Keskustelut Metsänomistus Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 109)
  • Poliitikot täysin vieraantuneita todellisuudesta

    Poliitikkojen vieraantuminen todellisesta elämästä ei ole mikään uusi ilmiö, mutta aina vain pahempaan suuntaan ollaan menossa.
    Yksi osoitus tästä saatiin Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan Hanna Sarkkisen suulla 12.9. Maaseudun Tulevaisuudessa.
    Hän onnistui ”Avohakkuiden aika on ohi” – jutussaan kirjoittamaan kuudelle palstalle tekstiä, jossa oikeastaan mikään ei pitänyt paikkaansa.
    Täydellinen tietämättömyys tunnetusti antaa lausuntoihin sitä kaikkein suurinta varmuutta, mikä tälläkin kertaa tuli todistettua
    Itse alan jo eläköityä siinä vaiheessa kun Vasemmistoliitto ja Vihreät tulevat taas hallitukseen, mutta sääliksi käy nuorempaa polvea, joiden mahdollisuudet elää ja yrittää täällä Suomessa tehdään tämänkaltaisten poliitikkojen ja heidän myötäiliköidensä toimesta mahdottomaksi.

  • MaalaisSeppo

    Metsien kiinteistöveron tuotto suhteessa sen poliittiseen haittaan on mitätön. Seuraavaa hallitusta eivät demarit saa pystyyn ilman kepua. Kokoomus + demarit meni viimeksi kiville. Siis kiinteistövero voidaan unohtaa.

    Tolopainen Tolopainen

    Miksi kaikkien veronmaksajien on osallistuttava vasemmistoliiton elättämiseen. Minusta muutenkin opposition kansanedustajat voisivat mennä neljäksi vuodeksi kotiin ja antaa hallitukselle työrauha. On aika erikoista, että läpeensä rehellisestä pääministeristä yritetään tehdä rikollista. Hänellä on miljoonien omaisuus ei ole tarvetta saada lapsille, jostain kuljetin kaupasta muutamaa tuhatta euroa. Vasemmistoliiton tyhjänpäiväisten kansanedustajien pitäminen eduskunnassa on suurta haaskausta, joku tenniläkin räksytti eduskunnassa verovaroilla 40v, missä on hänen aikaansannoksensa, vessan pytyssä.

    harrastelija harrastelija

    Politiikassa on katsottava välillä peruutuspeiliinki vaikka yleensä toisin väitetään. Liian suurilla sosiaaliavuilla saadaan väki passiiviseksi työhön. Muutamilla puolueilla on ensisijaista saada mahdollisimman paljon tällaisia kyydissä olevia, koska kannatus nousee ja johtajat nauttii.

    70-luku oli erittäin raskas sen vuoki, että vasemmistoporukka sai Kekkosesta huolimatta ydinperheen hajoittamisen alulle; * aborttilaki ja * sinkkuelämän ihanuudet * itsemurhatilastot kasvavat. Nyt tilanne on se, että on yksinhuoltajia, jotka vaativat sosiaalitukea ja lapsien syntyminen vähenee – kansa hiipuu.

    Viime hallitusta muodostaessa sdp olisi kumminkin pitänyt saada mukaan. Olisi vältytty ylimääräisiltä ennakkolakkoilulta, jolla yritettiin syöstä kansa todelliseen kurjuuteen.

    Jätkän aatetta en ymmärrä, tulee mieleen 50- 60  vuotta ajassa taaksepäin? Silloin metsänomistajilla oli vihreä jäsenkortti ja metsäjätkillä punainen. Silti jätkät porskutti hikipäässä ja noituivat herroja, mutta työt tehtiin!

    Se on tuo aate vähän niinkuin uskonto !

    Jätkä

    Kelan lääkekorvausten pienentäminen repii sairaiden ja pienituloisten kukkarosta kohtuuttoman paljon, vaikka sen merkitys kansantalouteen on mitätön.

    50 – 60 vuotta sitten metsäjätkät ansaitsivat kovalla työllä saman kuin muissakin ammattitöissä ansaittiin. Nykyaikana se ei ole enää mahdollista, koska taksat ovat hiipuneet, työstä on pulaa ja verot eivät ole ainakaan keventyneet. Lähes jokaisessa muussa ammatissa tienaa paremmin ja vähemmän rasittavalla työllä.

    Puuntuottajalle on tapahtunut samoin, puun reaalihinta on suorastaan romahtanut verrattuna entiseen. Kemeralla kikkailu on ainoa tapa saada nuorista metsistä plus – merkkistä tulosta.

    Suurin osa suomen kansasta on tyytymätön nykyiseen pääministeriin. Kyllähän Sippilä onkin kuin tuuliviiri.

    Visakallo Visakallo

    Kun katsottaan historiaa, niin epäsuositut pääministerit ovat lähes aina tehneet jäkikäteen katsoen ne parhaimmat päätökset. Ne mukavat pääministerit ovat taas  olleet tuloksiltaan lähes aina surkeita.

    Tolopainen Tolopainen

    Nykyinen hallitus teki pääomatuloverotukseen huomattavia korjauksia. Eli myyntitappiot voi vähenää mistä tahansa pääomatulosta. Alle tuhannen euron kaupasta ei mene pääomatuloveroa. Pienistä pääomatuloista verotus on ollut ankarampaa kuin palkkatulosta,  nyt hiukan pienennettiin eroa.

    Planter Planter

    Varmaan kiinteistövero nousee taas esiin, kun d-puolue menee hallitukseen. Silloin on laserkeilauksetkin tehty ja puuvarat tiedossa.  Haluaisin vaan nähdä sen poliitikon, joka vakavalla naamalla väittää, että metsässä kasvava puu on kiinteistö. Pelkkää metsäpohjaa voi ajatella kiinteistönä, mutta sen arvo on niin  pieni, ettei siitä mitään veroja kerry.

    Tolopainen Tolopainen

    Suomalaisten on aika oppia maksamaan itse omat menonsa, kun valtiolla ei mitään rahaa ole, kaikki kerätään veroina ja maksuina. Rahat eivät lisäänny yhtään, vaikka niitä kierrätetään valtion budjetin kautta. Nykyisin tosin valtio lainaa 5,5mrd€ ulkomailta ja jakaa kansalle. Lääkkeitäkin saa paljon halvemmalla ulkomailta kuin Suomesta.

    Metsuri motokuski

    Nythän työ kirjoitatte asiaa. Tärkeintä ei ole pohtia onko kuluerä mitätön vai ei. Tärkeintä on vähentää kuluja. Se on sama onko ne pieniä vai suuria. Kukaan ei voi kuitenkaan poistaa suurta kuluerää vaikka esim. sosiaalituista tai asumistuista. Sen vuoksi kuluerien kerääminen pienistäkin eristä on tärkeää. Sitä ihmettelen miksei eläkeläisten lääke ja muita kustannuksia ei voisi korottaa. Niitähän varten ne eläketulot ovat asumiseen, ruokaan ja lääkkeisiin. Kunhan ne saadaan niin mitä muuta sitä tarvitaan. Itsekkin olen kohta eläkeläinen ja mitään suurempia hankintoja en enää suunnittele. Mutta eläkeläiset ovat kuitenkin aika suuri väestö ja sillä on merkitystä ketä ne äänestävät. Joten asia ei ole poliitikoile helppo. Varsinkin oppositio ratsastaa itselleen ääniä näillä eläkeläisillä ja pientulosilla.

    Jätkä

    Vanhemmiten saattaa iskeä pahempilaatuinen sairaus, jonka hoitokulut ehkä nousevat suhteessa sangen korkeiksi, vaikka yhteiskunta kantaakin kaikkein kalleimmista jutuista leijonanosan eli Sairaaloiden hoitopäivämaksuista ja esim pikistäkin autokuljetuksista esim syöpähoitoihin ja takaisin.

    Kuitenkin, monet lääkkeet ovat suht kalliita ja voi olla, että niitä tarvitaan paljon, ja KELA- taksilla käynti jo suhteellisen lyhyelläkin matkalla on edestakaisin  yht. 50 €.

    Olen itse ollut vaiheessa, jossa jouduin muutaman viikon ajan käymään taksilla joka päivä keskussairaalassa ja lisäksi apteekissa jopa kaksi kertaa päivässä.

    Silloin tulee taksimaksujen osalta maksukatto  avuksi, mutta lääkkeiden omavastuu on ja pysyy.

    Jos on pienituloinen eläkeläinen, tulee sairastelusta äkkiä liian kallista, kun eläke riittää vakiomenoihin nippa-nappa, mutta satojen eurojen ylimääräiset kustannukset pitäisi hoitaa ikäänkuin vararahastosta, jollaista ei kuitenkaan ole.

    Pääomatuloverotuksesta ole sitä mieltä, että se pitäisi maksaa ansiotuloverotuksen mukaan lisättynä ansiotuloihin. Jäisi edes joku kikkailumahdollisuus pois.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 109)