Keskustelut Metsänhoito ”Pois näkemäraivauksesta.”

  • Tämä aihe sisältää 484 vastausta, 33 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10 vuotta sitten Gla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 484)
  • ”Pois näkemäraivauksesta.”

    Näin oli otsikoitu Stora Enson uusia ajatuksia ennakkoraivausten toteuttamiseksi.(Koneyrittäjä n:o 10 / 2013)
    SE:n tavoitteena on käyttää samaa raivausohjetta sekä energiapuuhakkuiden ennakkovalmistelussa että ensiharvennusmetsien raivauksissa. Tähän liittyy myös se , että koneella käsiteltävän rungon minimikooksi on määritelty 8 cm rinnan korkeudelta . Raivauksen toteutuksen ajankohta on vähintään 9 kuukautta ennen hakkuuta , jolloin lähes kaikki alle 8 cm rinnan korkeudelta oleva puuaines raivataan maahan tulevalta hakkuualueelta.

    Tämä on jo pitkään odotettu avaus raivaustoiminnan kehittämiseksi oikeaan suuntaan. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja , kun voi päätellä muiden metsäyhtiöiden siirtyvän nopeasti samaan käytäntöön. Näkemä- / ,” kuulema -”/ pit`ollaraivausten aika on pian historiaa.

  • jees h-valta

    Olen kyllä täsmälleen raivurin linjoilla. Hoitakaa ongelmanne sen tahon kanssa joka seukkaa molempiin suuntiin. Teihin koneurakoijiin ja metsänomistajaan. Kait se puut ostanut osaa sanoa mitä kunkin kuuluu tehdä. Ja paperilla, tietty. Muut ovat aivan teidän omia murheitanne.

    Korpituvan Taneli

    Raivuri:
    ”Mutta sitä en ymmärrä että jos nimet on papereissa ja harvoin siellä ennakkoraivausta lukee. Ei se silloin ole suinkaan mo:n ongelma. Se on osto-organisaation ja suorittavien välinen ongelma silloin.”

    Suorittava Porras vastaa tähän:
    ”Raivausasia on ennen kaikkea metsänomistajan asia . Vain hänellä on mahdollisuus tehdä toimenpide riittävän ajoissa tai antaa raivaus toisen tahon tehtäväksi . Kun kone tuodaan palstalle , asia tulee olla kunnossa.”

    Et nyt kyllä Suorittava ole perillä sopimusjuridiikasta.
    Jos kauppasopimuksessa ei ole ehtona palstan raivaus, niin silloin raivaamattomuudesta saatte kyllä kinastella siellä ostaja/ urakoitsija/ motokuski akselilla juuri niin paljon kuin haluatte.
    Kun kone tuodaan palstalle, niin asia pitää olla KAUPPAKIRJAN vaatimassa kunnossa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Juippi

    Ostomiehen se pitää uskaltaa ääneen sanoa joo, mutta mitä helvetin järkiä on jättää puolen risukkoo tekemättä kun samalla olis tullu koko lotti hoidettua ihan vain tekemällä asiat oikein? Että saa pitää eturahan toteutumattomasta kaupasta, onnistuuko se edes? Ihan hyvä että suorittava jaksaa jankata hiukan realismiakin palstalle, joku tuoreempi mo saattaa luulla näitä juttuja lukiessaan että asiat hoidetaan tosielämän puolellakin samoin kun h-vallas

    Vaikka niinhän se tuppaa olemaan nykyihmisen järki että MINULLA on oikeuteni piste. Sitte itketään kun muutama satatuhatta paperipyörittäjää tarvitaan vahtimaan että jokaisen oikeudet varmasti toteutuu

    jees h-valta

    Juipilla on outoja käsityksiä risukoista. Minulle kymmensenttinen kertaalleen harvennettu on nuorta kasvatusmetsää ja kuten olemme nähneet täysin koneellisesti korjattavissa. Juippi saa vetää risukkonsa maihin aivan vapaasti mutta joillekkin voi muutama sata mottia lähes kuidun hintaista energiapuuta olla kuitenkin aivan rahanarvoista metsäntuottoakin. Ei niitä tilejä liian usein metsästä tule. Olen painottanut nimenomaan tätä uutena omana hakkunaan ennen ensiharvennusta.

    Metsuri motokuski

    Olet Taneli oikeassa. Asia on juuri noin. Meidän kuraportaan tehtävänä on ohjeistaa ”vittuilla” niin kauan että ostajataho osaa ostaa oikeita leimikoita.

    Kaataja

    Kiitos suorittavalle puun tilavuusmäärityksistä. Nyt sitten vaan miittailemaan, joko on kovasti tavoitetilavuudet jääneet taakse ankaran hoitotyön seurauksena! 🙂

    Pähkäilijä
    suorittava porras

    Taneli :
    ”Et nyt kyllä Suorittava ole perillä sopimusjuridiikasta.
    Jos kauppasopimuksessa ei ole ehtona palstan raivaus, niin silloin raivaamattomuudesta saatte kyllä kinastella siellä ostaja/ urakoitsija/ motokuski akselilla juuri niin paljon kuin haluatte.
    Kun kone tuodaan palstalle, niin asia pitää olla KAUPPAKIRJAN vaatimassa kunnossa.”

    Siitä juridiikasta… Koneenkuljettajalla tai yrittäjällä ei ole tiedossa kauppakirjan sisältöä . On vain hakkuuohje , johon on tarvittaessa liitetty erikoisehtoja . Nämä on ehdottomasti oltava kirjallisessa muodossa epäselvyyksien vättämiseksi . Hakkuuohjeessa lukee aina ”Ei raivaustarvetta” . Muuten sitä ei saa syötettyä järjestelmään , eikä leimikkoa voi aloittaa . Tilanne metsässä voi todellisuudessa olla jotain aivan muuta . Valveutuneet ja asiansa osaavt metsänomistajat hoitavat raivaukset mallikelpoisesti ja ilman eri vaatimuksia , mutta suuren enemmistön kanssa pyrkii olemaan joskus vaikeuksia.

    Yhtiön ja hakkuuyrittäjän välillä on myös sopimus . Tätä sopimusta koneenkuljettaja on velvollinen noudattamaan . Jos epäselvyyttä on, työtä ei aloiteta tai se keskeytetään , mikäli työkohde ei täytä sopimusehtoja . Asioista ei jäädä kinastelemaan kenenkään kanssa .

    Metsänomistajalle tilanne voi käydä hankalaksi , jos asioita ei saada kuntoon. Voi kestää vuosiakin ennen kun työmaa saadaan valmiiksi. Tämän takia olen kannustanut metsänomistajia huolehtimaan ajoissa leimikon kunnostuksesta . Lienee kaikkien etu , että työ saadaan toteutettua sujuvasti , keskeytyksettä ja sovitussa aikataulussa. Työn laatukin voidaan pitää sopimusehtojen edellyttämällä tasolla , kun olosuhteet ovat kunnossa.

    jees h-valta

    Teillähän on suorittava koneella asiat sitten kunnossa. Jos lukee aina ettei raivaustarvetta on helppo aloittaa työt. Ei pitäisi osua nk. omaan kinttuun jos hiukan aikaa tuhraantuukin. Teette vain sen josta teille maksetaan. Metsän hakkuusta noin yleisluonteisesti.
    Metsänomistajahan on jo raskaan päätöksen tehnyt että antaa vieraan realisoida omaa omaisuuttaan korvausta vastaan. Eikö silloin kuulu olla luottamuksen arvoinen ja tehdä nurkumatta leimikko kaupanehtojen mukaiseen kuntoon. Se hakkuutapa nyt sentään kait myös koneelta näkyy.

    suorittava porras

    Et tainnut lukea edellistä kommennttia kokonaan. Noudatan työnantajan ohjeita , jotka perustuvat yrittäjän ja urakanantajan väliseen sopimukseen. Sen mukaan työmaita , jotka eivät ole kunnossa ei tehdä luki hakkuuohjeessa mitä tahansa . Lisäkorvausta vastaan toki asiat hoidetaan , mutta sen päättää yrittäjä itse.

    Näitä väkisin väännettyjä kylkiäiskauppoja pyritään mahdollisuuksien mukaan välttämään. Ei panna vahinkoa kiertämään , vaan jätetään se odottamaan tilanteen korjaantumista lähtöruutuun 🙂

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 484)