Keskustelut Metsänhoito Pienmetsäkoneella kannattavuutta

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 147)
  • Metsuri motokuski

    Eivät todellakaan ole. Tämän päivän JD 810 kuormatila on sama jos ei isompi kuin vanha Tj 1110. Leveydessä ei suuria eroja ole. Ainoa merkittävä ero näissä vanhoissa Tj 810 on että ne ovat lyhyempiä joten enemmänkin ketterämpiä kuin nykyiset 8 pyöräiset. Kuormatiloissa ei mitään merkittäviä eroja.

    Jätkä

    Koneella yrittäjän on laskettava tarkkaan, paljonko milläkin värkillä on järkevästi ajettavissa tunnissa – päivässä, kuukaudessa – vuodessa.

    Ja myös se, että paljonko pitää saada ajettua, että pärjää.

    Jos koneella saa kahden motin kuormia jopa kaksi tunnissa, voi olla, että tienvarsihinnasta ei kovin paljoa jää, kun koneyrittäjätkin jäävät plussalle.

    Yksi kuorma tunnissa menee kyllä talkoohommiksi.

    Apli

    Merkittävä syy pieleen menneisiin hakkuisiin on , että työ tehdään liian aikaisin ja kohteena on hoitamaton riukuuntumaan pyrkivä metsä. Kun riukuuntunut ja elinkelvoton puuaines poistetaan, ei yksinkertaisesti ole jäämässä riittävästi kasvatuskelpoisia puita . Ylitiheillä kuvioilla korjuuvauriot ovat lisäksi merkittävästi suuremmat ,kun asianmukaisesti hoidetuissa metsissä. Korjuuvauriot lisäävät poistumaa. Puuston ikä saattaisi olla sopiva toteuttaa hakkuu ,jos metsä olisi hoidettu. Hoitamattomuus aiheuttaa 5-10:n vuoden viiveen järeytymisessä .

    Empä lähtisi näin karkeasti yleistämään, anteeksi vaan mutta olen erimieltä, ylitiheys ei aina ole synti, jos on OMT esim ja sekametsä, sen voi huolella kasvattaa ylitiheäksi enskaan asti, sinne pitää vaan valita semmoinen motokuski joka osaa sen tehdä, kasvatuskelpoisia puita sieltä varmasti löytyy yllin kyllin, joko energiaksi tai kuiduksi sen päättää euro. Ja aina metsänomistajaa naurattaa mitä enemmän euroja tulee, kemeroita ei kannata unohtaa.. Viive ylitiheydessä on kanssa kasvavilla mailla  erikoinen käsite.. Kasvua varmasti riittää ja ensiharvennuksen jälkeen se vaan kiihtyy!

    suorittava porras

    Eikös nuo tulokset harvennuskäljistä kerro ,että valinnanvaraa on vähän ,kun kaikki kohteet on arvioijan papereissa määritelty kelvottomiksi. En ottaisi riskiä kasvattaa puustoa liian taajassa vaikka kemera ja energiapuu kuinka houkuttelisi. Nyt on toteutunut se ,josta olen jo yli 10 vuotta varoitellut.

    Pienillä koneilla ei tilannetta paranneta. En myöskään haluaisi ihmisten tekevän tuottamattomia investointeja tänä päivänä. Pienkoneet ovat varmasti sitä. Töitä tosin riittää risukoissa ,mutta se tärkein ,eli raha ,jää tulematta kattamaan investointia.

    Hämis

    Eivät ole mainitsemani metsäkoneet pienkoneita,totta. Laitoin vain esimerkiksi kun kannattavuutta paljon pohditaan.

    Rane

    Tämä Ponsse Barbo siis tarkoittaa 90-luvun hs 15-harvesteria joita 2000-luvun vaihteessa alettiin tehtaalla kunnostaa,esim uusattiin voimansiirto,tietokone,koura.Uuden takuu.Tarkoitus oli saada harvennuksille ”uusi” kone mutta pienemmillä pääomakuluilla.

    Koeajo – PONSSE Barbo Monitoimikone – YouTube

    A.Jalkanen

    Suorittavalla portaalla kun on tuota näkemystä ja kokemusta: mitä runkolukua suosittelisit männyn ensiharvennukseen mentäessä jos huomioidaan riittävä saanto ja oksien riittävä ohuus? Kuuselle sitten oletettavasti hieman vähemmän ja edelleen koivulle sitäkin vähemmän.

    Ehkä lehtikuuselle voisi jopa suositella että istutetaan koivun kanssa sekapuusto, jossa pyritään siihen että lekua ei tarvitse poistaa alle tukkipuun kokoisena.

    suorittava porras

    1600r/100 litraa/ poistettavat  ja siitä puolet pois.

    A.Jalkanen

    ?

    Hämis

    Rane, luuletko että kohta alkaa vanhojen metsäkoneiden hinnat nousemaan ?

    Mikä oli Barbon ( ja muiden kaltaistensa) vastaanotto ? Jäikö se hinnoittelumallien ja vai harvennusmallien jalkoihin ?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 147)