Keskustelut Tekniikka Puolipuristin

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 45)
  • Puolipuristin

    Huskin raivurissa näkyy olevan automaattinen puolipuristin. Löytyykö täältä kokemusta siitä, että on tulpattu puolipuristin pois käytöstä?

  • Nimetön

    Kyllä ne kierteet lasketaan millikierteessä 10mm matkalta ja kierteen ulkohalkaisija pultin kierteen päältä ja kierteen pohja mutterin sisältä. Käytännössä todellakin vaikia mitata oikea kierteisyys, helpommin homma onnistuu kierretulkilla. Millikierteisissä ei onneksi ole kuin hienokierre ja karkiakierre.

    Jätkä

    On se hyvä, että löytyy parempaa tietoa kuin mitä on esim Ruuvilinjan esitteissä.

    Millikierre voi siis olla todella karkeaa – suunnilleen samaa luokkaa kuin ruuvipuristimissa jne, koska esim 48 millisen pultin kierteen nousuksi ilmoitetaan 5 mm ja hienokierteen nousuksi 3 mm.

    Minun laskelmieni mukaan tuossa pitäisi millikierre ilmoittaa lukemalla kaksi ja hienokierre lukemalla 3,3 . Eikö vaan?

    rööri roope

    Joo nii jätkän mielestä ei muiden?

    Jätkä

    Taulukossa 3:n millin pultissa millikierre ilmoitetaan 0,5 mm ja hienokierre 0,35 mm. Pureskelkaa siitä idiootit!

    kim1

    Aika paljon käytin jäänsahauksessa aikoinaan sthil 391:stä,se oli kyllä kohtuu haasteellinen vetää alkutalvesta käyntiin…,olisko sylinterin seinämät kuivana ja muut paikat ruosteessa…heh.Pari tuhatta kertaa vetänyt käyntiin hussen 3120,1250 ja 1260 mallin…,on niissä puolipuristin ihan aiheellinen..t.kim

    Rane2

    Vappuaamun kuuma kysymys:Onko pullon korkissa vasenkätinen kierre?

    Puu Hastelija

    Eikös ne poijjaat meinannut, että laatu viinin tunnistaa kierrekorkista?

    Tolopainen

    Voisitte perehtyä vaihteeksi noihin tippaleivän kierteisiin, niissä kierteet menee vasempaan jostain syystä.

    Jätkä

    Lasse:”-Yllättävän reilu tunnustus….”

    -Joo. Kaikkien ei tarvitse yrittää itse kehitellä omia mittaustapoja, eikä edes nimikettä kierteille.  Oikealla nimellä ei ole vielä näkynyt tuotakaan kierrettä. Sehän on Metrikierre, eli perustuu metrijärjestelmään.

    Ehkäpä Lassen tulkinta on siitä, että otetaan metri jenkaa ja kierretään se pulttiin ja lasketaan montako kiekkaa tulee? Vai mitenseoli?

    arto

    Metrisiä (M) kierteitä nimenomaan käytetään koneissa ja kaikkialla muualla. Withworth on tuumakierre, jossa kierrekulma on 55 astetta, Ja se on kaikissa tuumakierteissä sama. Metrisessä kierteessä kulma on 60 astetta. Tuumakierteitä käytetään vielä lähinnä Brittiläisissä maissa ja USA:ssa, vaikka on sovittu siirtymisestä metriseen järjestelmään. Tuumakierteitä ovat tuo mainittu Withworth ja UNF,UNC, on vielä putkikierre, jossa nousu on aina sama. Metriset kierteet merkitään ämmällä (M).
    UNF ja UNC kierteitä on ollut kauan,  Siinä kierteitten erot.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 45)