Keskustelut Metsänhoito ”Pois näkemäraivauksesta.”

  • Tämä aihe sisältää 484 vastausta, 33 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 484)
  • ”Pois näkemäraivauksesta.”

    Näin oli otsikoitu Stora Enson uusia ajatuksia ennakkoraivausten toteuttamiseksi.(Koneyrittäjä n:o 10 / 2013)
    SE:n tavoitteena on käyttää samaa raivausohjetta sekä energiapuuhakkuiden ennakkovalmistelussa että ensiharvennusmetsien raivauksissa. Tähän liittyy myös se , että koneella käsiteltävän rungon minimikooksi on määritelty 8 cm rinnan korkeudelta . Raivauksen toteutuksen ajankohta on vähintään 9 kuukautta ennen hakkuuta , jolloin lähes kaikki alle 8 cm rinnan korkeudelta oleva puuaines raivataan maahan tulevalta hakkuualueelta.

    Tämä on jo pitkään odotettu avaus raivaustoiminnan kehittämiseksi oikeaan suuntaan. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja , kun voi päätellä muiden metsäyhtiöiden siirtyvän nopeasti samaan käytäntöön. Näkemä- / ,” kuulema -”/ pit`ollaraivausten aika on pian historiaa.

  • suorittava porras

    Tulikohan se kaveri joka aamu myöhässä töihin ? Tarvikkeita ja varaosiakin on joskus haettava ja moni alan liike aukeaa vasta ydeksältä . Siellä jos pistäytyy ja joutuu vähän jonottamaan , voi kello olla jo lähellä puolta päivää.

    Mitä tulee siihen pystyyn jääneeseen osioon , ei sitä viidessä tunnissa tehdä , jos sen kepikon pinta-ala on yli hehtaari ja runkoluku lähellä 4000kpl /ha .Raivausläpimitasta ja puuston iästä päätellen keskitilavuus on alle 20 litraa /runko . Näitä pystyy hämmentämään kasalle 2-3 kiintoa tunnissa . Pienimmät rassit ovat tilavuudeltaa 4-litraisia…lehtipuun alkuja. En siis lainkaan ihmettele , että konemies on nostanut kykintä kesken työmaan. Järeämpi osasto kiitos kyllä , onkivavat kiitos ei. Näin se vaan Jesse menee ..Harjavallassakin.

    Puun takaa

    Eiköhän tämä palsta ole tarkoitettu johonkin aivan muuhun kuin keskusteluun osallistumattoman eli täysin ulkopuolisen henkilön työajoista kinaamiseen.

    jees h-valta

    Alan pikkuhiljaa epäillä suorittavan laskutaitoakin muiden lievempien ominaispiirteiden lisäksi. 3,2ha:ta oli alkupinta-ala ja siitä sentään tehtiin 2,6ha:a. Mielestäni en pääse millään tällä kaupallisella laskuopilla yli hehtaarin. Vaikka kuinka yrittäisi tinkata.

    Puun takaa

    Eli hakkaamatta jäi 18,75% leimikon pinta-alasta.

    Puun takaa

    Metsänhoito ja rakentaminen muistuttavat aika paljon toisiaan.
    Ammattilainen yleensä tietää, mikä olisi paras ratkaisu mihinkin yksityiskohtaan, mutta toimeksiantaja viimekädessä määrää, miten tehdään.
    Metsänhoidossa, kuten rakentamisessakin tehdään joskus suuriakin virheitä, kun ei uskota koettuun tietoon, vaan halutaan tehtävän oman ”viisaamman” pään mukaan.
    Seurauksista kärsitään sitten vuosikymmenet tai tehdään koko homma uusiksi kalliilla rahalla.

    jees h-valta

    Kaikkein kalleimmat korjattavat tekevät nk. ammattimiehet.

    Puun takaa

    Onko Jessellä tästä kokemuksia lvi-puolelta?

    jees h-valta

    Nk. tarkoittaa niinkutsutut. Meillä on vain ammattimiehiä.
    Mutta paljon on meidänkin alalla nk.
    Todellinen ammattilainen osaa myös sopeutua uusiin työtapoihin ja säännöksiin. Osaa myös kimurantissa paikassa soveltaa parhaaksi katsomallaan tavalla taaten silti turvallisen ja oikean asennustavan.

    jees h-valta

    Puunatkusen uskomukset vanhan metsätiedon ainoasta oikeellisuudesta kertovat vain hyvin suppeasta ja ahdasmielisestä näkemyksestä. Olosuhteetkin ovat metsänkasvatuksessa paljon muuttuneet ja kokoajan radikaalisti muutoksessa. Ei vanhaa kannata epätoivoisesti roikottaa vaan käyttää päätään ollakseen valmis uuteen metsätalousaikaan. Se on vain hyvä että yhteiskunta on valmis ja suuntasi tarmonsa uusiin väljempiin lakeihin joilla taas on kaikkien helpompi hengittää. Uskon paljon elinvoimaisempaan metsätalouden huomiseen.

    Puun takaa

    Jesse laskettelee juttujaan vastoin parempaa tietoa.
    Eihän suomalaisessa metsänhoidossa nyt mihinkään uuteen ja ennennäkemättömään aikaan olla menossa, vaan palataan takaisin lähtöpisteeseen.
    Samoin biologian lait eivät ole miksikkän muuttuneet laki- ja hallinnollisilla päätöksillä.
    Suosittelen edelleen Jesselle tutustumista Suomen metsä- ym. historiaan.
    Joka ei tunne historiaa, ei ymmärrä nykypäivääkään.

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 484)