Keskustelut Metsänhoito ”Pois näkemäraivauksesta.”

  • Tämä aihe sisältää 484 vastausta, 33 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 4 vastausta, 481 - 484 (kaikkiaan 484)
  • ”Pois näkemäraivauksesta.”

    Näin oli otsikoitu Stora Enson uusia ajatuksia ennakkoraivausten toteuttamiseksi.(Koneyrittäjä n:o 10 / 2013)
    SE:n tavoitteena on käyttää samaa raivausohjetta sekä energiapuuhakkuiden ennakkovalmistelussa että ensiharvennusmetsien raivauksissa. Tähän liittyy myös se , että koneella käsiteltävän rungon minimikooksi on määritelty 8 cm rinnan korkeudelta . Raivauksen toteutuksen ajankohta on vähintään 9 kuukautta ennen hakkuuta , jolloin lähes kaikki alle 8 cm rinnan korkeudelta oleva puuaines raivataan maahan tulevalta hakkuualueelta.

    Tämä on jo pitkään odotettu avaus raivaustoiminnan kehittämiseksi oikeaan suuntaan. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja , kun voi päätellä muiden metsäyhtiöiden siirtyvän nopeasti samaan käytäntöön. Näkemä- / ,” kuulema -”/ pit`ollaraivausten aika on pian historiaa.

  • Korpituvan Taneli

    Kepa on nyt hiukan liian yksoikoinen. Kyllä kaikensorttista metsää kannattaa ostaa, kunhan hinta on kohdallaan.

    Toisaalta, jos on huolaatuinen ensiharvennukseen tuleva esim. mäntymetsä, niin todella paljon voidaan harvennuksellakin tehdä. Kun on kahteen kertaan harvennettu, oikein kunnolla jäävien laatua korostaen, on yleensä jäljellä vain tukkirunkoja. Toki tukkirungolla ja tukkirungolla on tietysti eronsa.

    Tietysti metsätalouteen ei kannata ostaa pelkkää karua kallioista lakialuetta, eikä ojituskelvotonta suota. Muuten on kysymys vain siitä että hinta on kohdallaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    kepa

    No pitännee sitten selventää.
    Jesselä näytti unohtuvan sana laatu.Tottakai hyvä laatuisia kuitumetsiä jotka ovat siirtymässä tukiksi kannattaa ostaa siitähän juuri kirjoituksessani oli kyse.
    Minun havainto kyllä on metsämarkkinoilla ollu että monille riittää että on paljon puuta hehtaarilla ja laadusta ei niinkään välitetä. siitä ollaan sitte valmiita tarjoamaan huimia ylihintoja.Sitten hakkuun jälkeen ihmetellään lähtipä vähä tukkia samalla tietenkin haukkuen hakkuun tekijä ja metsäfirma joka hakkuun suoritti.
    Kun myy vaikka hyvän mänty/kuusi ensiharvennuksen oikeaan aikaan jossa on tehty oikeat hoitotoimet ja laatu on hyvä.Voi parrun(parru 24e/m3) ja kuidun(kuitu 16e/m3) ero olla jopa 8e/m3.Kun mitat on hyvät niin sitä tulee yllättävän paljon.Tai sitten myy ensiharvennus leimikon jonka koko on n.600m3 ja jossa on tehty ennakko valmistelut huolellisesti ja aikanaan.Avohakkuu kaupan yhteydessä avohakkuun hinnalla.Kummastakin kaupasta on itsellä kokemuksia.
    Mielestäni metsänhoito jo osataan aika hyvin,mutta puukaupan ja leimikoiden suunnittelussa olisi varmasti paljon petraamista.

    jees h-valta

    Kyllä se nelikymppisestä männiköstä vähät on mitä tukkia nyhdetään. Itelle tehtiin kuuskymppiseen kakkosharvennus ja sieltä jo hiukan tukkia kyllä tuli.

    Gla

    Kepa: ”Minun havainto kyllä on metsämarkkinoilla ollu että monille riittää että on paljon puuta hehtaarilla ja laadusta ei niinkään välitetä. siitä ollaan sitte valmiita tarjoamaan huimia ylihintoja.”

    Ylihintaa ei pidä tarjota mistään metsästä. Hinta määräytyy sen perusteella, millaiset hakkuutulot metsästä on hoitokulujen jälkeen odotettavissa, milloin niitä on odotettavissa ja mitä korkoa laskuissaan käyttää. Tätä ei muuksi muuta yhtään se, mikä on metsän tuleva laatu. Siten olen täysin samaa mieltä Jessen ja Tanen kanssa ostamisen kannattavuudesta.

    Oma lukunsa on se, millaisesta metsästä tehty tarjous johtaa kauppoihin.

Esillä 4 vastausta, 481 - 484 (kaikkiaan 484)