Keskustelut Metsänhoito Pihapuiden kaatohinnat

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)
  • Pihapuiden kaatohinnat

    Tuli tuolla eräässä ketjussa aiheeksi pihapuiden kaatohinnat. Joku nakkasi hatusta että yhden  puun poistamiseen voisi saada menemään tuhat euroa.

    Itsellä ei ole kuin yksi kokemus jossa kohteella oli 8 mäntyä jotka mahtui kaatamaan  kokonaisena.

    Yhdessä tarjouksessa hinta oli 600 euroa ja toinen oi reilut 300 euroa. Itse hoidettiin oksat ja töryt pois eli pelkkä kaato. Taloyhtiö maksoi lystin ja otettiin se reilu 300 euroa maksava. Taisi  mennä reilu tunti metsurilla tontilla joten minun mielestä ihan kohtuullinen korvaus.

  • Tolopainen Tolopainen

    Jaa niinkö, en ole vielä tähän mennessä mitään lupia kysellyt, kun omistan tonttini. Vuokratontit on eri asia.

    Visakallo Visakallo

    Tolopaisella on siellä erittäin hyvä tilanne, kun paikkakunnalla ei ole 24/7 puunkaatolupapäivystäjiä, kuten monilla muilla paikkakunnilla on.

    Jätkä

    Eiköhän se ole niin, että kaava-alueella hiemankaan isomman puun kaatamiseen pitää saada maisematyölupa.

    En käsitä, miksi jopa alle kymmenen aarin tontilla pitäisi olla iso metsäpuu? Siitä ei ole muuta kuin harmia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Espoon ohjeistus taitaa mennä niin, että 1-2 puuta saa kaataa mutta jos niitä meinaa laittaa monta nurin, sitten pitää hankkia lupa. Kaupunki on näemmä sitä mieltä, että vanhan omakotialueen on oltava puustoinen omaisuuden tuhoutumisen uhallakin, kun ei antanut minulle kaatolupaa kaupungin puistopuulle. Tonttien osalta olen Jätkän linjoilla: kun tuossa vieressä on metsäalue, tontit ovat aivan riittävän vihreitä, kun niissä kasvaa korkeintaan omenapuun tai pihlajan korkuisia puita.

    petep

    Joskus 70 luvulla oli malli että jätetään mäntyjä tontille !!! Nyt ne on aika isoja ja eivät mahdu kaatumaan mihinkään suuntaan . Rännit täynnä havuja ja kuivattaa  nurmikon eli ei mitään järkeä moisilla puilla.

    Pavekka

    Täällä kaatoluvan antaa siihen erikoistunut kunnan virkamies. Ei maksa mitään mutta paperityö on melko tarkkaa. Lupa on tullut aina kun on ollut järkevät syyt.  En tiedä mitkä olisi syyt eväämiselle. Ihan huvikaadot varmaan.  Puistopuille ei saa lupaa täälläkään tietenkään.  Pyynnöstä kunta tarkistaa,arvioi ja tarvittaessa kaataa.

     

    Jätkä

    Mielestäni sellainen etäisyys, että kaatuva puu ei ylety tekemään vahinkoa, olisi miniminä sopiva.

    Kuten sanottu, minulla on yksi sellainen, joka pitäisi poistaa, mutta sen kaatolupa on työn alla.

    Metsänmies

    Olin aikoinaan kaatamassa Kuopiossa kaupungin maalta erään rivitalon ympäriltä suuria puita, kun asukkaat olivat valittaneet niiden varjostavan tuon rivarin tonttia liikaa. Kaupunki siis antoi luvan puiden kaadolle. Oli kevättalvi ja tontin rajapyykit vähän hakusessa lumen alla. Taloyhtiön puheenjohtaja, hyvin tärkeän tuntuinen persoona riensi paikalle tarkastamaan tilannetta. Päätyasunnon oven kohdalla oli yksi , max. 8 metriä pitkä leveäoksainen yksinäinen mänty, joka varjosti tuossa asunnossa olevan rouvan näkymää melkoisesti. Rouva halusi, että kaataisin senkin, vaikka sitä ei oltu merkitty poistettavaksi. Soitin toimeksiantajalle, siis kaupungin virkamiehelle, joka ilmoitti, että kaada vaan puu pois. Tuossa vaiheessa paikalla hyörinyt taloyhtiön mies innostui, että jospa puu onkin taloyhtiön tontilla, eikä kaupungin puolella. Ilmoitin siinä vaiheessa, että kaatelen ensin varmat puut, ja tutkikoot rajat sillä aikaa. Paikalle alkoi kertyä useampia asiantuntujoita rivitalon ovista. Kun muut puut oli tehty, palasin tuon ”ongelmapuun” kohdalle. Osa väestä oli sitä mieltä, että puu kaadetaan, olipa millä puolella hyvänsä. Joku ehdotti alaoksien karsintaa, että varjostuma pienenisi. Puheenjohtajan mielestä puu oli taloyhtiön, eikä saa kaataa ilman taloyhtiön päätöstä. Rajallahan se todellisuudessa olikin, latva vielä vähän kallellaan taloon päin. Omasta mielestäni puu olisi kuulunut kaataa, mutta en sanonut siitä mielipidettäni. Oli perjantai ilta ja teki jo mieli vapaan viettoon. Tein siis ratkaisun yksin. Sanoin, että pohtikaahan tuota asiaa muutama vuosi ja palataan sitten asiaan, jos on tarvis. Keräsin työkalut ja lähdin kotiin. Ennen lähtöä kävin tuon rouvan luona sanomassa, että kaatelee oikein voimakasta suolavettä tun männyn juurille, aina kun toisten silmä välttää, varjostuma voi hävitä sillä konstilla. Tapauksesta on aikaa pari kymmentä vuotta. Kun ajelen milloin siellä suunnalla on tapana katsoa tuon talon suuntaan kun se näkyy 5-tielle. Puu näkyy kasvaneen jo melkoisesti.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tuosta tonttipuiden kaatoluvasta:

    Kyse on pyrokraattien pyhäinjäänteestä, toki tiedän tapauksen jossa kaikki isohkon tontin puut lyötiin nurin vain siksi että emäntä halusi nurmikkoa, että on siinä aina joskus vähän aihettakin niihin lupiin.

    Luvan hankkimatta jättämisestä jää kiinni vain kadessa tapauksessa.

    1. Puiden kaadossa sattuu isompi henkilövahinko. Silloin kyllä sensaation nälkäin media revittelee että luvattomassa tonttihakkuussa tapahtuu aina näin.

    2. Joku kantelee. Esim. Naapuri tai yhtiön vastarannan kiiski sitten.

    Kummassakin tapauksessa tulee lähinnä suukopua ja kielteistäjulkisuutta. Onkohan noista joskus sakotettu, en tiedä.

    Meidän rivitaloyhtiössä kun tuli kaadon aika, niin minä soittelemaan rakennustarkastajalle. Hän katsoi kartasta ja sanoi: ”luvan kyllä saatte, meillä ei ole sillä alueella mahdollista sitä kieltää ollenkaan. Kaadosta saattaa kuitenkin seurata rakennuslain mukainen istutusvelvoite. Lupa pitääkuitenkin anoa, maksaa 60€.” Minä kysymään: Miksi pitää olla lupa, jos teillä ei ole edes kieltomahdollisuutta?”  Vastaus: ”Tasapuolisuuden vuoksi kaikkien pitää se hakea kuitenkin”. Minä kysymään: ”tuletkos sakottamaan, jos ei haeta lupaa.” Vastaus: ”En tule, ellei joku kantele”

    Ei haettu lupaa sillä kertaa, mutta seuraavalla kerralla kun yksi osakas oli vastaan kaatamista, niin haettiin lupa varmuuden vuoksi.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Rakennuslaki kuulemma antaa sellaisen määräyksen että jokaisella rakentamattoman maan alkavallla 200 neliöllä pitää olla puu. Mutta siinäpä löytyy takapottti, jatkossa sanotaan että jos näin ei ole, tulee ryhtyä istutustoimenpiteisiin. Siis sen puolesta voi kaataa kunhan istuttaa uuden, eikä laki sano mitään siitä kuinka usein homman voi toistaa.

    Asemakaavat voivat tietysti antaa tiukempiakin määräyksiä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)