Keskustelut Puukauppa Puukauppa

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 70)
  • Puukauppa

    Merkitty: 

    Tein puukaupan täällä Itä-Suomessa ja puut on nyt pinossa ja osa tehtaalla.

    Kiinnitin huomioni koivukuidun katkontaan joka tehdään kolmemetriseksi. Minulla oli noin nelimetrinen hieskoivikko ja kun siitä otetaan ainoastaan yksi kuitu jää metsään hyvää teollisuuden tarvitsemaa kuitupuuta.

    Tämä katkonta tehdään autokuljetusten takia. Onko muilla kokemuksia tästä asiasta?

  • Tolopainen

    Sitten Jean S:llä on ensimäinen rauduskoivikko, joka pohjanmaalta löytyy. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, yleensä papereissa on merkattu väärin rauduskoivuksi, kemera tukien takia.

    A.Jalkanen

    Rauduksen tuntee nuorena siitä, että sen kiiltävät lehdet ovat syvempään sahalaitaiset (kuin hieksen mattavihreät lehdet) ja sen nuorissa oksissa on nystyjä.

    Puuki

    Isot koivutkin saattaa olla hieskoivuja tai sitten risteytymiä. Muistaakseni (en ole asiasta ihan varma, kertokoon joka tietää tarkemmin) myös hies-ja raudus voi risteytyä keskenään. Ainakin hieskoivu ja vaivaiskoivu voi risteytyä keskenään, sellasen ison vaivaiskoivun olen joskus nähnyt suolla.  Pieniä taimia syntyy kyllä usein mutta eivät kasva joka paikassa kunnolla. Ne on sitä vaihtuvaa taimiainesta, jota metsissä syntyy muistakin puulajeista.

     

    harrastelija

    Rauduskoivua kasvaa Kainuussakin, siitä saa hyvät vastastarpeet. Sekä hies- että rauduskoivur silppuan klapeiksi, koska ei täällä juuri koivutukin ostajia ole. Jonkun tuppeen sahatun pölkyn saattaa ne harvat puusepät tarvita. Amikselle ostettiin joskus erä kuivatukseen, silloin puusepän linja oli vielä olemassa.

    Tolopainen

    Eniten noissa koivuissa harmittaa yleensä se että ei ole niitä poistanut riittävän ajoissa pois luontaisesti syntyneistä kuusikoista. Tukiksi järeytymistä ei kannata odottaa. Koivun ympärillä on yleensä useita kuusia mutta muutaman metrin päässä ei mitään. Mistä moinen johtuu, että kuuset alkavat kasvaa aivan koivun vieressä. Mikä lie sympioosi.

    Itä-Suomi

    Mukava huomata kuinka alkamani kirjoitus on saanut mielipiteitä liikkeelle ja me suomalaiset olemme hiljaista kansaa mukamas. Pahoittelen kaikille viestini lukeneille äidinkielellisiä puutteitani kirjoituksissani. Kirjoittaja ”musta mies” huomasi tarkoitusperäni kirjoittaessani puuston pituutta jolla tarkoitin puun käyttöosan pituutta, se siitä metsänhoidollisesta näkökulmasta. Mustan miehen kirjoitus herätti muutenkin mielenkiintoni ja oli muitakin kirjoittajia tässä viestiketjussa joissa hankinta kaupoissa on käytetty katkaisumittana vapaamittaa ja rankamittoja. Täällä Itä-Suomessa  ollaan jyrkkänä ostajatahon puolella ettei muuta kauppaa tehdä kuin määrämitta kolmemetrinen, tämän olen kokenut käytännössä.

    Mielestäni tässä olisi MTK;lle tehtävää ja saada samanarvoiset kauppaehdot metsän myyjille niin isoille kuin pienillekin johon itse  kuulun.

    Mitkä muut mahdollisuudet meillä olisi vaikuttaa tähän katkaisupituuteen, kuitenkin viesteistä päätellen tämä asia kiinnostaa muitakin metsänomistajia?. Kertokaa mielipiteitä. Tietenkin kieltäytyminen puukaupoista mutta se ei ole ratkaisu mihinkään.

    hatelo

    On kelvannut koivukuitu rankana vapaalla katkonnalla tähän asti ainakin hankinnoissa. Voi olla toki ostajakohtaista eroa.

    suorittava porras

    Ranka on saanut väistyä kolmosen tieltä . Lähes neljä vuotta koivukuidun pituus oli 2,7-5,5 metriä . Toivottu pituus oli 5,5m. Vielä syksyllä tuli vastaan kuitupuukauppa rankamitoilla. Tilanteen teki mielenkiintoiseksi seikka ,että  tilalla hakattiin koivukuitu samanaikaisesti kolmosena myöhempien kauppojen mittavaatimusten perusteella.

    Apli

    Taitaa olla kesä/kelirikko harvennukset ainoita leimikoita joista oikeasti kilpaillaan tällä hetkellä, sen huomasin kun pientä puukauppaa virittelin, tukkia kuulemma kaikilla ostajilla alkaa olla liikaa, hinnat varmasti tippuu yhtä nopeaa kun rakentaminen..

    Tolopainen

    Jos sahatavaran vienti Kiinaan on vähentynyt 40% kyllä se näkyy myös tukkimarkkinoilla. Ei niitä tukkeja varastoon osteta, ne pitää saada myytyä sahatavarana markkinoile ja nyt huippusuhdanne on ohi, mäntytukin markkina on tukossa ja kuuselle on vielä kysyntää. Hinnat on laskeneet kesästä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 70)