Keskustelut Puukauppa Puukauppa käy

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 141)
  • Puukauppa käy

    Katselin vähän tilastotietoa. Vuonna 2012 oli 6 ensimmäisen viikon aikana ostettu 3407199 m3. Vuonna 2013 vastaavasti 3374382 m3. Kuluvana vuonna ostot olivatkin lisääntyneet kolmanneksella, sillä kauppaa 6 viikon aikana oli tehty 4523094 m3:stä.

    Vuoden 2012, kuten myös kuluvan vuoden parin ensimmäisen viikon kauppoihin, saattoi olla vaikutusta edellisen syksyn myrskyillä. Tänä vuonna kuitenkin näyttää vilkas kauppatahti jatkuvan. Viime vuoteen verrattuna viikolla 4 plussaa 22 %, viikolla 5 46 % ja viikolla 6 29 %. Viikon 6 ostot olivat peräti yli kaksinkertaiset vuoden 2012 vastaavan viikon ostoihin (810963/402020).

    Mitä tästä sitten pitäisi oppia? Puun hinta näyttää olevan lähes yhtä vakaa, kuin koomassa olevan sydänkäyrä.

  • jees h-valta

    Markkinat hinnoittelevat aika tarkkaan juuri kasvatusiän ja toiseksi tietysti myös tarpeen mukaan. Euron/kiintomottihan siitä saadaan joka vuodesta noin kasvatuspalkkiota.

    jees h-valta

    Ainahan on poikkeamia. Voi se mäntykin suolla saada kasvaa parisataakin vuotta ennen ensimmäistäkään tukkia.

    Ammatti Raivooja

    Jos oletetaan, että koivusta on saatu 40vuodessa 10000e ja ne laittaa 5% korolla 40vuodeksi korkotilille ja lähdevero on 30% niin 10000*1,035^40=40 000e. Lisäksi siihen vielä toine satsi koivua +10k Elikkäs 80 vuodessa 50k rahaa. Tällein vähän oikoen, joku muu voi jatkaa paljonko kuusella tulee rahaa 5% korolla 80vuodessa jos toisesta harvennuksesta saadut rahat laitetaan kans tilille.

    Pähkäilijä

    Muutamaan vuoteen kun ei ole sopivia koivuhakkuita ollut niin kunnollisen koivun tyvitukin hinnastakaan ei ole käsitystä mutta täällä varmaan on puuntuottajia ketkä ovat myyneet koivunsa muualle kuin vanereitehtaille.

    2009 sain Mahonganyltä 100€/m3 tyvikoivusta, mitä hinta on nykyisin?

    raivuri

    Koivun tyvitukeista on tiedä, mutta perus koivutukki oli omalla aukolla 43, tosin melko pieni erä. Joku kertoi saaneensa 46 puhtaasta koivikosta.

    mehänpoika

    UPM ilmoitti vuosikatsauksessaan hyvän tuloksensa syntyneen lähinnä paperista ja vanerista. Mielestäni UPM on liian monopoliasemassa vanerikoivun oston suhteen. Se näkyy ostohinnoittelussa.

    pihkanaama

    Kuusikkovaltaisella päätehakkuukuviolla toinen ostaja tarjosi koivutukista 43e kiinto ja toinen 47e kiinto. Koivua kuviolla on ehkä noin 10% puustosta, mutta se oli tarjouksissa se ratkaiseva ero.

    arttuu

    Viime talvena kun tuli vähä huonja kokemuksia tuosta energiapuukaupasta niin kyselen seuraavaa:
    Jos teen kuitua ensi talven niin uskaltaako kaupan teon jättää vasta kevääseen (toki varmasti myytyä saa mutta onkohan hinta kuinka paljon heikompi silloin)? Satakunnasta ollaan.
    Toki nyt syksylläkin voin kaupan sopia mutta myytävässä määrässä tarvisi olla kohtuu haarukka..

    jees h-valta

    Oma kokemus on että keväällä saa parhaan hinnan koivukuidusta. Koskaan ei kyllä ole hyljeksitty eli ostaja on aina löytynyt. Ja Satakunnassa myös ollaan.

    Kaataja

    Itse en jättäisi kevääseen. Talvella kuitenkin hakataan niin paljon, että yleensä keväällä ei ole tarvetta ostaa hankintapuuta.

    Itse olen syksyllä kaupannut ja ostajat ovat olleet ymmärtäväisiä, jos ihan suunniteltuihin kuutioihin ei pääse (ei ole hinta muuttunut, eikä mitään sakkoja ole tullut).

    Viime syksynä tein kaupat KUT hankinnasta, oma arvio oli 5-20 mottia ja kauppakirjaan taidettiin laittaa 15 mottia.

    Viime kevätkin tuli niin aikaisin, että en saanut ajettua puita, kun metsään oli syntynyt jo isot urat. Tehdasmittauksessa puiden tilavuus oli pikkusen päälle 6 kuutiota.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 141)