Keskustelut Metsänomistus Puukaupan tarjouskilpailu

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 174)
  • Puukaupan tarjouskilpailu

    Vuosikymmenten ajan puukauppojen tarjouskilpailu valtakirjoilla on ollut Mhy vallassa.
    Nyt mhy-lain muututtua ja jo aiemminkin mhy:n ”korjuupalveluun” on seuloutunut tarjouskilpailun päätteeksi heille edullisimmat leimikot tavalla,jossa muiden hinnat jo näkyvät.
    Onpa tapauksia,jossa isännän leimikkoa ei ole ehtojen mukaisesti kilpailutettu.Otettu vain omaan korjuuohjelmaan.
    Tyyli kun kun on vielä se,että kantohinta,-jos jotain jää-, on kaikilla kuluillaan ja välityspalkkioillaan kutistettu nettohinta.Siis ilman mitään ”riskiä”
    Ihme ja kumma ettei käytäntöön mikään valvova taho ole puuttunut.Vai onko sitä?

  • Niko

    Joku ei tykkää prosenttien käyttämisestä, mutta tohdin silti kuvata tuota MTK:n investoinnin suuruusluokkaa. Ok, MTK:sta kerrotaan ”että jatkosta päätetään myöhemmin…”

    MTK:n osuus (500 000 €) on kokonaishankkeesta (1,4 miljardista):

    0,00003%

    Minulle on aivan yhdentekevä koko kepulien MTK, mutta kannattaako tuosta ”sijoituksesta” kohkata vielä suuntaan jos toiseenkaan.

    Symboliarvoa sillä tietenkin on, hinku skitsofeniseen tilanteeseen on Maalaisliittolaisilla puuntuottajilla näköjään kova.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Tästä nykyisestä järjestelmästä hyötyy metsänomistaja ja puufirmat. Puufirmat saa tarvitsemansa puut ilman, että niiden tarvitsee itse myydä puut kilpailjoille, joita eivät tarvitse, jota vierastavat paljon. Suurimmat tilit tekee puun takaan kaltaiset kauppamiehet uhoajien sijaan.

    jees h-valta

    A.R. kait sitten pohjaa väitteensä johonkin oikein tutkittuunkin tietoon vai?
    Ilman samankaltaisten metsänomistajien erilaisten kauppatapojen erittäin pitkän eli yli kolmenkymmenen vuoden seurannan vertailua emme voi sanoa että jonkun tapa olisi toisen tapaa parempi. Sekin vaatii erittäin tarkkaa kirjanpitoa ja puolueetonta seurantaa.
    Puukauppaan liittyy moninaisia rinnakkaisansaaintoja joita ei voi seurata edes mhy.
    Mhy:lle sopii mielestäni parhaiten vain pienimuotoinen yhdistyksissä yleensä esiintyvä ”kirpputorimainen” pienerien myynti esim. suoraan klapi-tai pienyrittäjien verstaille. Joilla voidaan rahoittaa lähinnä saunaehtoiden istuntoja.

    MJO

    Jesse ei selvästikään pidä MHY:n puunhankinnasta, mutta valintahan on vapaa. Ei MHY:tä ole pakko käyttää.

    En vain ymmärrä. Miksi se pitäisi kieltää, jollei itse pidä siitä. Se on kuitenkin laillista, vaikkei sinun mielestä moraalista.

    MHY toimii Suomen lain puitteissa, ei jessen moraalin puitteissa.

    Niko

    Tässä nyt on kyse keskustelupalstasta. Tätä voi lukea joku, joka oikeasti tarvitsee ja haluaa tietoa siitä miten kannattaisi toimia -vaikkapa sitten puukaupassa.

    Laillista varmaan, mutta onko sittenkään suositeltavaa. Yksittäisten esimerkin kannalta ei tietenkään pidä tehdä kovin pitkälle johtopäätöksiä, mutta linkin esimerkkejä löytyy Suomesta ihan viime vuosilta useampia. Ja kyllä, kyseessä on tonttihakkuu, eikä näin ollen perinteisessä mielessä puukauppa, niin kuin esim. suuri osa puukaupan tällä keskustelupalstalal käsittää.

    http://shl.fi/2012/10/07/puukaupassa-jaa-miinukselle/

    jees h-valta

    MJO, olen jo itse ensimmäisen kerran törmännyt mhy:n masinoimaan puukauppaan ja sen urakoitsijaan omalla metsälläni. Enkä minä ollut se puuta myynyt vaan se naapuri. Epäilyksilleni on näin sanoisko että hiukan jo pohjatuntumaa.

    MJO

    MJO, olen jo itse ensimmäisen kerran törmännyt mhy:n masinoimaan puukauppaan ja sen urakoitsijaan omalla metsälläni. Enkä minä ollut se puuta myynyt vaan se naapuri. Epäilyksilleni on näin sanoisko että hiukan jo pohjatuntumaa

    Et ole jesse ainoa jonka metsään moto on eksynyt naapuripalstalta. Eikä ole MHY:n motokuskit ainoita, jotka eksyvät naapurin puolelle tai väärälle kuviolle.

    Tuskin ne tahallaan sitä tekevät, sillä naapurin puut tulevat melko kalliiksi.

    jees h-valta

    Toki joo mutta noin yleisemminkään en oikein löydä tuolle puunoston laajentamiselle tuolta pohjalta ideaa. Kun se kuitenkin pitää nopeasti myydä eteenpäin ja omaa jalostusta ei ole. Toki sitten jos tällaiset Kuopion esimerkit alkaa yleistyä. Mutta ei yhdistys ole kyllä oikein missään kaupallisteknisesti hyvä muotokaan. Tulee aika pian ”metsäkeskukset” vastaan.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Metlan tutkimuksessa mhy kaupoissa on 2-3€ enemmän kuutiohintaa kuin keskihinta. Ketähän nämä on, jotka alentavat sitä keskihintaa? Katkontaa myös mainostavat paremmaksi. Noh, jos unohdetaan nämä ja ajatellaan ihan itte, että kerätää vaikka tarjouksia firmoilta ja otetaan niistä tarjouksista parhaimmat hinnat ja parhaimmat mitat ja tehdään puut korjuupalveluna ja laitetaan puut oikeisiin osoitteisiin ni johan tuossa mutukin puhuu sen puolesta. MHY kannattaa minusta silloin parhaiten kun on isoa sekametsää ja montaa puutavaralajia tulossa. Sit taas jos on yhden puulajin metsiä ja paljon tekee itse niin voi harkita saako jäsenyydestä tarpeeksi vastinetta. Ja selvät jutut ja sahalle menevät kuviot kannattaa myydä itte mutta kilpailuttaa mielenrauhan vuoksi.

    Visakallo Visakallo

    Metsänhoitoyhdistysten toimintatavoissa ja -resursseissa on paljonkin eroa eri puolilla Suomea, mutta tosiasia on, että aktiiviset ja riittävän suuret yhdistykset ovat jo kauan tehneet merkittävää yhteistyötä myös suurten metsäyhtiöiden ja suurten energialaitosten kanssa. Käytännön tasolla tämä merkitsee jopa useiden satojen tuhansien mottien vuosittaista puunkorjuumäärää yhdistystä kohti.
    En kyllä mitenkään voi ymmärtää, mitä haittaa tästä meille metsänomistajille olisi?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 174)