Keskustelut Metsänhoito Pitkä tie ammattilaiseksi

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Pitkä tie ammattilaiseksi

    Timo Lankilasta, 43-vuotiaasta 1000 ha omistajasta, oli kiinnostava juttu lehdessä. 35 vuotta ja 1000 ha tekee tasaisen taulukon mukaan vajaa 30 ha vuodessa. Tarina ei kerro, millainen oli isän 12-vuotiaalle pojalle ostama tila ja miltä osin 1000 hehtaariin liittyy perintö. Joka tapauksessa homma täytyy olla hanskassa, jotta tuohon pääsee.

    Asia, joka itseäni eniten tuossa ihmetyttää, on ajankäyttö. Ymmärrettävää on se, että kun nuorena saa aloittaa, metsiä voi hoitaa niin paljon kuin jaksaa. Kunhan vain uskaltaa järjestää rahoituksen. Mutta kun mukaan tulee vaimo ja lapset, luulisi avioeron saavan helpommallakin hankittua. Tämä etenkin, kun viime vuoteen saakka on tehnyt palkkatyötä.

    Jos Timo lukee palstaa, haluatko valottaa tätä puolta asiata hiukan enemmän. Entä onko muita lapsellisia metsänomistajia? Miten teidän ajankäyttönne järjestyy?

  • Metsäkupsa

    Metsälehden juttu Timo Lankilasta oli mielenkiintoinen,ja Timolle hatun nosto ja papukaija merkki.Onkohan tilat ostettu vapailta markkinoilta,vai onko joukossa sukulaiskauppoja ym.Hänen tilakokonaisuus semmoinen,että pystyy 30ha ostamaan helposti joka vuosi metsän tuotollaan.Harvinaisen nuori suurmetsänomistaja,joten todennäköisesti tilakokonaisuus helposti tuplaantuu,jos maannälkää piisaa.

    Eräs tuttuni Etelä-Savosta ,yli 80-vuotias pitäjän aktiivisin metsänomistaja on ostanut 60-vuotta metsämaita tuhansia hehtaareita.Hän on erittäin vaatimaton,eikä suuremmin julkisuutta halua,vain verotulot lehdessä .( n.0,5 milj.jotka metsän pääomatuloa metsävähennyksen jälkeen 2011v).

    A.Jalkanen

    Hajauttaisin salkkua, en sijoittaisi kaikkea tuottoa metsään, jos olisi sijoitettavaa. Vuokra-asunnot tuntuvat porskuttavan parhaiten vähälukuisista ns. melko varmoista kohteista.

    Metsätyöt painottuvat onneksi kesäaikaan jolloin lapset ovat lomalla koulusta. Heidän ollessaan pieniä ei tullut töitä juurikaan tehtyä itse. Nyt he voivat jäädä isälle tai mummille hoitoon. Myös ovat olleet joskus vähän aikaa mukana metsässä etsimässä mönkiäisiä ja vähän istuttamassa ja kylvämässäkin. Sujuu hyvällä kelillä jos on hyvät eväät ja urakka pieni. Viime kevään Asta-kylvöissä oli myös mukana puolivuotias myyräkoira. Sille metsätyöt olivat aika raskaita; koira ei pentuna vielä näköjään ymmärrä että voisi jäädä repulle makaamaan.

    Iron Man

    Eikös tuo kertoillut että teköö husokilla tuhat mottia vuoressa.
    Tuhat on meleko paljon.

    Nuorimetsämies

    Kiekottelee autotune sahalla tyvitukkeja 🙂

    e-h

    Oikein nuori metsämies,näissä ketjuissa pitäisi erottaa metsätyön ammattilaiset,jotka tekee arvokasta työtä toisten omaisuuden parissa,näitä teorian jauhajia riittää

    Anton Chigurh

    Tuossa jutussa kyseinen puuntuottaja kiteyttää pahimman ongelman kahteen viimeiseen lauseeseen:

    ”Olen raivannut taimikoita yli kahdenkymmenen vuoden ajan vähintään sata työpäivää vuodessa ja törmännyt tuhoihin jatkuvasti. Hirvikanta on vihdoin ja viimein saatava kuriin, tai mäntyä ei tarvitse Suomessa enää kasvattaa”.

    Kysymys on nimenomaan laadukkaan puun kasvatuksesta, sen estää hirvimafia. Rauduskoivun viljelyhän on käytännössä jo loppunut tuon holtittoman sorkkaeläinlaidunnuksen takia.
    Jos lehtipuukiertoa käytettäisiin ekologisesti ja puuntuotannollisesti riittävästi, olisi noita hirvituhoja tällä hetkellä näkyvissä miljoonan (1000000) hehtaarin asemasta kaksi miljoonaa (2000000) hehtaaria, neljäntoista (14) vuoden uudistusalat.

    Siinä vähän mittasuhteita tuon röyhkeän ja äärimmäisen häikäilemättömän pienen vähemmistön (100000 sorkkaeläinlaiduntajaa) terrorille.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)