Keskustelut Metsänomistus Puukaupan tarjouskilpailu

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 174)
  • Puukaupan tarjouskilpailu

    Vuosikymmenten ajan puukauppojen tarjouskilpailu valtakirjoilla on ollut Mhy vallassa.
    Nyt mhy-lain muututtua ja jo aiemminkin mhy:n ”korjuupalveluun” on seuloutunut tarjouskilpailun päätteeksi heille edullisimmat leimikot tavalla,jossa muiden hinnat jo näkyvät.
    Onpa tapauksia,jossa isännän leimikkoa ei ole ehtojen mukaisesti kilpailutettu.Otettu vain omaan korjuuohjelmaan.
    Tyyli kun kun on vielä se,että kantohinta,-jos jotain jää-, on kaikilla kuluillaan ja välityspalkkioillaan kutistettu nettohinta.Siis ilman mitään ”riskiä”
    Ihme ja kumma ettei käytäntöön mikään valvova taho ole puuttunut.Vai onko sitä?

  • Visakallo Visakallo

    En oikein ymmärrä, mitä moitittavaa siinä on, jos MTK sijoittaa rahojaan suomalaiseen teollisuuteen?
    Yhtälaillahan sieltä on sijoitettu Metsäliittoon ja moneen muuhun yritykseen.
    Olisi sitten parempi viedä nekin rahat ulkomaille?
    Puunmyyjähän siinä eniten hyötyy, kun puulle luodaan lisää kysyntää.

    jees h-valta

    Hyvähän tuo että edes MTK on noin vauras. Ovathan he toki ”vauraiden” viljelijöiden edunvalvojia aina Brysseliä myöten. Olen aivan kummissani että tähän vielä tarvittiin metsänomistajatkin. Mutta toki lisävaurauttahan se vain tuo ja kun rahaa tulee ”ovista ja ikkunoista” on aivan ne samat lävet apposen ammollaan kivalle bisnespuuhastelulle.
    Ei taida olla mitään rajaa meidän maalaisten kuljettamisessa niin pellolla kuin metsässäkin nyt sitten vielä. En enää ihmettele mitään.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    MTK:n sijoittama summa Kuopioon on ainoastaan symbolinen, mutta silti hesarin toimittaja jakso kirjoittaa höpöhöpöä.

    jees h-valta

    Mielestäni aivan oikein tarrata kiinni tällaisiin, aivan sama mikä on summa mutta vaikutusmahdollisuus on aina lunastettu kun päätöksiä tai toimintalinjoja vedetään. Eikä tuo aikanaan maanviljelijöiltä kerättynä ”bisneshuvitteluun” ole ehkä heille kovin symbolinen. Täällä valtakunnassa näillä ”edunvalvojilla” piisaa kummasti tuonne sijoitteluun rahaa vaikka mielestäni jäsenmaksut pitäisi vain kattaa kulut ja viivan alle korkeintaan hyvin marginaalinen erä. Minun käsitykseni yhdistys-ja järjestötoiminnasta.

    MaalaisSeppo

    Jessen käsitys tuli selväksi. Eli yhdistykset ja muut järjestöt toimikoot vain jäsenmaksujen varassa. Pitäsikö lisätä tässäkin säätelyä, kuten MHY tarjouskilpailurajoituksissa? Muutenhan ei mitään tapahdu. Jessehän voisi lähteä ajamaan näitä juttuja Persujen avituksella tai kansalaisaloitteen kautta.

    Itse olen eräässä yhdistyksessä, joka sijoitustuotot käytetään pääosin ydistyksen toimialaan liittyviin koulutus- yms. stipendeihin. Muu toiminta pyörii jäsenmaksujen ja koulutustuottojen varassa. Jäsenmaksu on hyvin pieni. Minusta ko. toimintamalli on hyvä.

    Jessen mielestä ehkä ei. Voihan olla, että Jessenkin mielestä rajoitus pitäisikin koskea vain MTK:ta, jolloin mahdollinen laki voitaisiin kohdistaa vain MTK:n ja sen jäsenjärjestöihin (myös MHY:t) sekä yhdistää siihen puukaupan tarjouskilpailurajoitukset. Ennustan kuitenkin tällaisen laille huonoa menestystä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Puun myyjien tulisi olla tarkkoja itsenäisestä päätöksenteostaan puun myyntitilanteessa. Osakeyhtiön pääasiallinen tarkoitus on tuottaa mahdollisimman paljon tuottoa osakkaille. Liiallinen solidaarisuus yhtiöitä kohtaan on vain haitaksi metsänomistajalle. (Itsekin olen tähän syyllistynyt…)

    jees h-valta

    A.J. Emme kait keskustelleetkaan osakeyhtiöiden kaas kaupanteosta`?
    Mielestäni jos pitää olla tarkkoja itsenäisestä kaupan teosta eikö juuri silloin pitäisi ollakkin huolissaan muiden päättämästä puukaupasta?
    Kuten mhy tekee. Ja kaupallistunut ja vapaa mhy varmasti hakee myös roimia voittoja mahdollisimman paljon. Siitähän sitten saadaan tilitettävää kattojärjestö MTK:lle ja sijoitukset sen kun levenee. Tulemme kuulemaan kummia vielä.

    jees h-valta

    Muistetaan myös nykytilanne eli mhy voi ostaakkin puuta eikä vain välittää valtakirjakauppoja.

    Rane

    Jesse on taas pihalla kuin yksinäinen likakaivon kansi.
    Kun MTK:n vaikutusmahdollisuudet puun hintaan on evätty EU:n kilpailulainsäädännöllä niin ainoa mahdollisuus vaikuttaa on lisätä puun kysyntää ja kilpailua.Puoli miljoonaa on,kuten AR jo totesi,kuitenkin suhteellisen pieni summa.Mutta hankkeelle sen merkitys on kuitenkin suuri koska se kertoo osaltaan mahdollisille sijoittajille että metsänomistajilla on aitoa halua huolehtia mahdollisen hankkeen raaka-aine huollosta.
    Jos etujärjestöllä on mahdollisuus tönäistä hanketta liikkeelle niin ilman muuta se on tehtävä.Tämmöisestä asioihin vaikuttamisesta Rane maksaa mielellään jäsenmaksua.

    jees h-valta

    Ovatkohan Rane kaikki mhy:n jäsenet aivan yhtä innolla nostamassa nopsaan tahtiin jäsenmaksuja kuten varmasti ohjeistus alkaa tulla.
    Enkä aivan usko kaikkien maanviljelijöidenkään tänäpäivänä kannattavuuskamppailussaan kovin mielellään rahoittavan etujärjestönsä sijoitusbisneksiä. Itsellenikin on tätä MTK:n jäsenyyttä tarjottu jo vuosien mittaan aiemminkin mutta olen pitänyt sitä jopa todella kalliina jäsenyytenä. Itseasiassa nyt mhy:n kautta se on oikein huomattavasti halvempi minullekkin. Varsinkin kun karsein hiukan yhdistysten määrää eli puolitin.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 174)