Keskustelut Puukauppa Puukaupan maan tapa ja hintatietojen vertailtavuus

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 84)
  • Puukaupan maan tapa ja hintatietojen vertailtavuus

    Olen verrttain ture metsanomistaja ja yritan saada selvyytta mika olisi paras tapa maksimoida puukauppatulot. Hintatiedot ovat vahan hammentavia , kun kaiken maailman bonukset, laaninteko seka kaupanpaalle tulevat taimet ym eivat nay hintatilastoissa ollenkaan. samoin kokorunkokaupat puuttuvat tyystin ja metsalehden artikkelissakin sanottiin etta ne kaupat ovat paremmin hinnoiteltuja kun eivat mene virallisiin puun hintatilastoihin. Mistahan loytyisi hintatietoja kokorunkokaupoista ja mika olisi kuusitukkivaltaisen leimikon markkinahinta pohjois-savossa?

    Tehdessani viimevuonna ensikaupat, oli tarjousten vertaitavuus hankalaa kun kaikilla eri mitat. En edes ymmartanyt pyytaa mittalistaa hakuuiden jaljilta, mutta nyt tiedan senkin. Kun tahan viela lisataan 3 suuren toimijan ostokayttaytyminen, jossa kuntarajojen mukaan jaetut ostoalueet vaikuttavat heidan innokuuteensa tarjota , niin on aika haastavaa nain aloittelijan tehda oikeita ratkaisuja. Neuvja otetaan kiittollisuudella vastaan.

  • Menninkäinen

    Kannattaa sitten lukea tarjous kokorunko hinnoittelusta kunnolla läpi. Laho ja kuiva on ainakin toisilla toimijoilla eritelty pois kokorunko tarjouksesta.

    ollikolli

    kiitos Menninkainne, jos olisi joku metsanomistajien etuja ajava jarjesto joka saisi edes sopimukset standardisoitua, niin sekin olisi jo iso askel eteenpain. Kylla vaan tuntuu etta ostajat tekevat mita huvittavat ja myyjia viedaan kuin passia narussa. No, kun on hereilla niin ei satu vahinkoja.

    Visakallo Visakallo

    Toki jotain yhtenäistämistä voisi ehkä tehdäkin, mutta jokaisella puunjalostajalla on puunkäytössään hieman erilaisia tarpeita ja painotuksia. Lisäksi on vielä kilpailulainsäädäntö, joka osaltaan rajoittaa asioista sopimista.

    jees h-valta

    Katotaan rööri ny kummiski ensteks jos vaikka ”omasta firmasta” löytys rumpuvärkit tulevaan tiehen.

    MJO

    Jessellä on alle 100ha metsää ja on tehnyt tällekin vuodelle varmaan puolikymmentä kauppaa. Taas on myynyt yli 1000m3 leimikon. Jesse on mahtanut myydä viimeisen 10 vuoden aikana vähintään 20000 mottia, eikä hybridihaapoihin ole vielä edes koskettu.

    Harjavallassa puu ainakin kasvaa.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Kasvaa varmaan puu Harjavallassa, mutta taitaapa niitä hehtaarejakin olla enemmän.

    Yllättävä tapa tehdä monia kauppoja vuodessa ja kuitenkin vielä saman ostajankin kanssa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Metsuri motokuski

    Oliskohan syynä ne bonukset ? Hyvin tuo bonuskauppa menestyy vähittäiskaupan puolella joten miksei hyvä uskoisten metsänomistajien puolellakin. Vielä kun katkonnasta ei mitään ymmärrä niin toki bonuksien merkitys vain kasvaa. Voihan ne metsät olla myös rakenteeltaan sellaiset etteivät ne muille tahdo kelvata. Aikoinaan kun olin korjuupalvelulla töissä niin joillakin metsäomistajilla oli sellaiset metsät että ne eivät muita toimijoita kiinnostaneet. Silloin tuli sanonta meidän työntekijöiden kesken että ”hevosmiesten metsät”. Kun usein niitä hevosia oli enemmän tai vähemmän noiden tilojen pelloilla.

    jees h-valta

    Monia ja monia. Niin monta kauppaa vuodessa tehdään kun on tarpeen. Tuo MJO:n höpötys jostain 20000:sta motista on vain hänen puppuansa mutta joka vuosi kauppaa kyllä tehdään ja bonuksetkin jo jotain antaa. Muistutan edelleen että on vaikea paktoida kahdessa täysin eri suunnassa olevia kauppoja samaan pakettiin. Yleensä tehdään sekä Pohjois-Satakunnan kaupat ja Harjavallan omanaan jopa usein tyystin eri aikaankin. Kyllähän niitä yleensä vain hiukan ominaan tulee käsiteltyä. Ja kun jostain teet kierroksen ja päädyt puukauppaan se yleensä lähtee sähköisenä tarjouspyyntinä Metsäverkossa ja perustuu siellä kuviokohtisiin tietoihin. Kun se saadaan junailtua tulee yleensä kevätpuolella kateltua kotinurkilla sopivaa kaupan kohdetta. Minulla metsissä on suorastaan älyttömän hyvä kuvijakauma jossa ikäluokkaa piisaa. Haavikot tulee mukaan muutaman vuoden sisään. Aivan normikaupankohteina ja kuvioittain. Mitään hehtaarihurjastelua ei ole vieläkään vaan lisää katellaan rauhassa.

    Visakallo Visakallo

    Paljonkos Jessellä on nyt motteja hehtaarilla niissä ensiksi istutetuissa haapakohteissa? Mikä on läpimitta rinnankorkeudelta? Ovatko puut iältään jo päälle parikymppisiä?

    jees h-valta

    Eivät ole vielä yksikään istutus yli kaksikymppinen. Vasta kolmen vuoden päästä mennään sille puolen. En ole mitannut lähiaikoina mutta onhan niissä ekoissa kokohajontaakin. Ei se eka pelto aivan nappisuoritus ollut.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 84)