Keskustelut Metsänomistus Punkinpirulaiset haittona…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 53)
  • Punkinpirulaiset haittona…

    Tämä kesä on ollut ilmeisesti punkkien paratiisiaikaa, sillä jokaisen ”metsäreissun” jälkeen kehostani on kaivettu punkki. Otus on pirullinen, sillä ennen ”kairansa” työntämistä ihon läpi, ötökkä ruiskuttaa puudutusainetta iholle ja uhri ei tiedä toimenpiteestä mitään.

    Onkohan vereni tavallista maukkaampaa, vaan mistähän johtunee, että jo neljä punkkia on kupannut vertani? Jokainen ötökkä on kotiin palatessa ollut jo niin syvällä, että pikkuisen on takajalkojen päitä ollut näkösällä.

    Ainakin täällä Pohjois-Pohjanmaan rannikkoseudulla punkeilta ei pääse piiloon kuin sisästiloissa. Joka reissullani päälläni on ollu pitkähihaista ja -lahkeista vaatetta, tietysti lakki ja tunnin välein naamaan, niskaan ja hiuksiin olen ”ohovia” voidellut. Eipä ole auttanut…

    Syön parasta aikaa antibioottikuuria ( 6 tablettia päivässä 14 päivän ajan), sillä yhden pureman ympärille punoitus laajeni halkaisijaltaan n. 8 senttiseksi.

    Punkin puremiin on suhtauduttava vakavasti, sillä aivotulehdus ja borrelioosi vievät pahimmillaan liikuntakyvyn iäksi lievemmistä oirehtimisista puhumattakaan.

    Ennen ohjeistettiin punkkien kyttäävän nisäkkäitä pitkässä heinikossa. Itse epäilen punkkien mahjailevan myös lehtipuissa. Näin kesäraivauksiin on saatu yksi uusi harminkappale lisää.

    Miten muualla Suomessa? Ovatko palstalaiset tehneet tuttavuutta punkkien kanssa?

  • Anton Chigurh

    Tämä on poikkeuksellisen mielenkiintoinen ja monisyinen ja laajalle ulottova aihe; kuin pitkälle edennyt melanooma, KESKUSTELKAAMME!!!!!

    ”Tutkimuksen mukaan borreliabakteerit kykenevät tunkeutumaan hermo- / hermotukisolujen sisään.
    Tunkeutumalla hermosolujen sisälle borreliabakteeri selviytyy immuunijärjestelmän tuhoamisyrityksiltä ja kykenee aiheuttamaan tuhoa keskushermostossa”.

    Aika veijari tuo borrelia-spirokeetta! Ja se majailee myyrissä. Montakohan borreliaa kantavaa myyrää jää vuosittain henkiin, kun tapetaan 200000 myyriä pääravintonaan käyttävää supikoiraa, joista jokainen syö 10000 myyrää vuodessa?

    Anton Chigurh

    ”Borreliabakteeri kykenee pakenemaan immuunijärjestelmän tuhoamisyrityksiä mm. sitoutumalla elimistön komplementtien säätelijöihin. Borrelioosin aiheuttamat neuro-psykologiset oireet ovat vielä selvittämättä. Yhdeksi syyksi on epäilty infektion aiheuttamia neuro-hormonaalisia häiriöitä”.

    Haulla: ”komplementtien säätelijät” löytyy perustietoa asiasta

    Korpituvan Taneli

    Vaikka Anton puhuukin asiaa, tässä mieliaiheessaan, niin keskustelusta ei voitane puhua. Yhteensä 16 viestiä aloitus- ja nostoviesti mukaanlukien, niistä kymmenen Antonin viestiä.

    Yritä nyt hiukan paremmin jäsennellä sanomaasi ja koota sitä kokonaisuuksiksi.
    Tällä tavalla aiheutat vain toisissa ärtymystä ja ketjun yli hyppäämisen…seon sitä Antonin tuubaa… tyyliin.
    Suljet siis oman tiedonlevityskanavasi.

    Terveisin Korpituvan Taneli

    A.Jalkanen

    Jos on noin paljon altistusta punkeille kuin aloittajalla, kannattaa nyt aluksi ainakin ottaa se rokote puutiaisaivokuumetta vastaan. Itse olen pärjännyt välttelemällä koirien kanssa korkeita heinikoita. Mökillä ja hakkuuaukoissa niitä ei ole Keski-Suomessa näkynyt.

    Jotain torjuntaohjelmaa pitäisi tosiaan kehitellä. Olisiko ministeriöiden yhteistyössä mietittävä keinoja borrelioosia levittävien eliöiden torjumiseksi. Kyseessähän on kansanterveydellinen ongelma. Tässäkin voisi nopeasti kokeiltavaksi ja kustannustehokkaaksi keinoksi esittää petojen paikallisia rauhoitusalueita. Ainahan sitä voi nopeasti palata vanhaan metsästyskulttuuriin jos haittoja ilmenee.

    kisi

    Punkkeja on todella paljon. Kirjoittajalla kokemusta Kaakkois-Suomesta Pohjois-Savoon ulottuvalla akselilla: mene ulos (esim. hakkuuaukkoon) ja tee tuottoisa punkkitarkastus illalla!

    Korpituvan Taneli

    Ompa onneksi vielä tuntematon tuttavuus tällä nurkalla.

    Hyttyskarkoitteiden joukossa on myös muutamia, jotka sanovat olevansa punkkikarkoitteita. Miten on, onko niistä mitään apua, silloin kun punkkeja todella on runsaasti luonnossa?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    jees h-valta

    Ainakaan omakohtaisesti en ole alkanut karttaa metsään menoa punkin pelon takia. Olin nytkin kaatosadekuuron jälkeisessä metsässä kun mietin että varmasti pitkää heinikkoa on kaatunut akkupaimenaitojen langoille. Ja kun jonkun homman alkaa ei sitä sitten tule helpolla lopetettua joten kastelin itseni ”litskaksi” ja pääpiirteittäin tuli homma hoidettua.
    Vaikka punkki on tosi inha otus niin jotenkin pidän hirvikärpäsen kuitenkin vielä vastenmielisempänä. Se kun on taas kohta jokapäiväinen varma tuttavuus. Punkki nyt on aika harvoin suuri riski jos sitä huomaa varoa iholtaan. Eli syyni tietysti aina metsän jälkeen. Enkä nyt aivan noita antonin puoliomia tutkimuksiaan todesta ota. Uskon että pärjään aivan riittävän pitkään omilla tolpillani vaikka oireet pääsikin tasapainoaistimuksiin.

    Iron Man

    Meittin katista on tänä kesänä löytynyt 5 punkkia,viime kesänä vain kaksi.Tiedä sitten ovatko lisääntymään päin.

    kisi

    Jos Borrelia-bakteeria on havaittu MYÖS hirvikärpäsissä kuten Anton Chigurh kertoo, niin mitä siitä pitäisi ajatella..? Mistä bakteeri pääsee hirvikärpäseen? Myyristäkö, valkohäntäpeuroista vai – hirvistä!? Ovatko tutkijat tarkoin selvillä tämän toistaiseksi vielä pinnan alla kytevän räjähdyspommin luonteesta?

    Huolestuttavaa. Viime vuosiin asti ihmiset eivät juuri lotkauttaneet korviaan, jos joku fanaatikko otti puheeksi punkit ja borrelioosin. Tämä kesä on tuonut yllätyksen: yksi ja toinen mainitsee puolihuolimattomasti syöneensä antibioottikuurin, kun punkinpurema antoi aihetta. Niillä on kissat ja koirat sänkykavereina, siis itse ei tarvitse edes pahemmin nokkaansa ulos pistää.

    PS. Hesari tiesi, että borrelioosi diagnosoidaan nykyisin Suomessa jo yli kahdella tuhannella (2000) potilaalla vuosittain.

    Anton Chigurh

    Tiedän tästä ihan läheltä borreliatapauksen, jossa tartuntalähde oli hirvikärpänen (mistä muusta se hirvikärpänen sen bakteerin saa kuin hirvistä? Se etenee näköjään sukupolvelta (hirvikärpäs) toiselle).
    Kolmekymppinen nainen, jonka ensimmäiset oireet olivat näön heikkeneminen ja heikotus, jotka pahenivat sokeudeksi ja halvaantumiseksi (nyt pyörätuolissa).

    On hyvä pitää mielessä, että: ”Borreliabakteeri kykenee siirtymään verenkierrosta keskushermostoon nopeasti. Arviot sen siirtymisnopeudesta vaihtelevat muutamasta TUNNISTA viikkoon”.

    Eli ehkä se antibioottikuuri JOSKUS saattaa auttaakin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 53)