Keskustelut Puukauppa Puukaupan ongelmia?

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 432)
  • Puukaupan ongelmia?

    Syyskuun Metsälehti Makasiini käsittelee puukaupan pulmia. Ylivoimaisesti suurin osa puukaupoista sujuu ongelmitta, mutta kun touhutaan, niin jotain voi tapahtua. Syynä voi olla tiedonkulku tai väärinymmärrys, mutta valitettavasti joskus selviä ongelmiakin ilmenee ja ne ovat mahdollisia sekä ostajan että myyjän suunnista.

    Millaisia pulmia on tullut vastaan, siitä toivon keskustelua, ja aineisto on materiaalia juttua varten. Kokemuksia voi myös lähettää sähköpostiin mikko.hayrynen@metsalehti.fi

  • .

    Joo ongelma muodostuukin sitten kun on päätehakkuu jossa kuidun prosentuaalinen osuus on liikaa niin eivät sahafirmat osta ollenkaan

    No keittofirmoista melkeenpä ihan se ja sama kelle myy

    Jovain Jovain

    Asiasta ,ja asian vierestä, hyväksikäyttöä voi olla niin monenlaista. Voi olla sahafirma, joka maksaa leimikosta hyvän hinnan ja saavat seutukunnan parhaat leimikot. Paljastuu sitten asioita, jotka eivät ”kuulu kauppaan”. Pidetään toki normikaupankäyntinä, maksetaan ”bulkista” ja ostaja tekee rahaa erikoistuotteilla.  Onko enää normikaupankäyntiä, jos kuutiot jäävät uupumaan ja rahat saamatta, tai harvennuksilla jäävä puusto jää vajaaksi. ”Bulkkikasat” sisältävät erikoistuotteita, kauppaan kuulumattomia puutavaralajeja. Jäävätkö markiisiin makaamaan ja tilittämättä (lihottamaan pöllijän tiliä)? Vaikea on uskoa, että yhtiö harjoittaa tällaista toimintaa. Yhtiö saa puunsa, mutta se puumäärä voi olla vähemmän. Mikä osuus on puukaupan ja korjuun ”tiimillä” muodostuneeseen tilanteeseen (vajeeseen)? Vähättely on ominaista näillä palstoilla, yksittäistapauksina pidetään? Pitäisi keskittyä enemmän harmaaseen talouteen ja mikä on virallisen mittauksen osuus tässä, mittauksen valvonnassa? Toimeksiantoja tuntuu olevan kovin vähän? (Tekstiasua on korjattu klo 17:55)

    suorittava porras suorittava porras

    Taitaa puukaupan suurimmat ongelmat muodostua tietämättömistä tai vainoharhaisista isännistä.

    mehtäukko

    Kyllä Jojovain osaa siinä kunnostautua kerta toisensa jälkeen.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Näin se usein menee, kuten edellä kommentoitu. Omakokemukseni on sellainen, että kuka oikein pelkää petetyksi tulemista, on usein itse taipuvainen filunkiin. Luulevat sitten, että muutkin ovat samanlaisia.

    Jovain Jovain

    Tuohon edellä kerrottuun ei sisältynyt tietämättömyyttä ja vainoharhaisuutta, valitettavasti.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Sahat, jotka sahaavat paljon pikkutukkia, maksetaan kuidusta ja pikkutukista monesti sama hinta (kuitutukki), joka on yleensä parempi kuin pelkästä kuidusta. Näistä leimikoista voi helposti ajautua paljon puuta pikkutukiksi, kun tyvestä raapaistaan pois ensin 6 metrin tukki. Tämä korostuu etenkin pohjois-suomessa, jossa puu on lyhyttä.

    mehtäukko

    Niinhän se onkin, mutta se on mo:n valinta.

    R.Ranta R.Ranta

    Suorittavalla on ”varma” vastaus siihen, kuinka metsätaloudessa tulisi toimia. No, minkälaista ja kuinka laajaa metsätaloutta sinä itse pyörität?

    Idealismi usein poikkeaa hyvinkin radikaalisti reaalimaailmasta.

    Reaalimaailma on sellaista, että kykenee ostamaan metsää markkinahintaan ja -korolla. Teettää kaikki tarvittavat toimet palkkatyönä vieraalla työvoimalla ja homma pitää olla kannattavaa. Jos antaa neuvoja, jotka eivät täytä tätä reaalimaailman vaatimusta, niin voidaan perustellusti kysyä, mikä arvo taällaisilla neuvoilla on.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Pikkutukissa usein vain nimi hämää, kyllä se usein syö oikeaa tukinsaantoa latvapuolelta. Metsistäni ei oteta pikkutukkia juuri siksi.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 432)