Keskustelut Metsänhoito Pienmetsäkoneella kannattavuutta

Esillä 7 vastausta, 141 - 147 (kaikkiaan 147)
  • jees h-valta

    Tomperin vuodatuksessa aivan hyvä pohjaidea. Kyllä esim. mhy tai puukauppakumpp. voisi alkaa tarkastella kuviokohtaisesti joka tilan ja suosittaa toimenpiteitä miten saada paras taloudellinen hyöty siltä kuviolta. Toki ne sitten voi kerätä pakettiin ja tarjoilla vaikka silloin kun metsänomistaja alkaa jotain toimia tilallaan tehdä. Koitetaan neuvoa oikaisua jos linja pahasti poikkeaa metsätalouden tehokkuuden maksimoinnista. Toki tarvitaan paljon tekijöitä mutta tälläkin tekijämäärällä saataisiin ensin aktiivitilat kontrolliin ja sitten pikkuhiljaa hiljaisemmat. Kyllähän minullakin esim. Metsäverkko pitäisi tällainen olla mutta kun eivät ole päivittäneet tietoja alkuunkaan tyydyttävästi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tomperin näkökulma on aivan hyvä – metsätilan omistajan pitää noin tehdäkin, että katsoo kullakin kuviolla miten pitää toimia. Kunhan se ei johda samaan kuin Perkolla, että ei näe tilan kokonaisuutta ja kehittämisen mahdollisuuksia. Sitten voi käydä niin että ei raaski avohakkuuta tehdä, vaikka se voisi olla välillä tarpeen kuvion kasvuvoiman ja valopuiden palauttamiseksi.

    Sityen se Tomperin pohdinta (jos oikein tulkitsen), mitä vaikutuksia toimintaan voi valtakunnan metsäpolitiikasta tulla: voi tulla uusia tuulia metsälakien, luonnonsuojelulakien, sertifioinnin, hiilimarkkinan, ennallistamisen ynnä muiden kautta. Eli erittäin paljon. Näihin pitää sopeutua mutta ihan kaikkea ei tarvinne hyväksyä kuten avohakkuiden kieltoa tai rajoituksia joita komissiossa on haluttu. Ilmeisesti komissio ei pysty hahmottamaan heikkoa pohjoismaisen metsänhoitomallin osaamistaan eikä tasavarmasti hallitse myöskään suometsien erikoispiirteitä. Vaan ei meidän omatkaan poliitikot aina kykene.

    Meni kauas otsikosta. Pahoittelen.

    mehtäukko

    Tomperi: Waalruussi tekee, ei hän tarkastele  kannattavuuttaan lopulisesta tilinpäätöksestä vaan tehdaskohtaisesti, niin tekis minäkin jos sminilla olis kymmeniä satoja tehtaita tai edes useita metsäkuvioita vai miksi niitä nyt kutsutaankaan..”

    Ei taida Tomperi olla metsän kanssa tekemisissä..?

    Puuki

    Metsäverkko pitäisi tällainen olla mutta kun eivät ole päivittäneet tietoja alkuunkaan tyydyttävästi.

    Itsekin voi päivittää metsäverkon tietoja.  Joidenkin kuvioiden tiedot olleet Metsäverkossa ihan mitä sattuu, syystä jota en tiedä.  Sinne tiedot kerätään kuulemma metsävara-/ms:n tiedoista,  yhtiön puolesta ja mo;n ilmoittamina.

    Visakallo Visakallo

    Täällä on näköjään oltu keksimässä pyörää uudelleen. Yleensäkin metsäsuunnittelussa lähdetään siitä, että metsät jaetaan käsiteltäviin kuvioihin, ja niille ehdotetaan hoito- tai hakkuutoimenpiteitä. Nämä pohjautuvat täällä Suomessa sadan vuoden tutkimus- ja mittausaineistoihin. Ainakaan minun tiedossani ei ole mitään sen parempaa aineistoa. Jos metsä saadaan kasvamaan hyvin, ja puulajit niille parhaiten soveltuville maapohjille, niin kyllä se silloin yleensä antaa myös parhaan taloudellisen lopputuloksenkin.

    Jalmari Kolu

    Metsäverkko pitäisi tällainen olla mutta kun eivät ole päivittäneet tietoja alkuunkaan tyydyttävästi.
    <div class=”comment__content bbp-reply-content”>
    <div class=”comment__text js-discussion-text”>

    Itsekin voi päivittää metsäverkon tietoja.  Joidenkin kuvioiden tiedot olleet Metsäverkossa ihan mitä sattuu, syystä jota en tiedä.  Sinne tiedot kerätään kuulemma metsävara-/ms:n tiedoista,  yhtiön puolesta ja mo;n ilmoittamina.”

    Metsään.fi ja Metsäverkko on ihan ok. Jälkimmäinen jopa parempi, koska mo. voi itse päivittää kuviotietoja ja hakkuuesityksiä.

    Mutta virheitäkin on. Ikä eräällä istutetulla 03 kuusikolla heittää 20v. liian vanhaksi, esittää päätehakkuuta.  Hyvälaatuinen 02 joka on alikasvoskuusikosta kehittynyt vaatii kiireellistä taimikon varhaishoitoa. Vastaharvennettu 03 männikkö vaatisi päätehakkuun..

    Tieto on hyvin sovellettavissa jos metsän päälle ymmärtää. Mutta tietämätön ei tuosta saa mitään irti.

     

    </div>
    </div>

    mehtäukko

    Jos/kun mo:lla aiemmin tehtyjä mts, sieltä löytyy kuviokohtaisesti ikätiedot. Ne on helppo napsia päivitettynä Metsäverkkoonkin. Taimikothan näkee oksakiehkuroista.

Esillä 7 vastausta, 141 - 147 (kaikkiaan 147)