Keskustelut Metsänhoito Puilla on sosiaaliset verkostot

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
  • Puilla on sosiaaliset verkostot

     Artikkeli Iltalehdestä: 

    Puut huolehtivat toisistaan ja erityisesti jälkikasvustaan. Ne kommunikoivat keskenään ja auttavat, jos kaverilla on ongelmia.
    Puut pitävät huolta toisistaan ja syöttävät muun muassa ravinteita heikommille.

    Puut pitävät huolta toisistaan ja syöttävät muun muassa ravinteita heikommille. (EPA)

    Puiden salattu elämä (Das geheime Leben der Bäume) on ollut Saksassa kirjallinen sensaatio. Entisen valtion metsänhoitajan Peter Wohllebenin tietokirjaa on myyty jo reilut 320 000 kappaletta ja käännös on tekeillä 19 kielelle.

    Biologit ovat jo kauan tienneet, että puut tekevät juuriliitoksia, joiden avulla ne vaihtavat ravinteita ja kommunikoivat keskenään esimerkiksi siitä koska tiputtaa lehdet.

    Puut oppivat ja muistavat. Ne hoitavat sairaita naapureitaan. Ne varoittavat toisiaan sienirihmastojen kautta kulkevilla sähkösignaaleilla. Yhteisöissä puut elävät lähes poikkeuksetta pitempään kuin erakot.

    Wohlleben opiskeli metsänhoitajaksi ja aloitti työskentelyn Rheinland-Pfalzin osavaltion metsähallinnossa 1987. Teollinen metsänhoito ei kuitenkaan ollut lähellä hänen sydäntään.

    Hän alkoi opiskella omatoimisesti lisää puiden elämästä, asioita joita metsänhoitokoulussa ei opetettu.

    Kaveria ei jätetä

    Wohlleben vieraili vanhoissa metsissä Sveitsissä ja Saksassa. Niissä kasvoi isoja, vanhoja puita. Metsiä hoidettiin rakkaudella ja puistakin tuli arvokkaampia.

    – Kun metsänomistajat halusivat ostaa auton, he kaatoivat kaksi puuta. Tehometsissä kahdella puulla voi ostaa pitsan, kertoo Wohlleben New York Timesin haastattelussa.

  • kisi

    Alustava helpotuksen huokaus: ehkä maapallo ei vielä ole tuhoon tuomittu, jos Wohllebenin kaltaisen järki-ihmisen puheita vaan aletaan kuunnella.

    Todella kiinnostavaa asiaa. Saman suuntaisia tutkimustuloksia kasvien kommunikaatiosta on esitelty siinä hemputtajan vinkkaamassa Tiede 8/12 – jutussa.

    Wau, mikä kielitaito lastunraapijalla! P. Wohlleben puhua papattaa kuin konekivääri siinä videolla, mutta haastattelija puhuu sentään selkosaksaa.

    Rane

    Ranelle eräs vanhempi motokuski väitti aikoinaan että jätettävien siemenpuiden kolhiutuminen on vain hyväksi koska puu luulee lopun tulevan ja rupeaa tekemään entistä enemmän jälkeläisiä eli käpysatoa.
    Ei tullut silloin kysyttyä mistä hän oli saanut tuon tiedon mutta samaa asiaahan tuo on..

    kisi

    Puiden juuristoista on pidettävä hyvää huolta. Turha paapominen pitää unohtaa!

    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/21/ala-osta-pilalle-hemmoteltua-taimea

    JacktheRibber

    This magic moment – LH

    Anton Chigurh

    Ei nyt sentään – LV

    harrastelija

    Ymmärrän kyllä näitä ”puunhalaajia”, tuleepa aika usein halattua itsekin. Jos on kavereita mukana, niin peittelen halaamista sillä, että kokeilen yltääkö syli ympäri 🙂
    Ilman tieteellisiä julkaisuja olen monesti ihmetellyt sitä, että viallinen puu tekee kovan käpysadon! Luonnossa lajin (suvun) jatkaminen on hyvin voimakas tarve.

    Näinhän se on kyllä ihmisilläkin, kovin sairas pitää olla , ettei suvun jatkamisreaktio mousisi.
    Jostakin luin viimeisen maailman sodan saksalaisista kokeista.
    Siinä laitettiin venäläisiä vankeja jaakylmään veteen ja nostettiin sitten pois. Tutkimuksen kohteena oli selvittää, että kuinka nopeasti mies kykenee sukupuoliyhdyntään lähes henkihieveriin jäähdytettynä.

    Ihmettelyn aiheena oli eräs neuvostoupseeri, joka kahden alastoman naisen välissä kykeni toimeen ällistyttävän nopeasti!

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)