Keskustelut Puukauppa Polttopuun CO₂

  • Tämä aihe sisältää 15 vastausta, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta, sitten Tilley toimesta.
Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Polttopuun CO₂

    Polttopuun CO₂ päästöt! Eli kun myy jatkossa tätä ilmastolle haitallista tuotetta, yksityis asiakkaille, olisi hintaan/kuittiin lisättävä tämä

    CO₂ haitta vero maksu.

    (Se maksaa joka saastuttaa)

    ”ME maksamme velkaa, kuinka yhdessä tuhosimmekaan maan ja poltimme vaan puita,öljyt,sekä bensat siis ilmastomme yhteinen lämpiää. Me maksamme nyt tätä velkaa, jotta uusi Jääkausi tänne jälleen kerran tulla taas saa.”

  • mulle

    Ilmoitelemme toisistamme”asiattomat”

    Kurki Kurki

    Suomen puunpoltto ei saastuta CO2-päästöillä, kun metsien kasvu on suurempaa kuin mitä niiden käyttö.

    Suomen energiasektorin kasvihuonekaasupäästötkään, jossa mukana turvepäästöt, ei lämmitä ilmastoa, koska Suomen hiilinielu on paljon suurempi kuin kaikki Suomen kasvihuonekaasupäästöt. Olivatpa ne mitä tahansa.

    Mitään ilastoveroja ilmaston vuoksi Suomessa ei tarvita.

    Tilley

    Hyvä juttu Yleltä, kerrankin positiivisessa sävyssä kirjoitettua asiaa puun pienpoltosta. Maamme pohjoisen sijainnin takia on elintärkeää, että tulisijoja on asunnoissa ja että ne pidetään käyttökunnossa säännöllisellä käytöllä.

    Tosin enemmän kaipaisin silti mitattua faktaakin noista hiukkaspäästöistä. Yleensä vain mennään siihen että ”vanhoista tulisijoista tulee eniten päästöjä” ja ”roskien poltto tuottaa päästöjä”. Uusista tulisijoista on mittaustuloksia valmistajilta kyllä. Mutta voisiko kuitenkin mitata tarkasti identtistä kuivaa koivuklapia käyttämällä esim. muutaman erilaisen vanhan tulisijan päästöt ja katsoa minkälaista vaihtelua niissä on, ja ovatko tosiaan uusiin verrattuna niin huonoja. Kun ennen vanhaan jokainen tulisija oli suunnilleen erilainen, tekijänsä mukaisesti. Itselläkin 1960-luvulta kaksi pönttöuunia, ja olisihan se ihan kiva tietää olenko ympäristön saastuttaja kun noilla lämmitän. Tosin kaipa joka tapauksessa käytän nuo loppuun, olisi mittaustulos mikä tahansa.

    isaskar keturi

    Jos aletaan tiiraamaan pelkästään päästöjä, niin varmaan löytyy optimiratkaisu, mutta tuottaako se tavoitellun hyödyn, eli toimii lämmityslähteenä? Vanhat muuratut uunit oli kait optimoitu lämmön talteenoton suhteen. Suht. pieni palotila ja pitkät palokanavakäytävät ilman lisäilmaa ei liene tehokas polton kannalta, mutta lämpö jäi kiviin eikä karannut piipusta ulos. Tosin osa energiasta jäi ehkä hyödyntämättä???

    Sitä saa, mitä mittaa.

    Tilley

    Hyvä pointti isaskarilla. Eri asioita voidaan tulisijoissakin optimoida. Nykyäänhän käytetään useimmin noita sileitä teräspiippuja, jotka ei varastoi lainkaan lämpöä. Sekin vaikuttaa paljon. Kertyykö vanhaan epätasaiseen  tiilipiippuun sitä nokea joka muuten olisi ilmassa? Sitten se voidaan nuohota pois kerran vuodessa.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)