- Tämä aihe sisältää 21 vastausta, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10 vuotta, 11 kuukautta sitten toimesta.
-
Porkkana- vaiko juustosyötti
TORBJÖRN NIKUS Ylöjärveltä kysyy metsälehdessä (22/2013), että mikä syötiksi myyränloukkuun.
”Syksyn sateissa juusto on hyvä, koska se ei liukene pois niin kuin leipä tekee. Samoin, jos ei kerkiä loukkuja joka päivä kokemaan. Etuna on se, että juusto sälyttää hajunsa…
HEIKKI HENTTONEN
Metsäntutkimuslaitos”Kokeilin yhtenä (2008) syksynä tuota juustosyöttiä. Loukutin kuukauden ajan erittäin myyrätuhoaltista luokkaa 5 hehtaaria taimikkoa sadalla (100) loukulla.
Tulos: 244 myyrää, 69 päästäistä ja 4 talitiaista.Vaihdoin tuon äärimmäisen tuhoisan syötin (päästäiset ovat rauhoitettuja hyönteissyöjiä) aiemmin käyttämääni porkkanasyöttiin.
Porkkanasyöttiin on haksahtanut samalla loukkumäärällä parinkymmenen vuoden aikana 2 päästäistä ja 1 talitiainen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.