Keskustelut Puukauppa Puukauppa ja devalvaatio

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 58)
  • Puukauppa ja devalvaatio

    Eurosta on muodostunut valuutta jonka ulkoista arvoa ei haluta laskea. Se on murhaavaa koko EU:n taloudelle.
    Erittäin pahaa jälkeä se tekee Suomen ainoalle puujalalle.

    Syytä en voi ymmärtää. Kaikki kaupanteko euroopan ulkopuolelle uhkaa katketa.
    Vahva euro on suuri suu kaikkien euromaiden kauppataseen ongelmiin, mutta aivan erityisesti Suomen.

    Kenet meidän tulisi valita EU:hun edustamaan Suomen etuja, kukaan nykyisistä ei tunnu sitä tekevän.

    Erityisen halveksittavaa toimintaa on harrastanut J. Katainen joka polki jokaisen Suomalaisen pyrkiessään EU eliittin huippua kohti.
    Ei myöskään Mikkelin jalkapalloilija Rehn ole edustanut suomalaisia metsään menneillä ”talousteorioillaan”.

    Taloustiede ei ole tiedettä vaan teenlehdistä enuustavaa uskontotiedettä.

    Valitkaa nyt viisaasti tulevissa vaaleissa.

  • Puun takaa

    EU on kotimaidensa politiikassa epäonnistuneiden poliitikkojen kerho,
    jonka tulokset ovat meidän kaikkien nähtävissä.
    Aivan uskomattomia tarinoita löytyy jopa huippukomissaarien taustoista heidän omissa kotimaissaan.
    Esim. entinen komission puheenjohtaja José Manuel Barroso oli aikaisemmassa elämässään Portugalissa maolais-kommunisti!

    Timppa

    Devalvaatio on kuin housuihin kuseminen pakkasella. Hetken se lämmittää, mutta sitten on entistä kylmempi.

    Suomen ongelma on, että meillä on mennyt liian hyvin. Ei henkilökohtaisesti huomata niitä hiljaisia signaaleja, jotka ennakoivat muutoksia. Tällä kertaa siis päättäjät eivät ole vieläkään kriisitietoisia. Senhän näkee, kun katselee eduskunnan puuhastelua.

    Yrityspuolen ongelmana on johdon tyhmät optiot, minkä vuoksi tulosta ei haluta vaarantaa panostamalla riittävästi kehitykseen, josta hyöty ja kunnia koituisi vasta seuraajalle. Toki tietysti poikkeuksiakin on. Valitettavasti metsäpuolikin nukkui ”Ruususen unta” ja oletti kaiken hoituvan, kun suljetaan joku tehdas.

    Paperin hinta ei tule nousemaan tehtaita sulkemalla, koska digitaalinen media on niin paha kilpailija. Olisi jo vuosia sitten pitänyt ymmärtää käynnistää voimallinen kehitystyö.

    Kuten tiedetään sellulla näyttää olevan vahvat markkinat pitkään. Silläkin alalla on tehty täysin kummallisia päätöksiä. Juuri luin, Iltasanomista, että Pohjois-Suomessa kuitupuukauppa on täysin jumissa.

    Puun takaa

    Metsähallitus on tappioita peitelläkseen ja ylisuuria tuottovaatimuksia täyttääkseen hakannut pohjoisessa keskenkasvuisia metsiään kuin viimeistä päivää. Tämä on johtanut kuidun ylitarjontaan.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Metsähallitus voi paikata talouttaan nyt kartellikorvauksilla ja estää osaltaan uusien tehtaiden nousun, jipii.

    Ny ollaan lähempänä devalvaatiota kuin koskaan aiemmin. Minä nään sen pikemminkin mahdollisuutena kuin uhkana. Katsokaa miten hyvin se on Amerikassa toiminut ja toimii edelleen. Saksa jaruttelee, se antaa mielummin lainaa velkamaille, jotta ne voivat sitten ostaa saksalaisia tuotteita. Eikö Saksa myös koplannut kreikan tuen ehdoksi, että rahat käytetään saksalaisten sukellusveneiden ostoon.

    ” Euroopan Kes­kus­pank­ki (EKP) kertonee mah­dol­li­sis­ta valtion jouk­ko­vel­ka­kir­jo­jen ostoista ensi vuoden al­ku­puo­lel­la. EKP:n mukaan tällöin on mah­dol­lis­ta tulkita, toi­mi­vat­ko aiemmat ra­hal­li­sen el­vy­tyk­sen keinot vai vaa­di­taan­ko uusia. EKP on lei­kan­nut oh­jaus­kor­ko­aan kaikkien aikojen al­hai­sim­mak­si ja pyrkinyt var­mis­ta­maan ra­hoi­tuk­sen saa­ta­vuut­ta, mutta de­fla­to­ri­sen kierteen uhka on yhä vai­van­nut eu­roa­luet­ta. EKP:n mukaan sen on har­kit­ta­va uusia osto-ohjelmia, jos de­flaa­tion uhka ei taitu. EKP on jo alkanut ostaa esi­mer­kik­si va­kuu­del­li­sia vel­ka­kir­jo­ja. EKP:n ra­ha­po­liit­ti­nen elvytys on tois­tai­sek­si ollut mal­til­lis­ta ver­rat­tu­na muihin kes­kus­pank­kei­hin, mutta rahan arvon las­ke­mi­nen sen aiem­mil­la työ­ka­luil­la on osoit­tau­tu­nut han­ka­lak­si.” Taloussanomat

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Nyt olisi juuri oikea aika rahanpainamiselle sillä alhainen öljyn hinta alentaa hintoja kaikilla osa-alueilla kaikkialla Euroopassa mutta samalla aiheuttaa deflaatiota. Osmo Soininvaara ehdottaa lisää veroja öljytuotteille. Niillä verorahoilla ei Suomen talous kohene. Tervemenoa oppositioon.

    Kurki Kurki

    Suomalaisten on itse pidettävä huoli omasta kilpailukyvystään. Ei siitä euroa kannata syyttää.
    Meillä on nyt kiinteä valuutta, kuten on ollut suurimman osan aikaa II-maailmansodan jälkeen.
    Ja aina päädyttiin devalvaatioon, jossa palkkatasoa sitten laskettiin 20–40%, kun se oli noussut liikaa tuon verran kilpailijamaihin nähden ja kilpailukyky meni.
    Nyt devalvaatiomahdollisuutta ei ole, joten kilpailukyvystä huolehtiminen on erityisen tärkeää.
    Nyt euroaikana kilpailukyky on mennyt Saksaa 30% korkeammilla palkankorotuksilla. Tarvittaisiin sisäinen vastaava devalvaatio.
    Ihmetystä vain herättää se, että näin on taasen päässyt käymään, eikö suomalainen palkannsaaja opi mitään?

    Reima Ranta

    Minua on aina askarruttanut tuo paljon käytetty käsite keskenkasvuinen metsä. Voisiko Puun takaa määritellä kyseisen käsitteen, että ymmärtäisimme mistä hän puhuu.

    Sisäinen devalvaatio olisi hyvä, mutta käytännössä lähes mahdoton, koska se on liian pitkien ja monimutkaisten neuvottelujen takana, eikä meidän poliittinen järjestelmä kykene tällaiseen päätöksentekoon. Kansa haluaa leipää ja sirkushuveja ja poliitikkojen on ajateltava uudelleenvalintaa. Demokratialla on varjopuolensa. Rahan arvon muuttaminen yhdessä yössä oli helppo ja oikeastaan ainut tapa hoitaa asia, kun tilanne oli päässyt ryöstäytymään käsistä. Metsäsektorille se tietysti sopi erinomaisesti, koska se oli suora tulonsiirto alalle.

    Me joudumme opiskelemaan nyt markkinataloutta, jonka avainkysymys on vapaa, terve ja toimiva kilpailu, joka pitää järjestelmän terveenä. Siksi kilpailulainsäädäntö olisi pikaisesti rukattava ajan tarpeita vastaavaksi.

    Puun takaa

    Selitetään nyt Reimallekin tuo keskenkasvuisen metsän käsite.
    Suurimmalle osalle metsänomistajista, ja ainakin puuntuottajille se lienee aika selvä.
    Keskenkasvuinen metsä on vielä arvokasvuvaiheessa oleva, eli vasta kuituvaiheesta tukkivaiheeseen siirtymässä oleva metsä.
    Käsitettä käytetään myös tukkivaiheessa olevasta metsästä, jossa tukkiprosentti on vielä pieni.
    Keskenkasvuista metsää ei pidä sekoittaa vajaatuottoiseen metsään, jossa puut eivät jostain kasvu- tai hoitotekijästä, tai väärästä puulajista johtuen kasva normaalisti.

    vänkäri vänkäri

    Suomalaisissa yrityksissä keskitytään nykyisin lähinnä osinkojen jakoon ja pikavoittojen tavoitteluun. Tuotekehitys junnaa paikallaan ja koneet vanhenevat käsiin. Silloinkin kun jotain uutta yritetään kehittää todellisilta asiantuntijoilta eli työntekijöiltä kysytään sitten kun katastrofi on suurinpiirtein ovella. Kuukauden työssä saadaan aikaa haaskattua pahimmillaan vuosia, jolloin kilpailuetu on menetetty heti kättelyssä. Ideoita olisi mutta ne joko myydään halvalla ulkomaille tai jumitutaan liikaan kehittelyyn paperilla, ei kentällä. Innovaatioita ei usein saada toteutettua ellei mihinkään olla valmiita investoimaan.

    Aimo Jortikka

    Eurohan on devalvoitunut dollariin nähden 10% vuodessa, ja on koko ajan heikentymään päin. Selluntekijät takoo rahaa ihan hirveitä määriä, vain autonkatsastus on parempaa bisnestä Suomessa kuin sellunkeitto.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 58)