Keskustelut Tekniikka Pikkutilhen tappaja

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Jätkä

    Kyllä meillä oli sekin Dolmari. Aina saha tuli kovan mainostuksen kera. Ei tuossakaan sahassa itse moottoritekniikka pistänyt kampoihin, mutta tavanomaista meillä oli se, että ”Ei käy käteen”.  (HVA:n ammattimallit kävivät parhaiten – aina)

    Noista huippukierroksista sen verran, että niiden käyttäminen on ihan jees, mutta – Jos kone ottaa enemmän kierroksia, kuin siihen on suunniteltu, siitä ei saa aivan täyttä tehoa irti. Jotkut sahat voi säätää 15 500 – varviin, toiset jopa 17 500 varviin.

    Kun hiema pudottaa noita ylimpiä, nousee yleensä vääntö ja teho (esim 500 varvia)

    Tolopainen Tolopainen

    Eli et tiedä ko. sahasta mitään, pelkkiä oppilaiden juttuja, emmää tolla ainakaan sahaa, kun on nii raskaskii ja pörisee kovaa.

    petep

    Oppilaatkin on helppo aivopestä kun kertoo että on vain olemassa Husqvarna.

    kuusessa ollaan

    Ms200 sahaa on kehuttu sen vuoksi, että sen on saanut säädettyä ”huippuvireeseen”, eli ottamaan jopa 15500 rpm. Mitkäs sen alkuperäiset maksimikierrokset onkaan?

    Sitten tälläistä vingutinta aletaan vertailemaan sahoihin, jotka on sisäisesti estetty ylikierroksille säätöön. Niin, eikä ms200 tunnu hajoavan koskaan, silti netissä törmää sen ”huolto-ohjeisiin”. Joissa vaihdellaan sitä sun tätä, kaasarin osia ja muuta.

    MS200 on hyvä saha oikeissa kohteissa, ja Dolmarin uutuuskin lienee sitä kohderyhmälleen. Kummasti vaan lähiseutujen ammattisahureilla ( joita on yllättävän paljon metsäpalveluyrittäjinä) perushakkuilla sahana on 50-kuutioinen ammattimalli. Energiapuuhakkuut sahatyönä on ollut jo pitkään seis, niissähän 200 löi läpi.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)