ja vielä jää rahaa vaikkapa virvokkeisiin.

    Tolopainen Tolopainen

    Se on hiukan eri asia noissa Etelä-Suomen kuusikoissa, joissa hakkuujätettä on viisinkertainen määrä. Onhan se puutilikin moninkertainen. Siksi en ole metsän ostosta omilta seuduilta kiinnostunutkaan, kun tuotto on heikko. Mutta jos Visalla on ylimääräistä, avustusta otetaan vastaan.

    Timppa

    Kantoja ei mekään myydä.  Oletetaan, että lahovat juuret pitävät maan kuohkeana.  Ei muuten olisi ostajiakaan.  Siis ainoastaan noiden kunnon kuusikoiden hakkuutähteet, kun ne ovat ensin kuivuneet ja varistaneet neulasensa.  Mäntyvaltaisissa leimikoissa sitä tähdettä kerääntyy niin  vähän, ettei kannattaisi kerätätäkään.   Ravinnesyistä ei kannata myydä.

    Hakkuutähteen hinnoittelu on minulle vähän mystinen juttu.  Nimittäin paras tarjous voi olla kymmenkertainen heikoimpaan verrattuna.   Kai se jotain hinnoittelutaktiikkaa on.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen ”Mutta jos Visalla on ylimääräistä, avustusta otetaan vastaan.”

    Toki aina ylimääräistäkin on, mutta kun Tolopaisella taitaa olla kymppitonnin kuukausi-eläkekin, joten avustuksenkin pitäisi olla kohtalaisen suuren, jotta Tolopainen sen edes huomaisi. Taidan siten nostaa kädet pystyyn!

    Tolopainen Tolopainen

    Ajattelin vaan kun olit niin huolissasi pienistä metsätuloista. Harvennushakkuissa tuo ero on kuitenkin aika pieni ja Kemera saman suuruinen.

    Timppa

    Puukauppaan liittyen.  Iltasanomien nettisivulla on loppuhuipennus Laukaasta hakatun kuusen matkasta korealaiseen luksustaloon.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hakkuutähteiden kerääminen metsistä ja niiden polttaminen on järkevää kotimaista energiaa turpeen ohella. Nyt näyttää vahvasti siltä, että turpeesta luopumista pitää lykätä ja pitää se ainakin pienessä määrin käytössä kriisiaikojen huoltovarmuusnäkökohdat huomioiden.

    Hakkuutähteiden keräys ei vie liikaa ravinteita rehevältä metsäkuviolta yhden kerran kiertoajassa toteutettuna. Ravinteita voidaan palauttaa tuhkalannoitteella, jolla saadaan samalla kumottua kuusikon maaperää happamoittava vaikutus. Kantojen nostoon hiilitasetutkijat suhtautuvat kielteisesti, koska kantojen hiilivarasto maassa on pitkäaikainen. Jos taas metsikössä on juurikääpää, kuusen tai männyn, kantojen nosto on erittäin suositeltavaa. Kantojen kuivaus pitäisi suorittaa niin, ettei niistä leviäisi itiöitä metsään, vaikka jossain pellon laidalla avoimella tuulisella paikalla jossa kannot kuivuvat nopeasti. Hyvä varastopaikka olisi esimerkiksi asfaltoitu kenttä.

    mulle

    Virkamies voipi kohta pian tulevaisuudessa todeta,jotta ainoa varma mikä on ja pysyy on metsä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Pasi Jaakkosen kuusen matkan pää. Kiitos Timppa!

    http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006472112.html

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 389)