Keskustelut Metsänhoito Pitkät kannot varhaisperkauksessa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 128)
  • Pitkät kannot varhaisperkauksessa

    Rämmin tuolla hangessa raivaussahan kanssa ja varhaisperkaan n. 1,5 m kuusikkoa, jossa on aika paljon sellaista 3 m koivunraippaa. Kun lunta on ainakin saappaanvarren verran, niin kannoista tulee pakolla korkeita.

    Mitäs mulla on odotettavissa? Ensi kesänä uusi, pahempi kierros kun joka kannosta tulee 10 vesaa? vai rauhaa muutama vuosi ja sitten uudestaan?

    Ollaan varsinais-Suomessa ja MT-tyypillä.

  • Puuki

    Sulla on ilm.  lukihärö tms. (PS Lue kysyjän komentti 13.1 ennen ulostustasi palstalle.)

    Jätkä

    Puuki: Ulosta mitä ulostat, mutta varhaisperkauksesta on aloitus. ( Alkaa haisemaan sinun ulostus-tulostuksesi).

    Aloitus: ”Pitkät kannot varhaisperkauksessa
    Rämmin tuolla hangessa raivaussahan kanssa ja varhaisperkaan n. 1,5 m kuusikkoa,”

     

    Puuki

    Onko näkö hämärtynyt, kun ei lukeminen onnistu ?   Usein käynti optikolla riittää.  No , ymmärrän että voi olla joskus hoono päivä ja pitää vihotella , kyllä se sekin siitä parilla tasaavalla varmaan helpottaa jos ei muuten.

    Teufelin Zumi

    Tule jo pois sieltä uuninpankolta.

    Tolopainen Tolopainen

    Pitkistä kannoista on vain hyötyä, ne vesottuvat ja muutamassa vuodessa lahoavat  ja kaatuvat.

    Tomperi

    Pisimmät kannot mitkä olen nähnyt metsissä ovat olleet puolitoistametrisiä, taimikoissa, raivaussahalla tehtyjä, eivät ole vesoneet ollenkaan,  mototn tekeminä tuollaisia 6 metrisiä pisimmät.

    Metsuri motokuski

    Minkähänlainen on sellainen moto jonka koura yltää 6 m.

    Jätkä

    Puuki. Toki näkö on heikentynyt minullakin, mutta en ole ihan niin sokea ja sekaisin kuin sinä. Varhaisperkaus on kuitenkin varhaisperkausta, eikä siellä ole mitään myyntipuunhakkuumahdollisuutta ( Paitsi Jeessillä tukkipuuleimikko).

    Metsuri motokuski. Kyllä meillä oli konenäytöksessä upouusi Ponsse, joka oli ns Gombikone. Se hakkasi näytöksessä energiapuuta normaalilla 20 metrin ajouravälillä, vaihtoi kouran ja alkoi tekemään kuormaa päällensä. Epäilemättä se pystyi nostamaan hakkuukouran n, kymmenen metrin korkeuteen.

    Puuki

    Normandy 13.1  klo 14.33 :

    Kuvio on vaihtunut. Nyt ollaan tekemässä ennakkoraivausta energiapuuhakkuun edellä. Konet tulee tod.näk kesällä.

     

    Entäs mitä pitkät kannot vaikuttaa konehakkuuseen? Pystyyn jäävä puustokin on osaksi pienehköä. Ei siis mitään arvokasta tyvitukkia eli jos koneen koura tekee välillä 30 cm kantoa, niin ei kamalasti haittaa mua. Tuloa on enemmän kemerasta.

    Mutta pysynkö urakoitsijan kanssa välilöissä, jos sinne jää 20-30 cm kantoa paljon?

     

    Lueppas Jätkä siitä .  Mitä tuo sinun mielestä tarkoittaa, että kerrotaan ennakkoraivauksesta ja koneet tulee tod. näk. kesällä ?        Ihan omin sanoin saapi kertoa.

    Tomperi

    Tosiaan eihän ne nuo pitkät moto kannot ole taimikonhoitotöissä tulleita vaan hakkuun yhteydessä. Katsoin netistä millaista työtä on varhaisperkaus, tuollaisen ohjeen näin  ja täytyy sanoa että en ihmettle ollenkaan että monet kiroavat koko nimikettä ja puhumattakaan työtä.

    ”Poistetaan yli 10 cm pitkät lehtipuut alle kahden metrin etäisyydeltä havupuuntaimista.

      <li class=”TrT0Xe”>Poistetaan huonokuntoiset puut, ei kuitenkaan säästöpuita.
      <li class=”TrT0Xe”>Tarvittaessa harvennetaan alle puolen metrin etäisyydellä toisistaan olevia havupuita niin, että jätetään kasvupaikalle paras taimi.

    1. Tarvittaessa harvennetaan alle puolen metrin etäisyydellä toisistaan olevia havupuita niin, että jätetään kasvupaikalle paras taimi.
    2. Varhaisperkauksen jälkeen kuusentaimia on 1800–2000 kappaletta hehtaarilla. Jos kyseessä on luontaisesti tai kylväen perustettu mäntytaimikko, taimia on varhaisperkauksen jälkeen jäljellä 3000–4000 kappaletta hehtaarilla.  Ei taida poiketa muutoin normaalista taimikonhoito työtä kuin tuo poistettavan vesan pituus on aika lyhyt.  MetsäForestin ohje.  Vastasin vielä palautekyselyyn jonka lähettivät.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 128)