Keskustelut Puukauppa Puukaupan ongelmia?

  • Tämä aihe sisältää 55 vastausta, 26 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)
  • Puukaupan ongelmia?

    Syyskuun Metsälehti Makasiini käsittelee puukaupan pulmia. Ylivoimaisesti suurin osa puukaupoista sujuu ongelmitta, mutta kun touhutaan, niin jotain voi tapahtua. Syynä voi olla tiedonkulku tai väärinymmärrys, mutta valitettavasti joskus selviä ongelmiakin ilmenee ja ne ovat mahdollisia sekä ostajan että myyjän suunnista.

    Millaisia pulmia on tullut vastaan, siitä toivon keskustelua, ja aineisto on materiaalia juttua varten. Kokemuksia voi myös lähettää sähköpostiin mikko.hayrynen@metsalehti.fi

  • Ola_Pallonivel

    Kesäkorjuu ja juuriston vauriot tulee ensin mieleen.

    Sovittuja/merkattuja ajouria ei noudateta.

    MHY valtakirjan kaupassa osa kuviosta jäi puukaupan ulkopuolelle ja hakkaamatta. Ei tullut tietoa myyjälle muutoksesta.

    Puuki

    Merkatun leimikon rajan ylittäminen. Asia sovittiin ja hyvitys tuli mä-siementen muodossa.

    A.Jalkanen

    Ei ole oikeastaan ongelma mutta koivua ja lehtikuusta kasvava metsikkö jäi aika tiheäksi. Kakkosharvennus.

    mehtäukko

    Mitä enempi mo on tietoinen ja perehtynyt puukaupan sekä korjuun systeemeihin ja lainalaisuuksiin, sen vähemmän on tulossakaan pulmia. Omasta tontistaan huolehtiminen (rajat, raivaukset,tiet…) on onnistumisen perusedellytys.

    isaskar keturi

    Ikäviä on harvennusten jääminen osalta leimikkoa tekemättä. Usein pieni pala, jota ei kannata erikseen tehdä ja jää siten liian kauan harventamattomaksi ja kasvu kärsii.

    Tavallisiahan on sitten hiukan liian järeät tai varovaiset harvennukset. Ei niistä yleensä suurta ongelmaa seuraa.

    Erikoisempia on väärin tilitetyt puut. Esim. tienvarresta näet, että parrua on tehty, mutta kaikki tilitetään kuituna. Yleensä korjattu huomautuksella.

    Apli
    Ammatti Raivooja

    Itsekin nauhoittaa tulevat reitit/ajourat, säästää suojelee nauhoilla selkeästi säästettävät kohteet ja merkitsee ne karttaan huolellisesti, raivaa ja nauhoittaa rajan. Siemen ongelmiin on epätietoisuus siitä mitä omistaa ja vastuun siirtäminen toimista mitkä kannattaisi tehdä itse. Toivottavasti näkökulma on myös sellainen, sitten kun kirjoitetaan, että miten eritavalla toimivalla maanomistaja olisi voinut ne välttää.

    Minä en ole koskaan nähnyt, että olisi jyrätty säästä/suojele nauhan läpi sotkemaan.

    Tolopainen

    Puukaupan ongelmia, kalibroimaton moto, virhettä paljon mittauksessa. Motokuski teki alamittaisia tukkeja, jotka meni raakiksi, kun oli hankinta kauppa. Sahan ostomies pienensi tarjouksessaan hakattvaa aluetta ja tarjosi tukista kahta eri hintaa järeyden mukaan. Metsään jää aina korjuun jälkeen puutavaraa. Ojiin laitettua kuitupuuta ei poisteta joka kohdasta.

    käpysonni

    Apli,miten se lähde tuhotuu, jos ympäriltä kaadetaan puut ja päälle jää puita, ei mitenkään tuhoudu.

    R.Ranta

    Minusta aika vähän on ongelmia. Rapatesssa aina joskus roiskuu, kun erehtymättömiä me emme ole ja se pitää ymmärtää. Nykyään hyvin otetaan huomioon esim. metsänomistajan toiveet. Paremmin kuin aikaisemmin, eli olosuhteet metsänomistajan kannalta ovat menneet parempaan suuntaan. Runkohinnoittelun yleistyminen päätehakkuissa on tuonut reilua kilpailua päätehakkuuleimikkoihin jne.

    Epämääräisten luontoon liittyvien aiheiden voimakas lisääntyminen kyllä huolestuttaa. Omaisuuden suoja käsittääkseni tarkoittaa, että selvät rajoitteet pitää perustua perustuslain mukaan eduskunnan päätöksiin. Epämääriset määrittelyt ovat ongelmallisia. Tärkeät alueet yhteiskunnan omistukseen.

    Kolme tärkeintä asiaa hakkuiden onistumiseen on motokuski, motokuski ja motokuski. Hän on kuninkaan tekijän paikalla. Luottamuksellinen pitkäaikainen kauppasuhde luo hyvät edellytykset onnistumiselle.

     

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 55)